3.4.11

The mirror of yourself


Στέκομαι μπροστά σε έναν καθρέφτη και αναρωτιέμαι αν αυτό που βλέπω είμαι εγώ. Πολλές φορές αυτό που βλέπω με μπερδεύει γιατί αλλιώς ορίζουν οι άλλοι αυτό που βλέπουν. Οπότε έχω διαφορετικούς ορισμούς από διαφορετικούς ανθρώπους, για αυτό που βλέπω στον καθρέφτη. Δεν ξέρεις αν αυτό που βλέπεις πρέπει να το ορίσεις όπως εσύ ξέρεις ή όπως σε όρισε ο άλλος. Αν αυτό που βλέπεις είναι μια μάσκα, πίσω απ'την οποία κρύβεται ο πραγματικός σου εαυτός.
Τώρα, σκέψου τον εαυτό σου μπροστά σε έναν καθρέφτη. Βλέπεις τον εαυτό σου όπως τον ορίζεις ή τον εαυτό σου με τον ορισμό κάποιου άλλου? Βλέπεις τον ευατό σου με μάσκα ή χωρίς?
Κάποτε ήθελα να βγαίνω και να γνωρίσω κόσμο για να αποκτήσω αναγνώριση και να ορίσουν αυτό που είμαι. Ήθελα να με αποδεχτούν, επειδή βγαίνω και είμαι μέσα σε όλα και να θέλουν να βγαίνουν μαζί μου. Όμως δε μου έφτανε. Πάντα ένιωθα ότι αυτό που βλέπω στον καθρέφτη δεν ήμουν εγώ. Με έβλεπα στον καθρέφτη και δεν ήξερα τι να σκεφτώ. Βλέπω αυτό που όρισε ο άλλος ή βλέπω αυτό που όρισα εγώ? Μετά κατάλαβα ότι όλα αυτά δε χρειάζονται. Δε ψάχνεις την αναγνώριση, να σε ορίσουν οι άλλοι.
Πρέπει να ορίσεις τον εαυτό σου, να δεις τα θέλω σου και να ξέρεις τι κάνεις. Αν αυτό που βλέπεις στον καθρέφτη είσαι εσύ, με τα θέλω σου και τις πράξεις σου, τότε είσαι εσύ, πίσω απ'τη μάσκα και πλέον θα βγεις έξω και ξέρεις τι θέλεις. Βγαίνεις και δείχνεις τον πραγματικό σου εαυτό και τα θέλω σου κι έτσι οι άλλοι δε θα σε ορίσουν επειδή θες αναγνώριση αλλά θα σε αναγνωρίσουν επειδή όρισες τον εαυτό σου.
Πλέον θα βγαίνω και ξέρω τι θέλω. Γιατί πριν βγω, βλέπω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και βλέπω αυτό που θέλω. Το βλέπω στον καθρέφτη. Δε νιώθεις πιο αισιόδοξα τώρα?

ΥΓ: Σ'ευχαριστώ φίλε για την έμπνευση. Για μια ακόμη φορά κατάλαβα ότι έχω ακόμη δρόμο για να ανακαλύψω τον εαυτό μου και να αποκτήσω πλήρως πνευματική και ψυχική ισορροπία.

18 σχόλια:

Mak. είπε...

Βλέπεις τον εαυτό σου όπως τον ορίζεις ή τον εαυτό σου με τον ορισμό κάποιου άλλου?

χμμ πολυ καλες ερωτησεις κανεις. Τι να σου πω? καποιες φορες με βλεπω οπως με οριζουνε οι αλλοι , αμεσως μετα κλεινω τα ματια μου και βλεπω εμενα! αλλα ξερεις που ειναι το προβλημα? με θυμαμαι να με κοιταω με στεναχωρα ματια.. εχουνε υπαρξει φορες που με εχω κοιταξει με απολυτη περηφανια αλλα πολλες περισσοτερες που βλεπω το βλεμμα μου και με λυπαμαι γιατι δεν ειναι μασκα.. μασκα ειναι στους αλλους.

δεν ξερω..δεν ξερω! ουφ

panos srpk είπε...

Mak
Ξέρω τι λες. Ίσως με έχουμε κοιτάξει με στεναχώρια ή περιφάνεια, λόγω κάτι που μας είπαν για μένα. Άρα δεν είναι ο εαυτός μας όπως τον ορίζουμε εμείς. Θα τα καταφέρουμε όμως.

Ανώνυμος είπε...

πολλες φορες εχω νιωσει ετσι, η αληθεια ειναι οτι ακομα το ψαχνω και εγω.

panos srpk είπε...

Siren Gils
Πολλοί καθρέφτες, πολλοί ορισμοί.. Πφφφ

Livingathens είπε...

egw den mporw na me blepw se video :) ti na pw allo 8ema e? kalo einai na exoume thn dunamh na orizoume emeis thn eikona mas h alh8eia einai alla polu duskolo

panos srpk είπε...

Lefteris
Ούτε εγώ με μπορώ σε βίντεο, τι να πω? Σε καθρέφτη όμως μπορώ!
Και ναι είναι δύσκολο αλλά μας κάνει καλύτερους.

DaisyCrazy είπε...

καλές οι ερωτήσεις αλλά απαντήσεις δεν έχω. ούτε μια.
πάντως βλέπω τον εαυτό μου με διαφορετικούς τρόπους ανάλογα με τη διάθεση.. δεν ξέρω αν λεει αυτό κάτι ή τι.

panos srpk είπε...

Daisy Crazy
Μάλλον περισσότερο καλό είναι παρά κακό. Φτάνει να τον βλέπεις με τον τρόπο που θέλεις.
Καλημέρα.

iliokamenos είπε...

μπα..πάντα τον βλέπω όπως είμαι/θέλω.. καλή εβδομάδα..

Clem Lumen είπε...

Κατ'αρχας πολυ ωραια αναρτηση.

Ξερεις, πιστευω οτι τιποτα μα τιποτα δε μπορει να εχει ενα συγκεκριμενο ορισμο. Στα ματια τα δικα μου ειναι ΣΙΓΟΥΡΑ διαφορετικο απ'τα δικα σου και απο του καθενος. ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι συγκεκριμενο γιατι δεν ειμαστε κ εμεις συγκεκριμενοι. Ειμαστε διαφορετικοι, μοναδικοι κι εκτος αυτου δεν κατασταλλαζουμε σε εναν εαυτο, αλλαζουμε συχνα.
Οποτε το θεμα ειναι να εισαι καλα με τον εαυτο σου και να νιωθεις ομορφα με το ειναι σου. Μη σε οριζεις. Αν μπεις σε εναν ορισμο για το εισαι και τι πιστευεις, θα εχεις μπει σε ενα καλουπι.
Απελευθερωσου, ανοιξε τα ματια σου, τη σκεψη σου, το μυαλο και την ψυχη σου και ακου. Ακου τη ζωη, εχεις πολλα να μαθεις, μεχρι το τελευταιο δευτερολεπτο της ζωης σου, θα ζεις. Αρα οποιαδηποτε γνωση μπορει να σε αλλαξει. Μη συγκεκριμενοποιεισαι.


Να χαμογελας
Σε φιλω

panos srpk είπε...

Iliokamenos
Α είσαι αποφασισμένος, ε? Είσαι αυτός που ξέρει τι θέλει απ'τη ζωή? Μωρέ μπράβο...

panos srpk είπε...

Free Spirit
Με την έννοια "ορισμό" δεν εννοώ να δώσουμε μια συγκεκριμένη ταμπέλα στον εαυτό μας. Εννοώ να ορίσουμε το ποιός είμαστε σαν άνθρωπο. Ότι εγώ είμαι ο Sarper που ήμουν πάντα ή εσύ η Free spirit που ήσουν πάντα.
Και νομίζω ότι όσο περισσότερο ξέρουμε ποιοί είμαστε, τόσο περισσότερο θα χαμογελάμε βλέποντας το είδωλό μας στον καθρέφτη.
Κι επίσης εσύ είπες ότι αλλάζουμε συχνά. Ίσως αλλάζουμε στα χαρακτηριστικά, τα ελαττώματά μας, τις πράξεις μας, τα πιστεύω μας. Αλλά τίποτα δεν αναιρεί αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα.

iliokamenos είπε...

χαχα.. όταν είσαι εντάξει με τον εαυτό σου, η ζωή "διαβάζεται" πιο εύκολα..

με το καλό να τα καταφέρεις και εσύ..

Μπουκλα είπε...

Αναρωτιομουν μια καλοκαιρινη μερα[7 το πρωι καθως γυριζα απο καλλιθεα-χανιωτη] οτι ολοι εμεις εκει εξω που κρεπαλιαζαμε, πιναμε, χορευαμε, την πεφταμε ο ενας στον αλλον, χαζογελουσαμε, το παιζαμε και γαμω, βγαιναμε φωτογραφιες με τον -πλεον-κολλητο-πορτιερη, λεγαμε στον μπαρμαν "το γνωστο" κουβαλαμε μια ταμπελα...

Απλα το πιο δυσκολο ηταν να την κρεμασουμε την ταμπελα η θα ειναι να την ξεκρεμασουμε?
Και κατεληξα οτι το να την ξεκρεμασεις ειναι το πιο δυσκολο κομματι, γιατι θα ειναι η πρωτη φορα που ερχεσαι αντιμετωπος με τον πραγματικο-μιζερο-καταθληπτικο-οχι και τοσο κοινωνικο εαυτο σου...
Αλλα και παλι, δεν γινεται να ειναι τοσο ασχημη η αληθεια...

Και οπως καταλαβαινεις οι προτεραιοτητες παντα αλλαζουν και αλλαζει και η ταμπελα που χρειαζομαστε...

Θα μπορουσα να σου αναλυσω την θεωρια μου αλλα...
Μεγαλη κουβεντα.

panos srpk είπε...

Iliokamenos
Για να δούμε...!

panos srpk είπε...

Μπούκλα
Καταλαβαίνω τι λες. Απόλυτα. Κι εμένα μου έρχονται στο μυαλό μου σκηνές από κάφρικα ξενύχτια του καλοκαιριού, άσε...
Αλλά κάποια στιγμή καταλαβαίνεις τις προτεραιότητες.
Δε χρειάζεται να αναλύσεις, ξέρω τι λες.

dsquared είπε...

Χμ εισαι ακομη νεαρος, ε?

din

panos srpk είπε...

Dsquared
Και πώς το εννοείς εσύ το νεαρός? Η ηλικία είναι σχετική.