5.5.10

Roads


Να τα ξαναφτιαχνεις με τον/την πρωην ή να προχωρας μπροστα?
Εγω διαλεγω το δευτερο. Κι ας τον/την αγαπουσες.
Γιατι η ζωη ειναι μια ευθεια χωρις δυνατοτητα οπισθοχωρισης.

Κι αφου ειπα τη θεση μου, ας τα χωσω τωρα και λιγακι.
Ρε ξεκολλατε απο τα πλοκαμια μιας σχεσης που τελειωσε και δειτε ευθεια. Ουτε δεξια ουτε αριστερα. Μονο ευθεια. Αναρωτιεμαι τι σκεφτονται μερικοι που μενουν σε κατι τελειωμενο. Ή μηπως οχι? 'Η μηπως φοβουνται να κοιταξουν ευθεια? 'Η μηπως φοβουνται να ανοιξουν τα ματια της ψυχης τους? Ξεκολλατε κι απ'τον φοβο λοιπον.

Βαλε ο,τι αλλο θελεις [κοινως αυτο που θελεις] στον δρομο κι ακολουθησε το. Αν το φτασεις και προχωρας πλαι του, τοτε ειναι δικο σου. Αν το προσπερασεις, το προσπερασες. Στην τελικη, εσυ προχωρας προς το τελος, οχι ο αλλος.

Big times in small life ρε γαμωτοοοοοοοο.

ΥΓ: Μια μερα στο παρκο τι σχεση μπορει να εχει με τα απο πανω? Κι ομως! Δειτε ΕΔΩ

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευθεία μπροστά έστω και μοναχικά

Παρά οπισθοδρόμηση με μιζέρια και συμβιβασμους.

+1 στη σκέψη σου

Πριγκιπέσσα είπε...

1. τέλεια η φωτό;P
2. τα λες σούπερ, ήταν ό,τι χρειαζόμουν για να πω ότι ναι, καλά τα σκέφτεσαι μικρή!
3. απλά λάτρεψα όσα γράφεις! ;)
καλή σ μέρα:)
*thxxx*

Ανώνυμος είπε...

Απλά προχωράμε μπροστά. Το παρελθόν θα μας ακολουθεί πάντα και κάποτε θα το συναντήσουμε ξανά. Το θέμα είναι η εγκράτεια σε συνδυασμό με τη λογική..

Συμφωνώ μαζί σου λοιπόν..

panos srpk είπε...

Πριγκηπεσσα, μη με ευχαριστεις. Δεν εχει νοημα να ακους απ'τους αλλους θεωρειες. Σημασια εχει να πραττεις αναλογα με αυτο που σκεφτεσαι ;)
Εγω απλα γραφω σκηνες απ'τη ζωη μου. Δεν ειναι απαραιτητο να ταυτιζονται και οι αλλοι!

Αυτη, να σου πω. Θα μας ακολουθει και θα το ξανασυναντησουμε ναι συμφωνω αλλα μεχρι εκει!

Foteini είπε...

Φίλε μου Sarper, ελπίζω να τα εννοείς αυτά που λες και να μην τα γράφεις για να... ξεσπάσεις στο πληκτρολόγιο :) :) Επειδή έχω μπει προσφάτως στο... τεράστιο δίλημμα που θέτεις έχω να σου πω: παίρνεις το δύσκολο δρόμο και τραβάς μπροστά, δε λέω, και καλά κάνεις.. έρχονται όμως κάτι ώρες που τρως τις φρίκες σου και λες.. πού πάω γαμώτο; Και είσαι έτοιμος να τα τινάξεις όλα για το "πάλι" και το "πίσω"... εκεί παίζει το αν θα σε κερδίσουν οι όμορφες στιγμές και η υπόσχεση για κάτι ωραίο στο τέλος του δρόμου... που εγώ τουλάχιστον ελπίζω ότι είναι εκεί και μας περιμένει :)

Τα φιλιά μου
Καλό βράδυ!
χ

M* είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
M* είπε...

Μια σχέση έχει λήξει όταν και οι δυο έχουν πάρει ότι είχε να δώσει ο ένας στον άλλον … αλλιώς πάντα θα γυρνάς πίσω και θα αναζητάς πράγματα που δεν πρόλαβες να ζήσεις! Συμφωνώ πως πρέπει να προχωράμε μπροστά… όμως στην αρχή λέμε δε θα γυρίσω ποτέ (θυμός , αξιοπρέπεια , εγωισμός ) ξανά σε αυτόν/αυτήν αλλά καθώς περνά ο χρόνος ξεχνάμε τ’ άσχημα και θυμόμαστε μόνο στιγμές! Όμορφες στιγμές!
Εκεί πρέπει να πούμε όχι και να συνεχίσουμε μπροστά!!! Το κάνουμε όμως? Πιστεύω πως εξαρτάται από το δέσιμο που είχαμε με την πρώην σχέση μας… Επίσης από το αν είμαστε μονοί μας για αρκετό καιρό και δεν έχει βρεθεί κάτι άλλο αξιόλογο ή ακόμα και λέγοντας θα γυρίσω για να τον/την εκδικηθώ , για να κάνει να νιώσει όπως ένιωσα… και όμως όλα αυτά είναι λόγια για να ξεγελάσουμε τον ίδιο τον εαυτό μας! ?

Livingathens είπε...

Άμα καταλάβεις πως κάτι έχει τελειώσει τράβα μπροστά και όπου σε πάει! Αλλά πραγματικά και εδώ είναι η μεγάλη ερώτηση φίλε μου και αυτό να μην το ξεχάσεις ποτέ σου ΠΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΤΙ???? Μπορείς να καταλάβεις αν κάτι έχει τελειώσει? Όταν φεύγει κάποιος τελειώνουν όλα? Αν όλα είναι δρόμος τότε τίποτα δεν τελειώνει. παράλληλες τροχιές διανύουμε που καμιά φορά συμπίπτουν με τροχιές άλλων, αλλά αυτό μπορεί να συμβαίνει πάνω από μια φορά πίστεψέ με και ποτέ με τον ίδιο τρόπο… φιλίες που έγιναν σχέσεις σχέσεις που έγιναν φιλίες έχθρες, τίποτα, τα πάντα... αλλά ότι έρχεται να το ζείτε ποτέ δεν βάζουμε ανθρώπους και καταστάσεις σε κουτάκια. Πολλά είπα καλή σου μέρα

panos srpk είπε...

Αγαπητη μου Φωτεινη σαφως και δεν εχεις αδικο σε αυτα που γραφεις αλλα οπως ξαναειπα, δε χρειαζεται ολοι να συμφωνουν ή να πραττουν οπως σκεφτομαι. Η αληθεια ειναι οτι περισσοτερο τα σκεφτομαι παρα πραττω, αλλα σε τουτο δω το blog γραφω και σκεψεις, που ξαναδιαβαζοντες τις, με βοηθανε να τις πραττω... Κι αυτος ηταν ο λογος που αρχισα να γραφω.
Στην περιπτωση μας, την αποφαση την εχω παρει εδω και καιρο και το καραβι σαλπαρε ηδη.
Και η φρικες υπαρχουν σαν προκλησεις για να τις ξεπερναμε. 'Η εστω να μας θυμιζουν τα λαθη μας και να μην τα επαναλαβουμε.

panos srpk είπε...

Αγαπητη Μ*. εγω σκεφτομαι λιγο διαφορετικα. Αν εσυ λες οτι στην αρχη σε κυριευει ο θυμος και μετα θες να ξαναγυρισεις σε καποιον επειδη θυμασαι τα ομορφα πραγματα, εγω το κανω λιγο αναποδα. Δηλαδη οσο ειμαι ακομα θυμομενος, ειμαι και στεναχωρημενος και θελω να επιστρεψω στα παλια, να εχω μια τελευταια ευκαιρια. Ενω αν υπαρχουν ομορφες στιγμες να τις θυμαμαι, τοτε απλα χαιρομαι που περασα ομορφα και με τις ομορφες αναμνησεις προχωραω. Γιατι ξερω οτι τουτες οι αναμνησεις με κανουν χαρουμενο, αρα και πιο χαρουμενο στον κοσμο, αρα και πιο χαρουμενο στις αλλες, αρα και πιο χαρουμενο στο δρομο... Ελπιζω να με'πιασες!

panos srpk είπε...

Φιλε Λευτερη εδω θετεις ενα ακομη θεμα... Οταν εχεις ενδιασμους αν τελειωσε κατι, τοτε παναπει οτι τελειωσε... Τουλαχιστον αυτο πιστευω. Γιατι καλυτερα να τελειωνεις κατι οσο ειναι ακομα ωρα παρα να βασανιζεσαι με το αν ή δεν.
Αυτο που ειπες θυμιζει περισσοτερο τροχο. Τροχος ειναι και γυριζει. Οχι ευθεια. Γιατι η ευθεια τεμνει την αλλη ευθεια μονο σε ενα σημειο.

Θαρρω οτι σχολιασες το ποστ σε καποια δυσκολη στιγμη για σενα? Γιατι ακουστηκες καπως αποτομος. Μηπως εχουμε απωθημενα απ'το παρελθον?
Ρωταω εντελως φιλικα!

Livingathens είπε...

Απωθημένα έχουμε όλοι και ζούμε με αυτά μάλλον. Αυτό που προσπάθησα να πω είναι πως τα πράγματα ποτέ δεν είναι απόλυτα, δεν χρειάζεται να είναι. με την μεγαλύτερη σχέση της ζωής μου αυτήν την στιγμή κάνω παρέα χωρίς να υπάρχουν από πίσω άλλα θέματα. Δεν το περίμενα ποτέ και αν με ρώταγες πριν κάνα χρόνο θα έλεγα πως δεν χρειάζεται, αλλά έγινε και είναι πολύ καλά. Επίσης δύο πολλοί καλοί μου φίλοι, που μάλλον πάνε για γάμο τώρα, έχουν χωρίσει ίσα με δέκα φορές και όμως τελικά δεν ήταν για να χωρίσουν. Τέτοια πάρα πολλά παραδείγματα σκέφτηκα το πρωί που σε διάβασα και είπα να το αναφέρω. Αν με ρωτήσεις ευθέως θα σου πω πως είμαι 100 % της άποψης σου απλά όσο περνάει ο καιρός αφήνω και μια πιθανότητα να ανατραπούνε όλα έτσι για τον χαβαλέ είναι δύσκολο να ζεις και να είναι όλα απόλυτα γύρω σου. Αυτά για περισσότερες φιλοσοφίες αυτού του είδους απαιτείται μάλλον μπόλικο ουίσκι και τελειωμένο μπαρ

DaisyCrazy είπε...

Κοίτα συμφωνώ να προχωράς μπροστά και να ξεκαθαρίζεις με το παρελθόν κι όσα σε πόνεσαν.

Όμως άμα είναι να ξεκαθαρίζεις με όλα, είτε αξίζουν είτε όχι, είτε αγαπάς είτε όχι τότε εμένα αυτό μου φαίνεται ξεκαθάρισμα για το ξεκαθάρισμα χωρίς ουσία και νόημα. Άσε που έτσι χάνεις κι άτομα που αξίζουν χωρίς δυνατότητα να τα ξαναβρείς αφού ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

amalthia είπε...

άκου τώρα..γενικά λέω να προχωράς μπροστά!

αλλά εμένα μου έτυχε να τα ξαναβρώ με τον πρώην μου και απο τότε η σχέση αυτή να είναι 1000 φορές καλύτερη και βαθύτερη από την την πρώτη μας φορά!
ήμαστε μαζί πλέον έχοντας δοκιμαστεί και μόνοι και είμαστε μαζί συνειδητά...

...αυτό συνέβη γιατί ποτέ στην ζωή μου δεν ήμουν απόλυτη με τα θέλω και τα πρέπει,τα πίσω και τα μπροστα,το καλό και το κακό.....το καλό,το μπροστά και το πρέπει...είναι ό,τι γουστάρω εγώ.

αυτό είναι το μπροστά για κάθε άνθρωπο,εαν δηλαδή έχεις σκοπό να πας μπροστά δεν θα σε εμποδίσει κανένα άτομο που είναι δίπλα σου.εκτός εαν το "μπροστά" σημαίνει αποκλειστικά και μόνο "νέες ερωτικές εμπειρίες"...κάθε άλλο "μπροστά" επιτυγχάνεται με εναν άνθρωπο που είναι δίπλα σου!

panos srpk είπε...

Μολις μπηκα σπιτι μετα απο μια κουραστικη μερα που τα ειχε ολα. Σχολη, καφες συνοδευομενος απο φιλοσοφικες συζητησεις και αναπαντεχα.

Λευτερη, θα σου πω αληθεια τι πιστευω εγω. Σιγουρα φταιει το νεαρο της ηλικιας μου αλλα ειμαι και στη φαση θελω απλα να περναω καλα, κοινως να τα κανω λιγο πουτανα ολα. Και για να το κανω αυτα, απλα ξεπερναω κατι παλιο και συνεχιζω το δρομο μου χαρουμενος. Μου εχουν συμβει αρκετες βλακειες που δε μου αφηνουν περιθωρια για πισογυρισματα. Μονο ευθεια και οπου βγει.
Σε καποια φαση αν φτασω στο τελος του δρομου στον οποιο βρισκομαι τωρα, ισως θελησω να κοιταξω και πισω, αλλα για την ωρα δε το ξερω. Με λιγα λογια δεν ξερω τι μου επιφυλασσει το μελλον.
Ασε το ουισκι σε τελειωμενο μπαρ γιατι εκει πραγματικα θα λεω πραγματα περα απο καθε φαντασια!

panos srpk είπε...

Daisy Crazy, ξεκαθαρισμα ναι αλλα οχι με ατομα που αξιζουν. Βασικα εγω για σχεση μιλαγα και μεχρι τωρα ολες οι σχεσεις μου με πονεσαν. Ευτυχως ακομα δεν εχω βρεθει στο σημειο να ξεκαθαριζομαι με ατομο που αξιζει... Κι ελπιζω να μη βρεθω ποτε

panos srpk είπε...

Αγαπητη Αμαλθεια, εσυ εισαι η εξαιρεση στον κανονα. Ισως...
Ισως βρεθω καποτε στη θεση σου, δε γνωριζω. Εξαλου σε ενα Χ διαστημα, μπορει να σου ερθει το συμπαν αναποδα και να αναθεωρησεις πολλα.
Γι'αυτο ετοιμαζομαι για το μπαμ που ελεγα!
Για τον ανθρωπο... Σημερα ειχα μια συζητηση με μια φιλη μου και κατεληξαμε στο εξης. Αν ο αλλος νιωθει αυτα που νιωθεις κι εσυ, τοτε ναι, μπορει να σε βοηθησει. Αν δε τα νιωθει ή εστω δε τα παραδεχεται, τοτε καθε βοηθεια ειναι ανουσια.

Parakmiako Ergaleio είπε...

Δεν γυρνάμε στα παλιά. Τέλος.
Ας τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του.

λού είπε...

δεν υπαρχει δρομος στη ζωή σου. Μπορείς να πας μπροστα η πισω, το να αναγνωριζεις τις καλες σου επιλογες και να επιστρεφεις σε αυτες δεν δειχνει αδυναμια. Δειχνει αναθεωρηση. Δεν το βρισκω κακό. Ο καθένας κανει τις επιλογές του...αρκει να γινει ευτυχισμενος ειτε πισω ειτε μπροστα ειτε πανω ειτε κατω. καληνυχτα!!

panos srpk είπε...

Λοιπον ακουστε τι εγινε. Ηταν να βρεθω με καποια [που ειχαμε κι ενα παρελθον] και τελικα δε βρεθηκαμε. Κι αυτο μου εδωσε να καταλαβω οτι ο,τι εγινε, εγινε και ο καθενας το δρομο του. Ετσι απλα. Καληνυχτα σας. Κι ελπιζω να περνατε πολυ καλα στο παρον σας. =))