11.3.10

Happy Birthday my friends!


Εχω μια απορια.
Ποιοι ειναι πραγματικα οι καλοι σου φιλοι και ποσο κρατανε?
Απο τοτε που εκανα τον πρωτο μου κολλητο στην τρυφερη ηλικια των 5 μεχρι τωρα που ειμαι 23, πολλοι εχουν κολλησει και ξεκολλησει την "ταμπελα" του κολλητου. Κι ακομα περισσοτεροι εκαναν ενα περασμα απο την λιστα των γνωστων μου.

Ο πρωτος μου κολλητος, ο Π. ηταν ενα παιδι που μοιραζοταν τα ιδια ονειρα με μενα. Γνωριστηκαμε μεσω των γονιων μας. Ειμασταν κολλητοι μεχρι και το Λυκειο, οπου αρχισαμε να χανομαστε μιας και αρχισαμε να διαφερουμε σαν χαρακτηρες.

Πλεον νιωθω οτι δεν εχω κολλητο. Εχω απλως καλους φιλους. Γιατι αλλο ο κολλητος και αλλο ο καλος φιλος.

Οι τωρινοι μου καλοι φιλοι, ειναι μια παρεα που αποτελειται απο 3 κοριτσια κι ενα αγορι. Η Α, η Δ, η Ι και ο Θ.
Γνωριστηκαμε εντελως τυχαια πριν 1 χρονο ακριβως σε μια εκθεση που πηγα. Και να σκεφτειτε πως δεν ειχα καμια ορεξη να παω, ομως οπως λεω παντα, ποτε δεν ξερεις τι μπορει να προκυψει κι απο που! Και οριστε που εχω αυτα τα 4 παιδια για την παρτη μου τωρα!
Σαν χαρακτηρες μπορει να διαφερουμε λιγο αλλα στις ιδεολογιες μας και στα ενδιαφεροντα μας τεριαζουμε εντελως. Εγω, η Ι και ο Θ, λατρευουμε την φωτογραφια. Ασχετα αν αυτοι το σπουδαζουν κιολας. Εγω και ο Θ κανουμε σνοουμπορντ. Εγω και η Α ειμαστε πεισματαριδες. Εγω και η Δ ειμαστε ψυχολογοι [κατα φαντασιαν!]. Εγω και ολοι τους εμμενουμε στα δικαιωματα μας και προσπαθουμε γι'αυτα.



Δικαιωματα ειπα? Ναι λοιπον κοιταξτε να δειτε. Εμεις οι 5 ειμαστε αυτο που λεμε ΑΜΕΑ. [ισως αυτος ηταν και ο λογος που κολλησα μαζι τους] Με την διαφορα οτι δε μας λειπει κανενα χερι, ποδι ή εχουμε αυτισμο. Ειμαστε αυτο που λεμε εμεις "δεν ακουμε" κι αυτο που λετε εσεις κωφοι. Μονο που σε μενα τουλαχιστον δεν μου αρεσει η λεξη αυτη. Γιατι, οι ελληνες τουλαχιστον, εχουν συνδιασει την λεξη "κωφος" με τον "κωφολαλισμο", ενω ειναι 2 τελειως διαφορετικα πραγματα. Ο πρωτος απλα δεν ακουει, ο δευτερος ουτε να μιλησει δεν μπορει. Ο πρωτος μπορει να συννενοηθει κανονικα [οκει υπαρχουν και δυσκολιες καμια φορα], ο δευτερος συννενοειται μονο με την νοηματικη. Που μπαι δε γουει, πολυ την γουσταρω γιατι μπορει μεχρι περσυ να μην ηξερα ουτε λεξη αλλα τελικα εχει πλακα!
Εμεις οι 5 συννενοουμαστε κανονικα. Μπορει με την νοηματικη να συννενοουμαστε ευκολοτερα [εγω δεν την ξερω ακομα τελεια την "γλωσσα"], αλλα προτιμαμε να μιλαμε κανονικα για να βελτιωνουμε οσο μπορουμε το εγω μας.
Στο κατω κατω ολοι ειμαστε ανθρωποι και ολοι εχουμε ισα δικαιωματα. Και κανενας δεν ειναι τελειος.
Α και κατι που μας κολλησε ακομα περισσοτερο: Κανουμε παρεα με οποιονδηποτε, μην πω κιολας οτι τα φτιαχνουμε και με οποιονδηποτε, σε αντιθεση με τους κωφους που, πως να το πω... ειναι προσκολλημενοι σε πιο δικο τους κοσμο.

Με αυτα τα παιδια αυτες τις 365 μερες περασαμε πολλα. Πηγαμε σε μπαρ, club, χορευαμε, μεθυσαμε, καθομασταν διπλα απ'το τζακι, βλεπαμε ταινιες... Μπορει τελευταια να ειχαμε τις καλυτερες εμπειριες αλλα δε γινεται απ' την πρωτη στιγμη που γνωριζεις καποιον να τα κανετε ολα!

Σας αγαπω ρε διαολε!
Και συγγνωμη αν καμια φορα φερομαι μαλακισμενα αλλα ωρες ωρες κι εγω δεν ξερω τι θελω!

Εννοειται δεν ξεχνω και 2 ακομα φιλους μου που γνωριζομαστε απο το Λυκειο. Αλλα τι να σας πω ρε παιδια κατι εχει χαλασει μεταξυ μας...

John-James-Sarper

Το μονο ποου ξερω ειναι οτι ειμαστε teammates και κανουμε τρελο τριο οταν ειμαστε στα χιονια. Hell yeahhhhhhhhhhh ρε γαμω! Kαι μπαι δε γουει, την Κυριακη πεταω για Ελβετικες Αλπεις. John και James ζηλευετε, ε? Σας τα λεγα εγω! Νιανιανιανια


ΥΓ: Να ανοιξουμε τις πορτες μας και σε αλλους ανθρωπους! Δεν ειμαστε μονο εμεις...

10 σχόλια:

Γιώργος Τ. είπε...

Πραγματικοί φίλοι, αδελφικοί είναι αυτοί που κρατάνε σε βάθος χρόνου.. Έτσι πιστεύω.. Μπορεί σήμερα να είμαι κολλητός με κάποιον αλλά σε 2 μήνες απλά να μιλάμε.. Οπότε, μένει ως ένας καλός φίλος, πρώην κολλητός.. Όπως καταλαβαίνεις, δεν έχω σε εκτίμηση τον όρο "κολλητός φίλος".. Αδελφικούς φίλους έχω 3-4.. Φίλους που μπορεί να μην βλέπω συνέχεια, αλλά που όταν θα βρεθούμε θα είναι λες και είμαστε συνέχεια μαζί.. Κολλητούς και πρώην κολλητούς-νυν καλούς φίλους ή και ακόμα απλά καλούς φίλους (χωρίς να υπήρξαμε ποτέ κολλητοί) έχω πάρα πολλούς και ειλικρινά, αισθάνομαι πάρα πολύ τυχερός γι' αυτό..

Parakmiako Ergaleio είπε...

Tha se parakolouthw esena! Me auth thn anarthsh me evales na skeftw oooolous tous filous mou enan enan apo thn paidikh hlikia mexri shmera. Nostalgia...tsakwmoi, teleies stigmes, agalies, kafriles, dakrya xaras kai lyphs..ola mazi. H filia einai pragma anektimhto telika.

amalthia είπε...

Yes, I'm the one and only but I'm not the only one..

panos srpk είπε...

Εγω σε αυτο που κατεληξα ειναι οτι αλλος υπαρχει για ατελειωτες καμμενες κουβεντες, αλλος για μπαροτσαρκα, αλλος για φιλοσοφημενες κουβεντες κλπ κλπ και κανενας για πραγματικο κολλητο! Ειναι λιγο περιεργο πραγμα η φιλια και ακομα πιο περιεργο να το ερμηνευσεις σωστα!
Η φιλια οντως ειναι ανεκτιμητο πραγμα αλλα σαφως υπαρχουν και καποια ορια. Τα ορια που οριζεις εσυ και ο αλλος.

Livingathens είπε...

Μια φίλη κάποτε συνήθιζε να λέει επίμονα όταν την λέγαμε «φίλη μας» πάνω στην κουβέντα ότι δεν ήμαστε φίλοι παρέα κάνουμε! Και όντος ρε γαμότα παρέα κάναμε :) αυτό μου θύμισε η ανάρτηση σου! Αλλά βλέπεις όσο και να ήθελε να λέει πως κάναμε απλά παρέα εγώ και σήμερα ακόμα την ανέφερα σαν φίλη μου!! Άτιμη ζωή όλα σχετικά!

panos srpk είπε...

Λευτερη, μηπως η φιλη σου βλεπει με αλλο ματι την φιλια σας? :P
Κι εμενα ρε γαμωτο μου εχει συμβει αυτο αλλα πολες φορες συνηθηζουμε να λεμε φιλο μας καποιον που κανουμε πολυ παρεα!

Froso M. είπε...

Eyxomai na pernate yperoxa gia polla xronia akoma, einai yperoxo na yparxoun eteroklhta atoma se parees, tis kanei panta pio endiaferouses! Kala na peraseis sthn Elvetia!

panos srpk είπε...

Φροσω, ειλικρινα σ'ευχαριστω! Το οτι θα περασω και γαμω, ειναι το μονο σιγουρο!

Unknown είπε...

oreo kimeno
oi filoi einai pl periergpragma

UrbanTulip είπε...

δεν έχει πλάκα που γνωρίζεις φίλους ζωής σε άσχετες φάσεις πχ σε εγκαίνεια;
Εγώ γνώρισα πολλούς έτσι και αρκετούς στη φάση που - ανόητα- σκεφτόμουν πως οκ έχω τον κύκλο μου. Αλλά οι φιλίες αλλάζουν, αυξάνονται, μειώνονται κλπ κλπ.
ναι χαίρεσαι τους φίλους σου!
( σου έκανα σχόλιο και στο fashion post)