24.10.12

Αμπελοσοφίες

Έμαθα για ένα άντρα που έμεινε εργένης σε όλη του τη ζωή, επειδή έψαχνε την τέλεια γυναίκα. Όταν έγινε 70 χρονών, κάποιος τον ρώτησε: "Ταξιδεύεις συνεχώς από Νέα Υόρκη στο Κανταμαντού, από Κανταμαντού στη Ρώμη, από την Ρώμη στο Λονδίνο κι έψαχνες. Δεν μπόρεσες να βρεις μια τέλεια γυναίκα; ούτε μια;". Ο γέρος στεναχωρήθηκε πολύ. Είπε: "Ναι μια φορά την βρήκα. Μια μέρα πριν πολύ καιρό, συνάντησα μια τέλεια γυναίκα." Ο άλλος ειπε: "Και τότε τι έγινε; γιατί δεν την κράτησες;" Θλιμμένος, ο γέρος ειπε: "Τι να κάνεις; Εψαχνε κι αυτή τον τέλειο άνδρα ..."
 
Το παραπάνω το διάβασα κάπου και πραγματικά σε κάνει να σκεφτείς.
Δεν υπάρχει τέλεια γυναίκα και τέλειος άνδρας αγαπητοί μου. Και οι περισσότεροι από εμάς, αν όχι όλοι, "συμβιβαζόμαστε" με ο,τι καλύτερο μπορούμε να έχουμε. Αλλά στο τέλος, το τέλειο είναι η χημεία...
Και ξέρετε κάτι, η χημεία βρίσκεται ακόμα και στα ελαττώματα εκείνης κι εκείνου.
Κατά καιρούς έχουν βγει βιβλία, περιοδικά, με συμβουλές για μια τέλεια σχέση. Λυπάμαι πολύ, δεν υπάρχει. Όσα και να διαβάσεις, όσα και να μάθεις, τέλεια σχέση δεν υπάρχει. Υπάρχει σχέση που αγγίζει το τέλειο, επειδή έχεις χημεία με τον άλλον και πραγματικά τον θελεις στη ζωή σου. Αυτά τα πράγματα, φίλε μου, δε τα μαθαίνεις από βιβλία ή περιοδικά. Τα μαθαίνεις μέσα από τη ζωή σου. 

Μιην ψάχνετε τον τέλειο άνθρωπο. Ψαχτείτε για εκείνον που σας κάνει να τον θέλετε δίπλα σας.
 

3 σχόλια:

Κ. † είπε...

Ψάχνοντας μανιωδώς το «τέλειο»,πολλές φορές χάνουμε αυτό το «γήινο»,το «ατελές» που θα μας έκανε ευτυχισμένους...

Δεν υπάρχει «τέλειο»,συμφωνούμε!
Οι άνθρωποι,όμως,είμαστε ανόητοι κι εγωιστές κι είναι στιγμές που δεν ξέρουμε πώς να κρατήσουμε στο πλάι μας εκείνον που πραγματικά μας κάνει να χαμογελάμε.Κι αν τον χάσουμε...

Καλώς αλληλοβρεθήκαμε,λοιπόν! :)

serenata είπε...

Δεν υπάρχει τέλεια γυναίκα ή τέλειος άντρας.
Αλλωστε και η τελειώτητα είναι σχετική...

panos srpk είπε...

Δυστυχώς έχουμε δεχτεί "βομβαρδισμό" από πρότυπα και μας κάνει να θέλουμε το τέλειο, χάνοντας την ουσία. Έχουμε τυφλωθεί τόσο, που δε βλέπουμε ότι το "τέλειο" μπορεί να βρίσκεται και δίπλα μας.
Καλώς σας βρήκα.