25.10.10

Ανθρώπινες σχέσεις


Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι πιό πολύπλοκες απ'όσο φαίνεται. Η σαπίλα τους δε σταματά ποτέ.
Έχουμε φτάσει σε εποχές που πρέπει να είσαι συνέχεια σε γνώση της κατάστασης για να μην την πατάς στο τέλος.
Οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων είτε φιλικές είτε ερωτικές πάντα θα κρύβουν κάτι. Ένοχο μυστικό ή κάτι άλλο ή ακόμη και καταστάσεις που γίνονται εν άγνοιά σου. Κάποια απ'αυτά μπορεί να είναι απλές δικαιολογίες αλλά ποιός τις γαμεί τις δικαιολογίες? Οι δικαιολογίες είναι για τους αδύναμους. Και όταν αυτό το κάτι αποκαλύπτεται νιώθεις προδομένος. Ή εστώ ξενερωμένος με την όλη κατάσταση.
Αν γίνονται όλα αυτά, τότε γιατί μπήκαμε στον κόπο να προσπαθήσουμε? Εστώ και λίγο? Αφού δε βγαίνει τίποτα απ'όλη αυτή την ιστορία. Κι όμως... Η ιντρίγκα, η διάθεση για ανατροπές είναι το αλατοπίπερο της ζωής και μας εξιτάρουν. Τι θα ήταν η ζωή χωρίς ιντρίγκες και ανατροπές? Ακόμα και εις βάρος σου.
Ναι, η αλήθεια είναι ότι μου αρέσουν τέτοια πράγματα γιατί η ζωή σου γίνεται πιο ενδιαφέρουσα. Απ'την άλλη όμως βαρέθηκα να την πατάω τόσο άσχημα συνέχεια. Μια, δυο, τρεις, τέσσερεις, ε, πόσες φορές? Βαρέθηκα να προσπαθώ για κάτι που μοιάζει με αδιέξοδο. Να προσπαθήσω και να αναγνωριστεί η προσπάθειά μου ναι, αλλά όχι και να μείνει αδιάφορη.
Κι έτσι καταλήγουμε στο συμπέρασμα στο ότι πρέπει να είμαστε σε γνώση της κατάστασης. Να μαθαίνεις απ'όπου μπορείς πληροφορίες για τον άλλον. Πληροφορίες που σε ενδιαφέρουν, για να μην την πατήσεις στο τέλος. Ακούγεται λίγο εγωιστικό αλλά έτσι είναι. Πόσοι δε ρωτούσαν όσους μπορούσαν για το τι παίζει με κάποιο μωρό? Να μάθουν για το μωρό? Αν το μωρό παίζει κι αλλού πέρα από σένα, αν είπε λόγια για σένα και λοιπά?
Εμένα όλα αυτά μου ακούγονται βλακείες καθώς είμαι υπέρμαχος του "όλα θα έρθουν άμα το θέλεις" αλλά με τα απανωτά σκατά που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες, δε πάει άλλο... Λυπάμαι αλλά έτσι είναι.
Ίσως πολύς κόπος για το τίποτα... Γιατί όπως έλεγα πάντα, κανένας στη σήμερον εποχή δε ξέρει τι θέλει... Και ποιός έχει χρόνο για σωστές επιλογές? Κανένας και όλοι θέλουν την επιλογή που τους συμφέρει στη παρούσα φάση.
Η σαπίλα των ανθρώπινων σχέσεων δε σταματά ποτέ.

33 σχόλια:

next_day είπε...

δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο.... είναι κομμάτι απο τις σκέψεις που κανω τα λεπτά..... κανείς δεν ξέρει τί θέλει... μόνο ζητάνε και δεν δίνουν πίσω... ουφ....

panos srpk είπε...

Το χειρότερο όμως είναι όταν ζητάνε ζητάνε και στο τέλος φεύγουν χωρίς να προλάβεις να πάρεις κάτι...

next_day είπε...

φεύγουν τόσο γρήγορα που δεν προλαβαίνεις καν να ρωτήσεις το γιατί.... τί γίνεται όμως, όταν ο άλλος δεν φεύγει, αλλά δεν είναι και εκεί;;;;;;;;... τί είναι προτιμότερο τελικά?

panos srpk είπε...

Εεεε...
Τουλάχιστον θα επιστρέψει. Το άλλο όμως?

next_day είπε...

σκ@τ@ είναι και τα δύο τελικά!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

όπως λες, όμως, αυτή η σαπίλα είναι το αλατοπίπερο στη ζωή μας. οι άνθρωποι που αναγνωρίζουν τη σαπίλα των ανθρωπίνων σχέσεων είναι αυτοί που ψάχνουν κάτι παραπάνω...αυτοί που δεν πιάνονται από το ψεύτικο χαμόγελο του άλλου ή από την επιφανιακότητα μιας κατάστασης.
το ξέρω, είναι ψυχοφθόρο όλο αυτό που συμβαίνει πολλές φορές.
τη μία σε ρίχνει, την άλλη σε ανεβάζει.
εγώ είμαι στη φάση που όλα μοιάζουν ιδανικά (εξ ου και το αισιόδοξο comment) αλλά σου αναγνωρίζω ότι έχεις δίκιο.
δεν ξέρω τι να σου πω.
κουράγιο; καλή τύχη με όσους γνωρίσεις στο μέλλον; υπομονή; αισιοδοξία;
πραγματικά, δεν ξέρω...

panos srpk είπε...

Kαι σε μένα υπάρχουν φορές που μια με ανεβάζουν και μια με κατεβάζουν, όπως λες
Και μπορεί να μην είναι ιδανικά τώρα αλλά τουλάχιστον αναγνωρίζω τη σαπιλότητα του συστήματος και δεν ασχολούμαι. Είναι σα να τρως ενα σάπιο φρούτο. Στο τέλος θα αρρωστήσεις. Απλά πράγματα.

Constantine είπε...

Κάποτε είχα γράψει αυτό για τις επιλογές.

http://asunartisies.blogspot.com/2010/05/improving-your-choices.html

Τα FAIL δεν σταματάνε ποτέ στην ζωή μας ακόμα και όταν δεν φταίμε εμείς. Απλώς προσπάθησε συνεχώς να μειώνεις το ποσοστό εμφάνισης τους. Καλησπέρα!

Mairaki είπε...

sarper...θα συμφωνήσω απόλυτα...για την σαπίλα και τις σκάρτες σχέσεις...όλοι έχουν γίνει υποχείριο ενός καλουπιού....και θα προσθέσω και κάτι άλλο σε αυτά που είπες, ο σκοπός δεν είναι να προσπαθείς να μάθεις για τον άλλον όσα περισσότερα μπορέις, γιατί έτσι χάνεται η μαγεία του να τον γνωρίσεις (κανονικά αυτό θα ίσχυε) αλλά και αυτό χάθηκε πλέον, επίσης αλατοπίπερο δεν είναι μόνον οι ίντριγκες, τα αθώα ψεμματάκια του τύπου....''θα βγω σήμερα'' (αλλά στην πραγματικότητα δεν βγαίνει) και το λέει μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις....τι αηδίες είναι αυτές? τι παιδικά πράγματα? όμως σε αυτό το σημείο σε φέρνουν, γιατί επικρατεί πια ο ωχαδερφισμός........
ωραία αναρτησούλα sarper...!!!

boo είπε...

Pano m,egw dn eimai tis apopsis oti prepei na eisai san to praktoreio roiter oson afora ton allon.den einai anagkastiko na rwtas oute na psaxnesai.
nai oi an8rwpines sxeseis einai mperdema.alla o,ti kai na kanoume den 8a alla3ei kati.giati tis sxeseis den tis dimiourgoume monoi mas,einai k alloi stin e3iswsi. k mexri na anakaluf8ei tropos na diavazoume ti skepsi tou allou pote den 8a 3eroume pragmatika.k stin teliki,einai k auto pou les me tin intrigka.giati na 3ereis ta pada?ase kati na sou 3efugei.
kata t'alla pragmatika m fainetai pws 8a er8w A8ina na sou vrw ena koritsi tis prokopis giati ade pia me autes ekei pera.les kai exeis magniti gia oles pou se pligwnoun.aman pia,aganaktisa xaxaxa :p
upomoni agori m.k elpizw mazi me sena na anakalupsw k gw kapoia pragmata gt egw na deis poso exw kourastei apo auta....


xx

panos srpk είπε...

Costantine φίλε μου
Διάβασα την ανάρτηση σου και βρίσκω σωστά τα όσα είπες
Σίγουρα μαθαίνεις και κάτι καινούριο απ'τα FAIL σου αλλά πόσα FAIL να αντέξεις στη σειρα? Ακόμα κι αν δε φταίμε εμείς.

panos srpk είπε...

Mairaki
Η μαγεία που λες είναι τόσο όμορφη και μυστήρια και γι'αυτό τη γουστάρουμε αλλά όπως πολύ σωστά είπες, χάθηκε... κάπου στη πορεία!
Γι'αυτό και το αγαπημένο μου τραγούδι είναι του Άσαρκου. Είναι μυστήρια η χώρα των δακρύων... Με εκφράζει απόλυτα και περιγράφει τη σαπίλα όπως είναι.

panos srpk είπε...

Φένια!!!
Δεν είπα να είμαστε πρακτορείο, χαχα
Αλλά γίνεσαι αναγκαστικά όταν τρέμεις στην ιδέα να την πατήσεις στο τέλος. Ιδίως μετά τα απανωτά σκατά που σε αποσυντονίζουν. Και αναγκάζεσαι να προσέχεις τις κινήσεις σου, να είσαι σίγουρος για τον στόχο σου.
Θέλω να είμαι παιδί χαρούμενο και ανέμελο και ό,τι συμβεί... συνέβη! Αλλά αναγκαζόμαστε να προσρμοζόμαστε στις συνθήκες και τη κουλτούρα. Και η κουλτούρα μας είναι σάπια.
Τι να πω, ίσως έτσι είμαι εγώ, ίσως έτσι μου τα φέρνει το σύμπαν.
Όσο για την τελευταία παράγραφό σου, τι να πω, με έκανες να γελάσω! Ναι ναι είτε δεν αξίζει καμιά τους εκεί έξω είτε έχω μαλακομαγνήτη. Σοβαρά όμως!

Πριγκιπέσσα είπε...

ενδιαφέρον ποστ και με βρίσκεις σύμφωνη! βέβαια, ενώ τα εχω σκεφτεί όλα αυτά γτ τν εχω πατήσει κ με προβληματιζουν διαρκώς, δν σκέφτηκα ποτέ το να διασταυρώνω για όλους κ για όλα πληροφορίες...πολύ απλά γτ καθ1 λέει το μακρύ του και το κοντό του χωρίς να έχει γνώση τλκ!!!
σίγουρα χωρίς αυτές τις πτώσεις δν θα ειχαμε μαθει ή εκτιμήσει κάποια πράματα ή δν θα υπήρχε το αλατοπίπερο όπως λες, αλλά...πόση "σαπίλα" να αντέξεις?! κι απ'τν άλλη πόσο να κλειστείς ή να περιοριστείς με τους άλλους ανθρώπους..?!??
χαχ τώρα θυμήθηκα την πολύ πετυχημένη φράση "όσους ανθρώπους γνωρίζω, τόσο περισσότερο αγαπάω το σκύλο μου"...!!! αχχχ άνοιξες μεγάλο θέμα όπως κτλβες φίλε μου...

panos srpk είπε...

Πριγκιπέσσα
'Ολοι μας φτάνουμε στα όρια μας κάποια στιγμή και θέλουμε να ξεφύγουμε και να χαλαρώσουμε.
Αλλά δυστυχώς ο σάπιος κόσμος μας δεν το επιτρέπει. Γιατί λίγο να χαλαρώσεις κι εκεί που νομίζεις ότι ήρθε το καλό, τσουπ σου το έκλεψαν, επειδή θέλεις να μείνεις χαλαρός.
Γαμώτο!
Να παντρευτώ το σκύλο μου μήπως? Είναι γλύκας! Χαχαχα

ιμερος είπε...

den exw para na symfisw apolita me osa grafeis !!!

Πριγκιπέσσα είπε...

xaxaxax να σου πω, πιο σίγουρα θα εισαι εντάξει με το σκύλο σ...!!!(τι σκύλο εχς?! :P)
οσο για το ότι συνήθως ό,τι ομορφο ξαφνικά χαλάει ίσως στο κλτρο σημείο του είναι αλήθεια...αλλά και τι, θα εισαι όλη την ώρα μ πισινές κτλ??δν θα αφεθείς, να το χαρείς λιγο?!??[νμζ την εχμ ξανακάνει αυτή τη συζήτηση...!) πφφφ :/

panos srpk είπε...

Ίμερε
Χαίρομαι που συμφωνείς!

panos srpk είπε...

Πριγκιπέσσα
Χαχαχαχα
Έχω ένα πανέμορφο αρσενικό μπιγκλ μεσαίου μεγέθους με το όνομα Φοίβος! Και είναι άσπρο-καφέ!
Γλύκας όμως!

Μπουκλα είπε...

στα λογια μου ερχεσαι once again περι ανθρωπινων σχεσεων!
[εχεις και σκυλο συγγενη ρατσα με του δικου μου.μπασε χαουντ γαρ!]

Mairaki είπε...

Μα να σας πω...τελικά η συντροφιά του σκύλου είναι καλύτερη απο του ανθρώπου πια... ο σκυλάκος δεν γκρινιάζει, δεν σου κρατά κακία, δεν θα σε παρατήσει ποτέ, δεν θα σου πει ψέμματα....χαχαχα
συμφωνώ απόλυτα...!!!!
Καλημέρεςςς

panos srpk είπε...

Παιδιά, μου αρέσει που βάζουμε και χιούμορ στα σχόλια μας. Έτσι έχουν και πλάκα οι αναρτήσεις
Χαχαχα
Καλημέρα σε όλους!

amalthia είπε...

in sapila we believe...

αν δεν πέσεις στα σκατά πως θα βγεις καθαρός.
και άκου με μωρε μια φορά και μένα, κοίτα να γαμείς πολύ και να περνάς καλά...και όταν μεγαλώσουμε θα τις φτιάξουμε τις ανθρώπινες σχέσεις.

δεν στο λεω για να σε πειράξω,σοβαρά σου μιλάω. γίνε λίγο σταρχιδιστής,η πολύ ευαισθησία δεν χρειάζεται!

panos srpk είπε...

Amalthia χαχαχαχα
Βρε κουτο κι αυτό δε προσπαθούμε νομίζεις? Σοβαρα ρε συ! Απλά όπως είπα και πιο πριν, τυγχαίνε να πέφτω στις περιπτωσεις.

Πριγκιπέσσα είπε...

αγαπητέ Σάρπερ! χαίρομαι 1) π είσαι φιλόζωος και αγαπάς τόσο το σκύλο σου και 2)π ο γλυκήτατος αυτός σκύλος έχειτο ίδιο όνομα με τον δικό μου υπέροχο σκύλο...αλλά θ μου επιτρέψεις να πω πως ο δικός μου είναι ο πιο όμορφος κι ο πιο γλυκός όλων...!!!! :D

Και για να επιστρέψω και στο ποστ σου...σκέφτεσαι δλδ να παρατήσεις και τις προσπάθειες, επδ φοβάσαι πως θα υπάρξει πάλι ένα παρόμοιο τέλος..? και τα τραγούδια κάποτε τελειώνουν αλλα δν νμζ να μην απολαμβάνεις τη μουσική...!! :)

Foteini είπε...

Hello Sarper mou!

σε καταλαβαίνω απόλυτα... Νομίζω ότι βιαζόμαστε τόσο όλοι και ότι προτιμάμε την ασφάλεια των φίλων, του πρώην, του pc μας.... There is no connection any more...

Filakia!

Mairaki είπε...

παιδιά δεν θέλω να σας στενοχωρήσω...αλλά νομίζω οτι ο δικός μου είναι ομορφότερος, εξυπνότερος και με απίστευτο όνομα...χαχαχαχα
το όνομα του είναι Saimon και είναι το σκυλάκι του Οβελίξ.....(West Highland Terrie)...:))))
Καλό απόγευμα....

Parakmiako Ergaleio είπε...

Kalh kai h syneidhtopoihsh kalh kai h elpida omws ;)
Den ginetai oooola na einai sapia. Panta yparxei kai kati fwteino na anakalypseis.

Filia Sarperrrr!

Ανώνυμος είπε...

''Και ποιός έχει χρόνο για σωστές επιλογές?''

εγω.και αν δεν ειχα χρονο θα προτιμουσα να πηδηξω τωρα απο το παραθυρο μου.οτι σαπιζει διπλα μου δε σημαινει οτι θα το αφησω να αποσυνθεσει και εμενα.

ουτε θα φαω τον ευατο μου απο μεσα προς τα εξω ρωτοντας και τσεκαροντας τι ειπε, ποιος ειπε, τι εγινε με το μωρο.
γιατι οπως ειπες θα εχω ανοιχτα τα ματια μου και αυτο ειναι αρκετο. αμα με ξαναπιασουν κωτσο μιση τροπη δικη τους μιση δικη μου εγω θα συνεχισω να προχωραω και να κανω το σωστο που εχω κοψει και ραψει πανω μου συμφωνα ομως και με τους βασικους ''κανονες'' της κοινης λογικης.

κυριως σε τετοιους καιρους τα διαμαντια δε γινεται αν κρυφουν.
στις πιο δυσκολες στιγμες ξεχωρισα οτι δε σαπιζει.

και να σου πω και κατι συνεχιζω να την παταω ξανα και ξανα. αλλα τωρα πια δε με νοιαζει.



φει

panos srpk είπε...

Πριγκιπέσσα
Δεν είναι ότι φοβάμαι παρόμιο τέλος, είναι ότι βαρέθηκα να προσπαθώ για κάτι που μοιάζει από προ πολλού άκυρο. Απ΄την αλλη όμως ποτέ δεν ξέρεις τι υπάρχει στο τέλος. Οπότε θα συνεχίζω να προσπαθώ κι ας καταστραφώ στο τέλος
=))

panos srpk είπε...

Παρακμιακό εργαλείο
Σαφώς και δεν είναι όλα σάπια. Αλλά εδώ μιλάμε για σαπίλα στη γενικότητα!

panos srpk είπε...

Ανώνυμε φίλε
Πολύ σωστά τα είπες. Συμφωνώ. Δε θα αφήσουμε κανέναν να μας σαπίζει. Ή θα βάλουμε τέλος στο σάπιο ή θα το επαναφέρουμε στην ώριμη κατάσταση. Σωστά?
Λες ότι την πατάς ξανά και ξανά και δε σε νοιάζει πλέον. Κι απ'αυτό συμφωνώ αλλά αυτό νομίζω έχει να κάνει με το πόσο "στ'αρχίδια σου" και αν θες τη γνώμη μου έχω και τα υπέρ μου και τα κατά μου.
Καλώς σε βρήκα

Ανώνυμος είπε...

γεια σου.εδω πρεπει να σου πω οτι δεν ειμαι καθολου μα καθολου "στ'αρχίδια μου" .απλος εμαθα να κοιταω τη δουλεια μου εκει που αναβοσβινει σημα κινδυνου .
(και εντα3υ εχω πονεσει αλλα οσο ζω μαθαινω να αποφευγω τις μετωπικες)

φει