31.5.11

Χώσε και σώσε vol.2


Ξέρω ότι δεν είσαι κακός άνθρωπος. Ξέρω ότι δεν ήθελες να φύγεις έτσι απλά. Ξέρω ότι θα ήθελες να ξαναβρεθούμε. Αλλά φοβάσαι. Το είχα δει στα μάτια σου και ξέρω. Φοβάσαι μήπως κολλήσουμε. Αλλά ρε φίλε, δεν εξαφανιζόμαστε τόσο απλά, επειδή προέκυψε κάτι άλλο. Ακόμα κι αν αυτό το κάτι άλλο είναι υπέρ σου κι αυτό που θέλεις εδώ και καιρό, δε σημαίνει ότι δε θα μου ξαναμιλήσεις, εστώ να μου πεις ενα γειά.
Κάτι ήξερα κι εγώ που απ΄την αρχή το έβλεπα ότι δε θα μας βγει σε καλό η ιστορία. Δε θα μας βγει σε καλό αν κολλήσουμε κι έτσι το ξεκαθάρισα πώς ότι κι αν γινόταν, θα γινόταν κι απο κει και πέρα ο καθένας τα δικά του. Αλλά ρε φίλε, να εξαφανιστείς μετά? Αυτό παραείναι σκληρό. Αν είχες κότσια, θα τόλμαγες να μου δώσεις μια εξήγηση, μια κουβέντα βρε παιδί μου, έτσι, για να ξέρω ότι έχεις τα κότσια να μου μιλήσεις.
Δεν με ενδιαφέρει πόσο καλά περνούσαμε εμείς όσο κράτησε η παρέα μας, με ενδιαφέρει να πούμε μια τελευταία κουβέντα. Να ξέρω έστω το λόγο που έφυγες, να ξέρω έστω ότι μου μίλησες, να ξέρω έστω ότι έχεις τα κότσια, να ξέρω έστω ότι μου λες την αλήθεια, άσχετα αν εγώ την ξέρω ήδη.

Λοιπόν ξέρετε τι βλέπω εγώ? Είμαστε απ'τους μαλάκες που δίνουν πράγματα στους άλλους και μόλις τα πάρουν, χάθηκαν. Γιατί είναι γεννημένοι γι'αυτό, να πέρνουν, να πέρνουν κι αφού χορτάσουν άπλετο πάρε, ψάχνουν άλλον μαλάκα για να πάρουν κι απ'αυτόν.
Και βασικά όλοι μας φοβόμαστε τη μοναξιά μας και θέλουμε πάντα να έχουμε κάποιον δίπλα μας για τις "ξερές" μέρες μας. Θέλουμε να τον έχουμε, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο, πιο μόνιμο, ή επιστρέψει κάποιος παλιός σύντροφος. Και σ'αυτό το μεσοδιάστημα "μοναξιάς", θέλουμε να το περνάμε με κάποιον άλλον, για να ξέρουμε ότι έχουμε συντροφιά.
Τελικά πολύ γρινιάζω μου φαίνεται. Γιατί έχω κολλήσει στο γεγονός ότι εφόσον μοιραστήκαμε κάτι, πρέπει μετά να συνεχίζουμε να το μοιραζόμαστε? Αφού στην τελική ο κόσμος είναι παρτακιάς και ο καθένας κοιτάει την καλοπέρασή του, θα έπρεπε κι εγώ να πω ότι κοίταξα κι εγώ την πάρτη μου. Και μετά ο καθένας τραβάει το δρόμο του.
Χάθηκε αυτή, ε ας χαθώ κι εγώ, δε με νοιάζει, στο κάτω κάτω και οι δυο περάσαμε καλά κι ας έμεινε η γλυκιά ανάμνηση της παρέας μας. Το μόνο πράγμα που με χαλάει είναι ότι αυτή ουδέποτε ένιωσε "μοναξιά" γιατί και τώρα έχει κάποιον άλλον, αλλά εγώ μονίμως νιώθω "μοναξιά". Βαρέθηκα. Που να αρχίσουν και οι εξεταστικές...

31 σχόλια:

Mak. είπε...

αχ αυτες οι γυναικες ! τι σας κανουμε...
μην σε "βλεπω" ετσι και εισαι συμπαθεια! υπομονη:)

panos srpk είπε...

Mak
Ναι, αχ εσείς! Τι μας κάνετε... Πολλά μας κάνετε αλλά δε μας χαλάτε στο τέλος!
Υπομονή το ξέρω αλλά βαρέθηκα. Τεσπά.

Ανώνυμος είπε...

σε παρόμοια κατάσταση είμαι και εγώ.

ξέρεις, άστους να είναι παρτάκιδες. πραγματικά. στο τέλος, αυτοί θα έχουν περάσει από 343234332 παρέες χωρίς να έχουν δημιουργήσει κάτι βαθύ που θα αντέξει στο χρόνο. ;) okay, σίγουρα οι παρέες και τα άτομα που μας περιβάλλουν αλλάζουν. αλλά πρέπει πάντοτε η αλλαγή να έρθει και από τις δύο μεριές, όχι μόνο από τη μία.

μη δίνεις σημασία! ;)

panos srpk είπε...

Αγανακτισμένη Έφηβη
Είσαι κι εσύ απ'τους αγανακτισμένους έλληνες? Χαχα
Σοβαρά τώρα, κάτι τέτοιο σκεφτόμουν κι εγώ. Ότι αυτοί θα έχουν περάσει από πολλές παρέες και στο τέλος ίσως μείνουν μόνοι τους αλλά ακόμη κι έτσι, δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Απομακρύνονται από κάποιον για τους χ και ψ λόγους, είτε ήταν στην παρέα είτε όχι.
Προσπαθώ να μην δίνω σημασία αλλά ίσως νοιάζομαι περισσότερο απ'όσο πρέπει.

Μπουκλα είπε...

μην σε παιρνει απο κατω.

τα ιδια λαθη μας φερνουν στα τελικα σωστα.
;)
**ασε που οσοι εχουμε την ευαισθησια μεσα μας δεν μπορουμε να την ακυρωσουμε ευκολα!!

Ανώνυμος είπε...

ναι, είμαι και εγώ στους αγανακτισμένους έλληνες. :Ρ

ξέρεις πότε κάτι τέτοια άτομα καταλαβαίνουν αν αξίζει κάποιος; όταν τον χάνουν. το βλέπω καθημερινά. όταν θα πάψεις να νοιάζεσαι τότε θα σου στέλνουν μηνύματα για καφέ... τότε να τους γράψεις κανονικότατα. :Ρ

panos srpk είπε...

Μπούκλα
Δε με πήρε και τόσο κάτω, απλά για μια ακόμη φορά απογοητεύομαι απ'τη στάση κάποιων.
Και δε νομίζω να έκανα κάτι λάθος για να μάθω κάτι! Αλλά κάποια στιγμή θα έρθει το σωστό, που θα μου πάει..

panos srpk είπε...

Αγανακτισμένη Έφηβη
Ναι, είναι αλήθεια αυτό που λες. Κάποια στιγμή θα καταλάβουν την αξία κάποιου αλλά μέχρι να έρθει η στιγμή εκείνη... Το γράψιμο το έχουν έτσι κι αλλιώς αλλά δεν είμαστε τόσο σκληροί!

Vasillis είπε...

ti tou lete mwre tou paidiou? peite ta pragmata me to onoma tous.i kopela sou ferthike me apolutiti idioteleia kai atomismo. pano ase tis politismenes sumperifores kai ta loipa.partin kai vristin.kai eseis oi upoloipoi pou kanete comments min tou lete oti den peirazei kai oti min dinei simasia kia oti tha perasei kai tha ftiaksoun ta pragmata. NAI peirazei!NAI prepei na dwsei simasia!nai tha ftiaksoun ta pragmata alla kai ti me afto?vriste tin, tin skula!xwste ta!na parei to mathima tis i kargia...!!!!!
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxa
xaxaxaxaxaxa
xaxaxaxaxaxaxaxaxax

!sweety! είπε...

Το θυμάμαι αυτό το συναίσθημα...Πάρα πολύ άσχημο!
Κι αυτή η μ@λ@κία που λες ότι κάνουμε λέγεται "φιλότιμο" κι επειδή μας περισσεύει εμάς,οι άλλοι το εκμεταλεύονται!

Εγώ τη "μοναξιά" πια δεν την φοβάμαι...Όλοι "μόνοι" είμαστε τελικά σ' αυτή την π***α τη ζωή...Κοίτα εσύ να περνάς όσο καλύτερα γίνεται όταν μπορείς κι αυτό μόνο με ανθρώπους που σου έχουν αποδείξει έμπρακτα την αγάπη και το σεβασμό τους!!!

Καλή μας εξεταστική!!!
XOXO!!!

panos srpk είπε...

Vasili
Χαχαχαχαχα
Χαχαχαχαχαχαχα
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα
Τελικά από πουθενά δεν μπορώ να κρυφτώ! Με πήρες πρέφα!
Σοβαρά τώρα, δεν αναφέρομαι αποκλειστικά στην κοπέλα που λες κι εσυ, αναφέρομαι γενικά απλά τώρα ξεχείλησε το ποτήρι κι αναφέρομαι ΚΑΙ σε αυτήν.
Καλό το βρισίδι αλλά κόψε και κάτι! Θα μας καταλάβουν! Που πήγε το "να είμαστε τζέλεντμεν"?
Χαχαχαχα

panos srpk είπε...

Sweety κορίτσι μου
Ε μα και το φιλότιμο θέλει τις θυσίες! Και είναι κατάρα των ελλήνων αυτό, έχουμε όσο φιλότιμο δεν έχουν οι άλλοι λαοί μαζι!
Περνάω υπέροχα αυτό είναι αλήθεια αλλά κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα κάνεις μ'αυτούς που αγαπάμε κι εκτιμούμε.
Χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Πέρσι τέτοιο καιρό θυμάμαι ένα ανάλογο περιστατικό. Τελικά ήρθε ο καιρός που ζητούσε ξανά την "καλή μου παρέα".
Δεν έδωσα σημασία γιατί απλώς ήμουν αλλού κ δεν είχα χρόνο να "δώσω" σε κάποιον που δεν ήξερε να φερθεί, όσο κ αν τον κράτησα καλά στο μυαλό μου.
Σκέφτομαι πλέον πως υπήρχε λόγος που έγιναν έτσι τα πράγματα!

*ίσως έτσι εκτιμάμε καλύτερα τα "καλά" που μας συμβαίνουν!

θα σου έρθουν εκεί που δεν το περιμένεις!
καλή εξεταστική να έχουμε σαρπερ :)

*λουνίτα

Vasillis είπε...

"Ξέρω ότι δεν είσαι κακός άνθρωπος" ,
"Χάθηκε αυτή"
genika milas kapos sugkekrimena sto post sou kai olo auto thumizei akrivos tin periptosi me autin pou leme.

panos srpk είπε...

Lounita
Εσύ δεν είχες προφίλ στον μπλόγκερ?
Τεσπά.
Πολύ καλά τα είπες, δεν έχω να προσθέσω τίποτα.
Φιλιά και σε σένα!

panos srpk είπε...

Βασίλη
Η ειρωνεία είναι ότι μιλάω και για 2 άλλους ανθρώπους που τυγχαίνει να είναι κι αυτοί "καλός άνθρωπος" και "χάθηκε αυτή"
Οκ, το δέχομαι ότι ο λόγος της ανάρτησης ήταν αυτή που λέμε αλλά δεν ήταν ο μοναδικός λόγος!

Ανώνυμος είπε...

α)εχεις ερωτευτει πραγματικα;
β)εχεις μεινει ποτε μονος σου; εννοω πραγματικα μονος σου.οχι μονος αποφευγοντας την μοναξια
γ)οτι ληγει ειναι κακο για την υγεια μας να το ξανααναλωνουμε.
δ)οι ενδιαμεσες γρηγορες σχεσεις μεταξυ μιας μεγαλης σχεσης και του παρο-λιγο-να-ημουν-ελευθερος-αλλα βρηκα-κατι-απο-το-παρελθον ειναι σχεσεις σκαλοπατια.και πραγματικα λυπαμαι που το λεω αλλα δε προκειται ποτε να βγουν.οσα και να τους δωσουμε....


τελος και ο μαλακας-παντα θυμα για την παρτη του δινει δινει δινει και δε παιρνει ποτε.και το λεω αυτο ενω υπηρξα απειρες φορες και καλος μαλακας και καλος σαμαριτης.
αλλα μετακαταλαβα:ολα για εμενα τα εκανε.

και μη ξεχνας η αγαπη και ο ερωτας ειναι τα πιο εγωιστικα πραγματα στον κοσμο.
για τον ευατο μας αγαπαμε....


καληνυχτα

panos srpk είπε...

Ανώνυμε
α) Δεν ξέρω. Αλήθεια. Ίσως.
β) Ναι.
γ) Δεν έχεις άδικο. Τα ληγμένα φαγητά κάνουν κακό.
δ) Πάλι δεν έχεις άδικο. Αλλά εγώ δε μίλησα μόνο γι αυτό.

Καληνύχτα και σε σένα

Ανώνυμος είπε...

εσυ ξερεις καλυτερα...
γεια σου.

KANTHAR0S είπε...

Άστα να πάνε μάγκα. Όσο κι αν με πλήγωσε, άλλο τόσο την αγαπώ και ακόμη περισσότερο. Τόσο που δεν το φαντάζεται.

Υ.Γ. Ο/Η ανώνυμος μάγεψε: ''Και μη ξεχνας η αγαπη και ο ερωτας ειναι τα πιο εγωιστικα πραγματα στον κοσμο. Για τον ευατο μας αγαπαμε...''.

Clem Lumen είπε...

*Και βασικά όλοι μας φοβόμαστε τη μοναξιά μας και θέλουμε πάντα να έχουμε κάποιον δίπλα μας για τις "ξερές" μέρες μας*.
Αυτό το ακούω συνέχεια, αυτό μου έλεγαν κι εμένα, να "μη δένομαι", να έχω μια "καβάτζα" γιατί "ποτέ δεν ξέρεις πώς τα φέρνει η ζωή, μη μείνεις μόνη σου". Και τελικά τα έφερε έτσι η ζωή που έμεινα για λίγο μόνη. Αλλά ρε φίλε, γιατί να έχω καβάτζα και να προσποιούμα ότι περνάω καλά με μια παρέα απλά για να μην είμαι μονη μου? Τι μπορεί να φοβάσαι στο να μην έχεις παρέα για λίγο καιρό? Τις παρέες - καβάτζες a.k.a. παρέες για χαβαλέ δε τις μπορώ, ίσως να παίρνω τα πράγματα πιο σοβαρά από ότι είναι, βέβαια. Δεν ξέρω. Πιστεύω ότι όταν ένας άνθρωπος περνάει από τη ζωή σου, κάτι θα πάρει από σένα και κάτι θα του δώσεις. Ακόμα κι αυτοί που σου φαίνεται ότι μόνο παίρνουν, δίνουν κιόλας. Γιατί και το αίσθημα της έλλειψης ή της υποκρισίας ή ο,τιδήποτε, μπορεί να μην είναι ευχάριστο, ή αυτό που περίμενες να πάρεις, αλλά είναι κι αυτό ένα συναίσθημα. Από ό,τι γίνεται στις σχέσεις σου, παίρνε ένα μάθημα και πήγαινε παρακάτω. Κάτι θα πήρες και από αυτές τις σχέσεις, ίσως χρειάζεται να το σκεφτείς παραπάνω, και πιο ηρεμα.
Φιλιά Πάνο:)

panos srpk είπε...

Kantharos
Τόσο χάλια ρε φίλε?

panos srpk είπε...

Αντωνία
Βασικά είπα όλοι μας, δηλαδή αναφέρομαι στους περισσότερους! Εγώ πλέον δε τη φοβάμαι και τόσο τη μοναξιά. Δε λέω, καλό να έχεις καβάτζες αλλά στην τελική πόσο θα κρατήσει? Και πόσο κερδισμένος θα βγεις?
Αλλά ίσως φταίω εγώ που δένομαι εύκολα με όποιον μπαίνει στη ζωή μου είτε είναι γκόμενα είτε είναι φίλος...
Μάλλον και οι δυο φταίμε! Κάποια πράγματα τα πέρνουμε πιο σοβαρά απ'όσο πρέπει!
Φιλιά και σε σένα μικρό μου ;)

Liana είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Liana είπε...

χωσε γιατι εγω εχω καιρο να το κανω!!εχω περασει απ τη θεση σου και το καταλαβαινω τοσο απολυτα που μου προκαλει αηδια.μαγκια μας ομως.λενε οτι γυρναει ο τροχος, αλλα δεν ελπιζω σε κατι τετοιο.ετσι ειναι οι ανθρωποι δυστυχως...προχωρανε πιο ευκολα απ οτι περιμενουμε καμια φορα...

panos srpk είπε...

Liana
Μπορεί να είναι έτσι οι άνθρωποι, αλλά στο τέλος κερδίζει ο πιο μάγκας. Και είναι μαγκιά να προχωρήσεις σα να μην έγινε ποτέ. Αλλά γίνεται?

Liana είπε...

οχι!!μαγκια δεν ειναι να προχωρας συνεχεια...γιατι σιγουρα θα αφησεις πισω σου ανθρωπους ειτε χωρις εξηγησεις, ειτε πληγωνοντας τους. μαγκια ειναι οταν εισαι αυτος που πληγωνεται να τα βρεις με τη ζωη σου, να συγχωρεσεις αυτον που σε πληγωσε και μετα να προχωρησεις. και ειναι επωδυνο, ψυχοφθορο και χρονοβορο. αλλα κανεις απιστευτο καλο στον εαυτο σου.και μεσα σου θα ξερεις οτι εχεις λυσει οποια προβληματα σε εμποδισαν να εισαι ηρεμος. αντιθετα, οσοι σε πληγωσαν δεν ξεπερασαν θεματα που αφορουν στον χαρακτηρα τους γιατι 1.δεν αναγνωρισαν το λαθος τους και 2.οσοι το αναγνωρισαν, δεν εκαναν κατι για να επανορθωσουν, δεν φερθηκαν ανθρωπινα. και καποια στιγμη θα το ξανακανουν μεχρι να γινει εις βαρος τους αυτο το λαθος.
ps οπως καταλαβαινεις εχω μολις περασει τη φαση που συγχωρεσα οσους επρεπε και δεν επρεπε, εχω αφησει πισω μου αρκετα πραγματα και κοιταω μρποστα, γ αυτο και ειμαι αηδιαστικα αισιοδοξη

panos srpk είπε...

Liana
Σωστά, το είπα λίγο λάθος αυτό που ήθελα να πω. Ναι αυτό ήθελα να πω, ότι μαγκιά είναι να προχωράς και να μην κλείνεσαι κι άλλο στον εαυτό σου.
Και πίστεψέ με, από τη στιγμή που εστώ και μέσα μου τους συγχώρεσα, νοιώθω πολύ καλύτερα.
Κακά τα ψέματα τώρα, όσοι "εξαφανίστηκαν" αλλά έδωσαν εξηγήσεις πιό μετά, με έκαναν να σκεφτώ ότι τουλάχιστον υπάρχουν ακόμη άνθρωποι ανάμεσά μας. Με την έννοια ότι φέρθηκαν πιο ανθρώπινα απ'τους άλλους που δεν έδωσαν εξηγήσεις.
Μπράβο σου που είσαι αισιόδοξη εστώ και αηδιαστικά, μόνο η αισιοδοξία μας σώνει σε τέτοιες στιγμές...

Jerry Jedelou είπε...

οι κακοί είναι στη φυλακή λένε..
πολύ ανεκτικοί στη μαλακία δεν έχουμε γίνει;
ξεκατίνιασμα ΤΩΡΑ! όλοι επαφίενται στην καλή σου την καρδιά και πατάνε.. για σώπα καλέ!
πχ. την επόμενη φορά που η παντρεμένη μου φαει τον γκόμενο, θα τη στείλω στον άντρα της με αποδεικτικά! χαχαχαχα
θα γίνω κακιά ρε, θα γίνω, γίνε κι εσύ.. (οκ, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη φύση μας, μπορούμε όμως να αλλάξουμε πρακτικές)
χώσε και σώσε πάνοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!

panos srpk είπε...

Jerry
Χαχαχαχα
Ναι ξεκατίνιασμα εξάλου όλον αυτόν τον καιρό δε μίλαγα ε όσο δε μιλάω τόσο περισσότερο "καλοκάθονται" όλοι αυτοί οι κακοί που λες.
Αλλά και το ξεκατίνιασμα έχει φέρει αντιδράσεις. Δεν το έχεις προσέξει κι εσύ?
Τεσπά, εγώ για την ώρα παραδέχομαι όσους ήρθαν πίσω και μου έδωσαν εξηγήσεις. Για τους υπόλοιπους το ξεκατίνιασμα δε θα τελειώσει ποτέ.
Η φύση μας σαφώς και δεν αλλάζει αλλά για όσους αλλάζουν, αλλάζουμε κι εμείς!
Εμπρός λοιπόν!

petroula είπε...

Σωστά όλα όσα γράφεις. Ως ξεχωριστές προσωπικότητες ο καθένας κρίνει και πράττει. Οπότε μόνο αναμνήσεις έχεις να κρατάς στην προκειμένη.