10.12.09

American dream

Προσοχη: μην σας ξεγελα η εικονα...!

Σημερα λεω να σας παω πιο περα με το αρθρο που θα διαβασετε. Τα αρθρα μου αναφερονται στις μεγαλες στιγμες που ζουμε στη μικρη ζωη μας. Αλλα τωρα θα σας κανω να σκεφτειτε αν οντως ειμαστε ελευθεροι να ζουμε μεγαλες στιγμες ή τελικα οι στιγμες μας ειναι τηλεκατευθυνομενες?
Σημερα θα μιλησω αποκλειστικα για την Αμερικη και τα καπριτσια της. Να καταλαβουμε πως μπορει ενα κρατος να μας εξαφανισει ή να μας σωσει αμα το θελει.
Καιρο τωρα το πηρα αποφαση οτι η Αμερικη φταιει για ολα.

Οικονομικη κριση, γριπη των χοιρων, αρνηση να υπογραψει το πρωτοκολλο για το περιβαλλον.
Αυτοι φταινε για ολα.

Για την οικονομικη κριση, σκεφτειτε απο που ξεκινησε. Αμερικανοι κολλοσοι καταρεουν, αμερικανοι επενδυτες σταματουν τις επενδυσεις τους στο εξωτερικο. Ενδιαφερον παρουσιαζει η περιπτωση του Ντουμπαι [η πιο χαρακτηριστικη περιπτωση]. Αυτη η μαλακια που βαλθηκε να ξεπερασει το Λας Βεγκας, στηριζοταν στις επενδυσεις αμερικανων. Το Ντουμπαι λοιπον χτιζει, χτιζει, χτιζει χωρις ορια. Επειδη δεν εχει τιποτα καλυτερο να κανει. Δεν εχει τα βουνα των Αλπεων, δεν εχει τις θαλασσες του Ειρηνικου, δεν εχει τα δαση του Αμαζονιου, δεν εχει, δεν εχει... Τα θελε και τα παθε. Και τωρα ολα τα κρατη, επειδη εφτασαν σε σημειο να εξαρτωνται απο την Αμερικη [εστω και σε μικρο ποσοστο], τωρα βρισκονται σε κατασταση συναγερμου. Ο ενας βλεπει τις χρηματοδοτισεις να κοβονται, ο αλλος βλεπει την προμηθευση οπλων να παγωνει και παει λεγοντος.
Αν το καλοσκεφτειτε, τα παντα ξεκινησαν απο καποιον που δεν ειχε να ξεπληρωσει κατι σε καποιον αλλον. Το χρημα εχει καταληξει να αλλαζει χερια σε τρελους ρυθμους. Και αν πρεπει να ψαξουμε να βρουμε εκεινον τον πρωτο για να τον... λιντσαρουμε, μαντεψτε. Ειναι Αμερικανος. Μονο τετοια αποβρασματα ειναι ικανα για ολα. Συμφωνοι, υπαρχουν μερικες διανοιες αλλα πραγματικα σε θεματα χρηματος δεν πιστευετε οτι ειναι ανικανοι? Μονο τυποι σαν καποιους με μεγαλη κοιλια, τεξανο καπελο και καουμποικη γραβατα θα μπορουσαν να στησουν ενα σοου μονο και μονο για να βγαλει χρημα. Η αμερικανικη παλη [κοινως RAW, Smackdown, κλπ], ειναι σοου και τιποτα αλλο. Επισης ενας διαιτητης του NBA αποκαλυψε προσφατα οτι το μπασκετ στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου ειναι περισσοτερο σοου παρα παιχνιδι [ακουσατε για τα στημενα ποδοσφαιρικα παιχνιδια σε ιταλια και αλλα πρωταθληματα? ας κοιταξουν πρωτα τι γινεται στην Αμερικη]. Τα λεφτα μπορει να αναστησουν καποιον, αλλα και να τον θαψουν 2 μετρα κατω απο τη γη. Το θεμα ειναι να ξερει καποιος να τα διαχειριζεται σωστα.

Γριπη των χοιρων. Αυτη η μεγαλη μαλακια που απειλει να μας σκοτωσει δεν μπορει να ξεφυτρωσε απο το πουθενα. Ειναι σχεδον αδυνατο να ακουμε σε μια ασχετη στιγμη για μια ασθενια ικανη να μας σκοτωσει. Η γριπη λοιπον οπως και αλλα παρομοια [οπως το αεριο Σαριν που σκοτωσε χιλιαδες ατομα σε Ιαπωνια και αλλου] δεν αποκλειεται να ειναι καποιο "πειραμα" για βιολογικο πολεμο ή εστω σχεδιο φαρμακοβιομηχανιων για να βγαλουν λεφτα. Και τετοια πειραματα ποιοι τα κανουν? Αμερικανοι. Δοκιμαζουν τροπους για να αφανισουν καποιον και ω τι τυχη! Μια διαρροη να εχουν και παει, γιναμε μπουρδελο... Οσον αφορα τις φαρμακοβιομηχανιες, δεν εχετε αναρωτηθει πως γινεται ενας νεος ιος να εχει και αντιδοτο και να το μαθαινουμε αφου αρχισε ο πανικος? Και να μας λενε μαλιστα οτι θα αργησει να βγει στην κυκλοφορια και λοιπες βλακειες? Δεν αποκλειεται τοτε ο ιος να ειχε αντιδοτο, αλλα να περιμενε πρωτα να "τσεκαρει" ενα συγκεκριμενο ποσοστο ωστε μετα να βγουν πανηγυρικα οι φαρμακοβιομηχανιες και να προμοταρουν το αντιδοτο? Κι επισης αυτος ο πανικος οφειλοταν κυριως στα μεσα μαζικης ενημερωσης, που οπως παντα εχουν την ταση να μεγαλοποιουν τα πραγματα. Και ειναι ικανα να κρυψουν την αληθεια. Εγω παω στοιχημα οτι αν οχι του χρονου, τοτε σε 2 χρονια θα εχει ξεχαστει η ιστορια και μετα μια απ'τα ιδια... Εξαλου σε τοσες σχετικες ιστοριες, ποσες θυμομαστε? Και αν τις θυμομαστε, τουλαχιστον ειμαστε σε συνεχη επιφυλακη?

Πρωτοκολλο περιβαλλοντος. Οι γνωστοι παικτες της αλλης πλευρας του Ατλαντικου, δε θελουν να χασουν λεφτα απο πουθενα, κοινως δε θελουν να θιχτουν τα συμφεροντα τους. Εχουν την ΝΑΣΑ που ως γνωστον ειναι υπ'αριθμον 1 καταστροφεας περιβαλλοντος. Εχουν πυρηνικα οπλα και τα δοκιμαζουν χωρις να το ξερουμε. Εχουν και διαφορα αλλα κουλα πραγματα οπως Καλιφορνια, Λας Βεγκας κλπ... Οι πυρκαγιες στην Καλιφορνια γινονται οπως εμεις καιμε τα δαση μας. Για τα οικοπεδα. Κι επισης ξερουμε οτι η Αμερικη ειναι η χωρα που μολυνει [πολυ] περισσοτερο το περιβαλλον. Οχι επειδη ειναι μεγαλο κρατος, αλλα επειδη ολοι κανουν αλογιστη χρηση ρυπογονων πραγματων. Α και κατι ακομα. Αφου χαζευα τους χαρτες στο goggle, προσεξα κατι εξαιρετικα ενδιαφερον. Εχουν απειρες πολεις χτισμενες πανω στη θαλασσα ή τουλαχιστον κατα μηκος των ακτων. Ε αν ηταν ετσι τοτε εμεις θα πρεπε να χτιζουμε πολεις πανω στο Δελτα του Εβρου, μεσα στο στενο Αθηνας-Σαλαμινας, πανω στις εκβολες μεγαλων ποταμων [Αχελοος, Πηνειος, κλπ]. Τετοια πραγματα επιβαρυνουν πολυ το περιβαλλον.

Με λιγα λογια... Φταιει η Αμερικη. Το να πουμε "ας μην την ανακαλυπτε ο Κολομβος", δεν στεκει πουθενα. Φταιει η μεγαλοποιηση της ιδεας που δημιουργηθηκε στις αρχες του περασμενου αιωνα, η ιδεα του "αμερικανικου ονειρου". Φταιει η μαζικη μεταναστευση προς την χωρα των ευκαιριων. Ας μενανε ολοι στον τοπο τους και θα περναγαν καλα και δεν θα κουβαλουσαν τις μαλακιες που εχει η Αμερικη τωρα. Επισης κανενα αλλο κρατος δεν προωθει την ιδεολογια της τρομοκρατιας, καθως για να πας διακοπες πρεπει να περιμενεις 20 μερες τουλαχιστον για να εκδοσεις βιζα και θα εχεις να αντιμετωπισεις και την γραφειοκρατεια. Στο τελος σκεφτεσαι "τι διαολο ρε, διακοπες θελω, οχι 20 μερες μπλεξιματος"

Αυτο που θελω να πω, ειναι οτι η Αμερικη, επειδη εγινε ενα κρατος ισχυρο, εχει καταληξει να καταφερνει αμεσα ή εμεσσα να μας ελεγχει ολους. Απο απορρητα σχεδια και θεωριες συννομοσιας μεχρι βλακειες τυπου "αν δεν ειμασταν εμεις, δεν θα υπηρχε το macbook"!

Θα μπορουσα να γραψω κι αλλα πολλα για τον τροπο που μας ελεγχουν ακομα και το κρατος μας αλλα θα εφτιαχνα βιβλιο στο χαλαρο...!