11.11.10

Peace & love


 All you need is peace and love, baby
John Lennon

Οι άνθρωποι χωρίς όνειρα είναι καταδικασμένοι να μείνουν μόνοι τους ενώ οι άνθρωποι με όνειρα είναι καταδικασμένοι να... αγαπηθούν. Ωχ, τι είπα πάλι?
Αυτοί που δεν έχουν όνειρα ζουν μια ρουτίνα που επαναλαμβάνεται κάθε μέρα ή εστώ ζουν το τώρα. Αυτό είναι καλό ή κακό? Το πρώτο σίγουρα δε μ'αρέσει, το δεύτερο μ'αρέσει. Η ρουτίνα μπορεί να είναι σάπια, εμετική, καταθληπτική και πάει λέγοντος αλλά αν ζεις το τώρα, ίσως συμβεί κάτι αναπάντεχο. Αλλά πόσο διαρκεί το τώρα? Λέω ναι στο να ζούμε το τώρα αλλά αν είναι κάτι πρόσκαιρο τότε μπα. Θέλω να πω, εγώ προτμώ να ζεις το τώρα συνέχεια αλλά αυτό είναι πρακτικά αδύνατον
Αντίθετα αυτοί που ονειρεύονται μπορεί να έχουν μια κάποια κατάθληψη για το τώρα γιατί σκέφτονται ή μάλλον ονειρεύονται υπερβολικά αλλά τουλάχιστον ονειρεύονται ένα ευτυχισμένο μέλλον με ευτυχισμένες στιγμές. Έτσι δεν είναι? Εστιάζονται στα όνειρα, εστώ κι αν αυτά έρχονται με κόπο και δουλειά και όταν αρχίζουν να πραγματοποιηθούν, τότε είναι με ένα μόνιμο χαμόγελο, με ένα βλέμμα ευγνωμοσύνης και χαράς. Και στο τέλος θα τον αγαπήσουν επειδή αγαπά να ονειρεύεται και θέλουν κι αυτοί να ονειρευτούν μαζί του. Κάποιοι θα τον αγαπήσουν για τα όμορφα όνειρά του, κάποιοι για την αγάπη του σε αυτό που κάνει. Ας μην μιλήσουμε γι'άυτούς που έχουν συμφέρον στην αγάπη. Λόγο στην αγάπη δε δίνει κανείς.
Έχεις ένα όνειρο. Έναν τρόπο ζωής. Έναν τρόπο ζωής που μοιάζει με όνειρο για σένα. Ο τρόπος ζωής που κάνεις είναι ο τρόπος σου για να ξεφύγεις απ'τα σκατά της καθημερινότητας. Και οι άλλοι ζηλεύουν τον τρόπο ζωής σου και το πώς περνάς και αρχίζουν κι αυτοί να ονειρεύονται. Να ονειρεύονται έναν τρόπο ζωής παρόμοιο αν όχι ίδιο με το δικό σου. Και καταλήγεις να έχεις κερδίσει έναν άνθρωπο...
Τρόπος ζωής είναι να νιώθεις ερωτευμένος. Να νιώθεις ελεύθερος. Να νιώθεις χαρούμενος. Να αγαπάς ένα χόμπυ. Να αφιερώνεσαι σε αυτό. Να αγαπάς ο,τιδήποτε κάνεις. Να αγαπάς τον εαυτό σου επειδή τα κάνεις όλα αυτά. Και στο τέλος θα νιώθουν μαζί σου και θα αγαπούν μαζί σου. Θα σε ερωτευτούν. Θα ελευθερωθούν μαζί σου. Θα χαρούν μαζί σου. Θα αγαπήσουν το ίδιο χόμπυ με σένα και θα αφιερωθούν σ'αυτό. Θα αγαπήσουν ο,τιδήποτε κάνουν. Θα αγαπήσουν τον εαυτό τους. Προπάντως επειδή τους έμαθες τον τρόπο ζωής σου που τόσο ζηλεύουν και θέλουν κι αυτοί...
Πολύ σκεφτόμαστε για το τίποτα τελικά. Πώς θα κάνουμε εκείνο, πώς θα κερδίσουμε τον άλλον, τι να φορέσουμε σήμερα, με ποιούς θα βγούμε, θα είναι κι εκείνος εκεί? Μπας κι έχει σημασία τελικά?
Εμείς, δηλαδή το υποσυνείδητο και το ένστικτο, καθορίζουμε αυτό που είμαστε και όχι οι τυχόν πράξεις μας που απέχουν πολύ απ'τον πραγματικό μας εαυτό.

Θεωρώ πώς η φράση του θρυλικού σκαθαριού είναι ακριβώς όλα τα παραπάνω. Ειρήνη και αγάπη σε ό,τι κάνεις. Ειρήνη και αγάπη σε όλους. Και στο τέλος αυτό που μεταδίδεις θα γυρίσει πάνω σου σαν μπουμερανγκ. Ό,τι θετικό εκπέμψεις στους άλλους, θα επιστραφεί. Και όλοι μας βγαίνουμε κερδισμένοι.

Peace & love.

19 σχόλια:

Statler ή Waldorf είπε...

δραση αντιδραση...αγαπας θα αγαπηθεις
αν και εχασα λιιιγο τον ειρμο της σκεψης σου...παντως αν και το τωρα ειναι πρακτικα αδυνατο να το ζεις καθε μερα...και συμφωνω απολυτα, πολλοι ονειρευομαστε τοσο που ξεχναμε να ζησουμε στο τελος! Θελω να πω, γιατι να μην μπορεις να ζησεις το τωρα και να κανεις και ονειρα για το μελλον?

σταλιν

Mairaki είπε...

δεν μπορείς να φανταστείς με αυτόν σου τον συλλογισμό πόσο με εκφράζεις....και για να μην μακρυγορήσω με τα όνειρα, τα εφήμερα και τον τρόπο που αγαπά κανείς...κρατώ το πιο σημαντικό...αγάπα τον εαυτό σου, αγάπα τον πλησίον σου...επέβαλλε την ειρήνη με κάθε τρόπο....όταν κάνεις καλό....καλό θα λάβεις λένε....υπέροχη ανάρτηση sarper μου.....Σε καλημερίζω και σε φιλώ...!!!

panos srpk είπε...

Statler or Waldorf
Η εκδοχή σου ακούγεται πιο προσαρμοσμένη και η αλήθεια είναι ότι όλοι αυτό προσπαθούμε!
Μπορεί να έχασες λίγο απ'τον ειρμό αλλά πάνω κάτω κατάλαβες τι θέλω να πω.
Καλημέρα!

panos srpk είπε...

Mairaki
Κι εγώ το είχα ακούσει για το ό,τι δίνεις θα λάβεις. Σαν μεταφυσική δραστηριότητα, άλλο πράγμα!
Μέχρι να ανακαλύψουμε πώς να ελέγχουμε τη δύναμη, ας εστιάσουμε στο να δίνουμε ειρήνη και αγάπη...
Θα τα πάρουμε πίσω απ'τους σωστούς, όχι απ'αυτούς που πέρνουν πέρνουν και δε δίνουν τίποτα!
Καλημέρα και σε σενα =))

boo είπε...

AAAAAA molis ekana ena post gia ena kommati twn Beatles kai kati pou eida se mia tainia gia auto!
Ksereis,ta megala pneumata...:p
Re Pano,mporw na pw pws exeis dikio.Twra mpainoun k alla pragmata sti mesi,alla simfono me to oti osi posotita dustixias uparxei sti zwi mas,alli tosi uparxei kai eutuxias.Isws na isxuei kai to o,ti dineis,pairneis.
Apla to 8ema einai na min se noiazei to ti 8a pareis.Agapi kai eirini...na ta dwseis epeidi 8eleis.Epeidi to niw8eis kai oxi epeidi prepei.

Filakia
xx

panos srpk είπε...

Fenia
Το ό,τι δίνεις πέρνεις ισχύει μόνο με τους ανθρώπους που αγαπάμε και μας αγαπάνε. Έτσι έχω διαπιστώσει. Αλλιώς δεν υπάρχει πραγματική αγάπη.
Αλλά στο κάτω κάτω αυτό που μας νοιάζει είναι να εκπέμπουμε παντού την ενέργεια της ειρήνης και αγάπης. Τη δυστυχία πολλοί την εμίσησαν, την αγάπη ουδείς!

Clem Lumen είπε...

Τωωρα μιλαει το πνευμα σου;)

Τωωωρα με νιωθεις! Θα μπορουσα να προσθεσω ενα εκατομμυριο αλλα σ'αυτα που εγραψες, ομως, καλυτερα να μη πω τιποτα... Δεν αξιζει, ξερω πως σκεφτομαστε παρομοια πραγματα.


:):):)

amalthia είπε...

μου είπε σήμερα μια καλή μου φίλη
"αφού ξέρεις τι θα σε κάνει αευτυχισμένη
κάντο τώρα, τι το καθυστερείς? γιατί
καθυστερείς την ευτυχία σου και δεν
κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα?"

και της απάντησα
"δίκιο έχεις"
(χιχιχιχι τι περίμενες να πω?
κάτι βαθυστόχαστο?)

panos srpk είπε...

Free Spirit
Η αλήθεια είναι ότι ανέκαθεν έτσι σκεφτόμουν αλλά πάντα υπάρχει μια περίοδος που θέλουμε να τα κάνουμε λιγάκι πουτανα όλα, μάλλον επειδή μας πλήγωσαν, άνθρωποι έφυγαν, τσακωμοί απ'το πουθενά...
Αλλά τελικά αφού έγιναν όλα αυτά, οι άλλοι δεν αξίζουν! Εμείς είμαστε όπως είμασταν πάντα και έτσι θα είμαστε
=))

panos srpk είπε...

Αμάλθεια
Στη θέση που είσαι, μάλλον λογικό είναι. Αλλά εσύ το έχεις βρει ήδη το μυστικό. Η θέση μου είναι ότι το μυστικό θα έρθει στην πορεία μέσω δράσης-αντίδρασης. Όπως και να χει, έτσι όπως τα λες είναι.
Φιλιά!

Roadartist είπε...

Peace and Love and Dream!!

Τα 3 μυστικά της ζωής :)

Black Bill είπε...

Kρατάω αυτή τη φράση
Ειρήνη και αγάπη σε ό,τι κάνεις....
τόσο μα τόσο δύσκολο στις μερες μας!

panos srpk είπε...

Roadartist
Σωστός ;)

panos srpk είπε...

Black Bill
Μπορεί όντως να είναι τόσο δύσκολο στις μέρες μας αλλά τουλάχιστον όταν το κάνεις με ειρήνη και αγάπη, δεν σου είναι όλα πιο εύκολα? Ή εστώ κάνεις τα αδύνατα δυνατά?
=)

kat. είπε...

προβλήματα sarper μου!
καλά τα λες και εσύ. και ακόμα πιο καλά τα λέει και το τιμημένο αυτό σκαθάρι!

όμως τα πράγματα δεν γίνονται πάντα όπως τα υπολογίζουμε! για παράδειγμα εδώ και ένα μήνα ψάχνω και εγώ κάποιον για να ερωτευτώ και να ζήσω αλλά.. δεν με θέλει. είναι κακή εποχή γενικότερα!
σε αυτή τη περίπτωση τι κάνουμε; υπομονή; και άλλο από αυτή; μέχρι πότε πρέπει να κάνει κανείς υπομονή για να ζήσει κάτι μεγάλο, σοβαρό, υγιές και αληθινό;

δεν ξέρω.. ήταν το σαββατοκύριακο των μεγάλων σκέψεων αυτό! δεν με πήγε καλά..

panos srpk είπε...

Mη ψάχνεσαι αγαπητή μου Κατ!
Σοβαρά τώρα... Εγώ που κάποτε ψαχνομουν, τι κατάλαβα? Δεν πάει έτσι το πράγμα. Απλά χαίρεσαι που κάνεις τόσα πράγματα, μαζί σου χαίρονται και οι άλλοι και το καλό θα έρθει από μόνο του. Το καλοκαίρι που χαζοχαιρόμουν με τα πάντα, έτσι επειδή μου την έδωσε, στο τέλος ήρθε το [πολύ] καλό, έστω κι αν δεν κράτησε. Τώρα ύπηρξε ένα διάστημα ξενερώματος αλλά θα μου την ξαναδώσει και θα χαζοχαίρομαι με άλλα και το καλό θα [ξανα]ρθει!
Γι'αυτό, απλά να χαζοχαίρεσαι με όλα!

KitsosMitsos είπε...

Πολύ σκεφτόμαστε, λίγα κάνουμε και ακόμη πιο λίγο αφηνόμαστε να ονειρευτούμε. Ας τα κάνουμε αντίστροφα, έτσι γι αλλαγή!

Ανώνυμος είπε...

Eρωτήματα που εχω κι εγω!!πολλα σκεφτομαστε μηπως και λιγα κανουμε?μηπως αυτα που προγραμματιζουμε δεν γινονται ποτε και μένουν πάντα όνειρα???

panos srpk είπε...

Γι αυτό και προσπαθούμε να κάνουμε όλα όσα ονειρευόμαστε!!