12.5.10

Τhessaloniki, I love u


To Σαββατοκυριακο που μας περασε, για μια ακομη φορα βρεθηκα στην αγαπημενη μου Σαλονικη. Η αφορμη αυτη τη φορα, ηταν η 2η εκθεση κωφων καλλιτεχνων. Τα παιδια ειχαν ανεβει απο την Πεμπτη αλλα εγω ανεβηκα Παρασκευη. Αφου εκλεισα και το πακετο, ολα ομορφα. Απλα και ομορφα!
Αφιξη Παρασκευη απογευμα, καρφι για καφεδακι για μια τονωτικη δοση Σαλονικιου αερα. Καφες, φαγητο και βολτα με μια φιλη μου απο εκει πανω. Ειπα οτι εχω αρκετους φιλους εκει πανω? Ε, λοιπον, δεν τους ειδα ολους αλλα οσο να ναι!


Για μια ακομη φορα απολαυσα τη βραδυνη βολτα στην παραλια, με το μαγευτικο αερακι που σας ελεγα δεν το εχει πουθενα αλλου. Κοσμος πολυς, αλλοι στην προβλητα και αλλοι στον Λευκο, με μια μπυρα παραμασχαλα και κοσμος που βολταρει αστειευομενος με την παρεα του. Μα, γιατι να μην τα εχουμε κι αυτα στην Αθηνα? Μονο στον Φλοισβο συναντας κατι αλλα και παλι... Εκει πανω ειναι διαφορετικα! Εκει, ο χρονος κυλαει αργα... Και αυριο μερα ειναι που λεμε!

Σαββατο και παλι βολτες πανω-κατω στην Αριστοτελους, καφες, παλι βολτα, παλι καφες στην ταρατσα του Ηλεκτρα Παλας. Πρωτη φορα ανεβηκα εκει πανω και κατενθουσιαστηκα. Σοβαρα τωρα, ειδα με αλλο ματι την Θεσσαλονικη. Ειδα κατι που δεν ειχα ξαναδει. Ειναι πιο μικρη απ'οσο φανταζομουν. Εβλεπα μεχρι το Πανοραμα και Χορτιατη και θυμηθηκα αναφορες γνωστων μου που ελεγαν για χιονια και κατεβαιναν με τις σανιδες τους μεχρι να τελειωσει το χιονι! Αχ...

Σαββατο βραδυ, τα εκγαινια της εκθεσης, με παρτυ. Το μερος? Φυσικα και το Art House, οπως και περσυ, που εγινε στο Art House της Αθηνας. [Btw, γιατι εκλεισε το εδω μαγαζι? Ακομα απορω...] Οι φιλοι μου, ο Θανος και η Ιουλια ηταν μερικοι απο τους καλλιτεχνες, ως φωτογραφοι. Μια αλλη κοπελα, η Κιρα, ως ζωγραφος. Μαλιστα, εφερε μερικους φανταστικους πινακες. Δειτε και το μπλογκ της.




Οσοι βρισκεστε στη Θεσσαλονικη, επισκεφτειτε την, πραγματικα αξιζει, τα εκθεματα καλλιστα συναγωνιζονται εκεινα των μεγαλων καλλιτεχνων. Στο Art House, καθημερινα απο τις 8 το βραδυ, μεχρι 21 Μαιου. Τα εκθεματα πωλουνται σε ιδιαιτερα χαμηλες τιμες, για οποιον θελει να αγορασει καποιο απ'αυτα.

Κυριακη πεσαμε πανω σε ποδηλατοπορεια. Απο Εγνατια μεχρι Λιμανι και απο κει μεχρι Καλαμαρια, μεσω παραλιας.


Μετα, παλι καφεδακι, παλι βολτες και εφτασε η ωρα να προλαβω το τρενο, για επιστροφη στην πραγματικοτητα. Ενταξει, ηταν ενα ταξιδακι-αστραπη αλλα απ'το τιποτα κατι ηταν κι αυτο! Μονο στον σταθμο Θεσσαλονικης ειδα κατι που μου την ψιλοεδωσε. Ζευγαρακια αποχαιρετουν ο ενας τον αλλον σε πολυ προσωπικες στιγμες... Οκ, υπο αλλες συνθηκες δε θα σημαινε τιποτα αλλα ειδικα σε αυτον τον σταθμο, στην ιδια πλατφορμα, ειχε γινει κατι αλλο... Σημαδι μηπως? Καρμικο μηπως? Μπα, δε θελω να πιστευω σε αυτα. Απλα ωρες ωρες το υποσυνειδητο μου κανει κατι συνειρμους. Αμαν πια! Και στο ταξιδι της επιστροφης απλα προσπαθουσα να σκεφτω το ποσο ομορφο ηταν το διημερο και οχι σκεψεις που συνδιαστηκαν με τα ζευγαρακια... Αν ταξιδευα με καποιον αλλον θα ηταν πολυ καλυτερα αλλα δε γινονται ολα!
Αλλο ενα τονωτικο διημερο περασε. Παμε τωρα για αλλα τονωτικα Σαββατοκυριακα! Αμε!

Οι φωτογραφιες ειναι του Θανου και της Ιουλιας, ευγενικη χορηγια στο μπλογκ μου!

8 σχόλια:

Unknown είπε...

oreoooo post
latrvo<3

☆LoUniTa☆ είπε...

λατρεμενη πολη,μιας κ με φιλοξενει τοσα χρονια!!ενας απο τους λογους ειναι αυτη η δυνατοτητα,να ειμαι κοντα στην παραλια κ στο "συστημα" μπυρα στο χερι κλπ (ασχετα αν δεν πινω μπυρα βεβαια)τοσο γρηγορα...κ απλα!!!
δεν εχω αξιωθει να παω τελευταια...

γενικα εδω γινονται τα παντα χαλλλαρα με ολη τη σημασια,δεν σκανε οι ανθρωποι...δεν τραβανε ζορια τοσο πολυ
(πραγμα που μου την εδινε οταν πρωτοηρθα να μεινω,ειχα συνηθισει αλλιως κ δεν μπορουσα σε αυτη τη νοοτροπια)
*δευτερη λατρεια το art house...κ εκει εχω να πατησω κανα μηνα.ισως επιδιωξω να παω αυτες τις μερες μιας κ μου το θυμισες ωραια...
*ασχετη πληροφορια: εκει εκαναν κ την φωτογραφηση οι onirama για το cd τους.

χτυπησες ευαισθητο σημειο γι αυτο η τοση παρλα χαχα
φιλια :)

panos srpk είπε...

Ναταλια, σ'ευχαριστω για μια ακομη φορα! :D

panos srpk είπε...

Lounita, ψαξε για ενα ποστ μου με τιτλο "σ'αναζητω στη Σαλονικη", θα μαθεις κι αλλα πραγματα =))
Στην εκθεση πηγαινε οπωςδηποτε. Ασε την παρλα και πηγαινε! Οποτε μπορεσεις!

Ασχετη πληροφορια αλλα εχουμε το ιδιο ζωδιο, χαχα

Η κοπέλα του χαμένου ναυαγού είπε...

ΑΓΑΠΑΩ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΛΑ!ολη μου η ζωη έμεινε εκει.Μου χρωστάς να με πας!Δε ξεχνάω εγώ!Μου λείπεις!φιλια!

panos srpk είπε...

Θα ξαναπαμε, παρεα αυτη τη φορα και θα τα σπασουμε!

☆LoUniTa☆ είπε...

μου στελνουν συνεχεια events στο fb απο το group τους αλλα τα "αγνοω" πρεπει να παω...ντροπη μου!!! :)

διαβασα κ αφησα σχολιο παααλι..μικρο μωρε :P

*εμ δεν γραφεις το ζωδιο στις πληροφοριες σου!!!ωστε τετοιος εισαι κ εσυυυυ....χαχαχαχα

panos srpk είπε...

Κοιτα να δεις! Κι εγω! Παταω "θα παρευρεθω" αλλα που τετοια τυχη! Χαχα
Εεεε δε γραφω το ζωδιο γιατι δεν πολυπιστευω σε αυτες τις μαλακιες. Εδω εχει τυχει να με κρινουν αναλογα με το ζωδιο μου και στο τελος επεσαν εξω. Κι επειδη ειμαι ζυγος, τι εγινε? Ειμαι απλα εγω! Αμε!