8.12.10

My sweety loneliness


Σε τούτο το μάταιο κόσμο, είσαι μόνος σου. Μόνος σου αναπνέεις και ζεις και μόνος σου τα βγάζεις πέρα. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι να σε πλαισιώνουν αλλά στην τελική είσαι μόνος σου.
Αχ μοναξιά μου γλυκιά...
Έχεις φίλους, έχεις άτομα που νοιάζονται για σένα, έχεις άτομα γαμάτα δίπλα σου, έχεις τις παρέες σου, έχεις άτομα για να μοιραστείς τις καφρίλες σου. Αλλά όταν θες να καταφέρεις κάτι, είσαι μόνος σου. Κανένας δεν υπολογίζεται και σε κανέναν δε δίνεις λογαριασμό. Μόνος σου θα το προσπαθήσεις, μόνος σου θα το καταφέρεις.
Φίλους έχω, άτομα που με νοιάζονται και με εκτιμούν έχω, παρέες έχω, άτομα για να μοιραστώ καφρίλες έχω. Αλλά κανένας τους δε θα με βοηθήσει αν θέλω να πετύχω κάτι. Κανένας δε θα βάλει το χεράκι του για να πετύχω κάτι. Θέλω να πετύχω αυτό κι εκείνο, μόνος μου θα τα πετύχω. Με τη δικιά μου σκέψη κι επιμονή και μόνο.
Ευτυχώς ή δυστυχώς, έχουμε καταντήσει εγωιστές και εγωκεντικοί που σκεφτόμαστε τη πάρτη μας και μόνο. Σκεφτόμαστε πώς θα καταφέρουμε εκείνο και το άλλο, μόνοι μας, χωρίς να μπλέκονται φίλοι μας ή τρίτοι. Θέλεις να τα πας καλά στη σχολή σου? Θέλεις να βρεις καινούριους φίλους? Θέλεις να μάθεις κάτι καινούριο και να ασχοληθείς με αυτό? Θέλεις να βρεις γκόμενο/γκόμενα? Μόνος σου θα τα βρείς όλα αυτά. Μη περιμένεις από κανέναν να σε βοηθήσει. Μόνος σου θα σκεφτείς πώς θα τα καταφέρεις και μόνος σου θα τα καταφέρεις.
Μη περιμένεις από κανέναν να σε βοηθήσει. Και δε θα βοηθήσουμε κανέναν αν θέλει κι αυτός να καταφέρει τα ίδια πράγματα. Ας τα καταφέρει μόνος του.
Αχ μοναξιά μου γλυκιά...
Δεν ξέρω αν εγώ είμαι έτσι τελικά αλλά έχω διαπιστώσει πώς ό,τι θέλω να καταφέρω, το καταφέρνω μόνος μου. Μόνος μου πέρναγα τα μαθήματα, μόνος μου έμαθα σνόουμπορντ και σερφ, μόνος μου βρήκα φίλους, μόνος μου βρήκα γκόμενα. Μόνος μου τα κατάφερα όλα αυτά κι άλλα τόσα. Δεν περίμενα να με βοηθήσουν να περάσω μαθήματα, να μου μάθουν σνόουμπορντ και σερφ, να μου βρουν φίλους, να μου βρουν γκόμενα. Εντάξει, ίσως με βοήθησαν κάπως σε κάποια πράγματα, αλλά και πάλι, αν δεν ύπηρχε το πάθος μου να τα καταφέρω, δε θα τα κατάφερνα.
Κάποτε ζητούσα απ'τους συμφοιτητές μου να με βοηθήσουν με τα μαθήματα. Με βοήθησαν ελάχιστα εως καθόλου, εκτός βεβαιώς από κάποιες [σπάνιες] περιπτώσεις, όπως να μου δώσουν κάποια παλιά θέματα και με τη δικιά μου προσπάθεια, τα πέρασα. Άρα αν δεν προσπαθήσεις ή δεν τους πιέσεις τότε μη περιμένεις βοήθεια. Πλέον μόνος μου προσπαθώ, μέσω των καθηγητών μου που μου δείχνουν κατανόηση.
Κάποτε ένιωθα την ανάγκη να ασχοληθώ με κάτι, με κάτι που να με κάνει να ξεχνιέμαι. Μόνος μου σκέφτηκα και μου ήρθε η ιδέα να μάθω σνόουμπορντ και σερφ. Δε μου είπε κανείς να μάθω. Ίσως να ήθελα να μάθω εξαιτίας των όσων έβλεπα από άτομα που ήταν ήδη μέσα στη φάση. Αλλά μόνος μου πήγα να μάθω. Και μόνος μου έμαθα. Δε μου έδειξε κανείς. Μόνο όταν άρχισα να ασχολούμαι περισσότερο, ήρθαν και οι παρέες. Αλλά τι να μου δείξουν? Ακόμα και τώρα, αν για παράδειγμα θέλω να μάθω καινούριο κόλπο, μόνος μου θα το προσπαθήσω. Θα σπάσω τα μούτρα μου αλλά θα τα καταφέρω. Χωρίς να μου δείξει κανείς.
Κάποτε είχα την ανάγκη να αποκτήσω νέους φίλους. Φυσικά και δε με βοήθησε κανείς, μόνος μου τους γνώρισα και μόνος μου κράτησα επαφή μαζί τους με αποτέλεσμα μερικές νέες φιλίες να γεννηθούν. Οκ, κάποιες φορές ίσως γνώριζα τους άλλους μέσω κάποιων αλλά και πάλι μόνος μου κηνυγούσα τη φιλία. Και μόνος μου κατάφερα να φτιάξω κάποιες πολύ καλές φιλίες. Δε μου έδειξε κανείς πώς είναι οι δυνατές φιλίες.
Κάποτε ήθελα να βρω γκόμενα. Μόνος μου γνώριζα κοπέλες, μόνος μου τις έπειθα να βγουν μαζί μου, μόνος μου τις κατάφερνα, μόνος μου τις έκανα δικές μου τελικά. Κανένας δε μου γνώρισε καμιά, κανένας δε μου έκανε κονέ, κανένας δε με βοήθησε με καμιά.
Ειδικά εδώ στο τελευταίο να τονίσω πώς όταν μπλέκεται τρίτος στην όλη υπόθεση, τότε το πράγμα γίνεται μπάχαλο. Ίσως γι'αυτό δε μου αρέσουν τα κονέ και προξενιά. Όταν προσπαθείς μόνος σου να κερδίσεις κάποιον, η επιτυχία μπορεί να φαντάζει δύσκολη αλλά στο τέλος η γεύση της νίκης θα είναι πολύ πιο ευχάριστη. Και θα τη γευτείς μόνο εσύ και ο άλλος που κέρδισες. Έχεις αναρωτηθεί πώς θα σου φαινόταν αν ανακοίνωνες στους φίλους σου εντελώς ξαφνικά ότι βρήκες κάποιον και να έμεναν με ανοιχτό το στόμα παρά να το γνωρίζουν ήδη, επειδή τυγχαίνει ο κάποιος να είναι φίλος με έναν απ'τους φίλους σου ή εστώ να τον γνώρισες μέσω των φίλων σου?
Αφού έμαθα σνόουμπορντ και σέρφ, μεγάλωσε η παρέα μου και προστέθηκαν κι άλλοι που ήξεραν λιγότερο ή ήθελαν να μάθουν περισσότερα. Με προθυμία τους βοηθούσα να κάνουν εκείνο και το άλλο, με προθυμία τους ανέβαζα επίπεδο, με προθυμία τους ενθάρρυνα και τους εμψύχωνα. Χαιρόμουν όταν κάποιος κατάφερνε να βγάλει ένα ολοκληρωμένο κόλπο και απογοητευόμουν όταν δεν το έβγαζε. Κανείς δε βρέθηκε στη θέση που είμαι τώρα και κανείς δε με ενθάρρυνε ή εμψύχωνε.
Αφού απέκτησα νέους φίλους, προστέθηκαν κι άλλοι που ήθελαν να με γνωρίσουν και με προθυμία τους γνώριζα και τους έλεγα εκείνο και το άλλο. Με προθυμία τους έδειχνα ότι ήθελα να προσπαθήσω για μια καλή φιλία. Κανείς δε βρέθηκε στη θέση που είμαι τώρα και κανείς δε μου έδειξε ότι κάνει πραγματικά προσπάθεια για μια καλή φιλία.
Αφού απέκτησα γκόμενα και γενικώς αποκτούσα κι έφυγα απ'την περίοδο που και καλά δεν ήξερα πώς να την πέφτω, προστέθηκαν κι άλλοι που ήταν στη θέση μου και ήθελαν βοήθεια, σχετικά με το πώς να τα καταφέρουν κι εκείνοι. Με προθυμία τους έδινα συμβουλές, με προθυμία τους γνώριζα υποψήφιες, με προθυμία τους παρακινούσα "έλα ρε μαλάκα, κάνε κίνηση, δείξε της ότι ενδιαφέρεσαι" και με αγωνία παρακολουθούσα την εξέλιξη. Χαιρόμουν όταν ήταν καλή η εξέλιξη, στεναχωριόμουν όταν δεν ήταν καλή. Κανείς δε βρέθηκε στη θέση που είμαι τώρα και κανείς δε μου έδειξε τα κόλπα και σίγουρα δε γνώρισα καμιά μέσω τρίτων.
Αχάριστοι όλοι τους, εγώ για όλους και κανένας για μένα.
Ποτέ μην περιμένουμε χέρι βοήθειας απ'τους άλλους. Μόνοι μας θα προσπαθήσουμε και θα καταφέρουμε να κάνουμε κάτι. Ό,τι κατάφερα, το κατάφερα μόνος μου, χωρίς βοήθεια από τρίτους. Ό,τι κατάφεραν το κατάφεραν με τη βοήθεια μου.
Εγώ για όλους και κανένας για μένα.
Εγώ για να βοηθήσω τους φίλους μου και γενικά όποιον θέλει να μάθει κάτι από μένα και κανένας για να με βοηθήσει ή να μου μάθει κάτι που γνωρίζει ήδη.

Αφού τα σκέφτηκα όλα αυτά, μετά σκέφτηκα και το άλλο. "Και γιατί δε μας βοηθάνε ρε? Έστω και λίγο, για το γαμώτο?"
Μερικά δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να θυμηθώ ότι είμαι κωφός. Τόσο εγώ όσο και οι φίλοι που έχω πλέον. Και τι με αυτό θα μου πεις. Κι όμως παίζει ρόλο. Ευτυχώς η δυστυχώς όλοι εμείς είμαστε καταδικασμένοι να προσπαθούμε μόνοι μας. Σας φαίνεται περίεργο που οι περισσότεροι κωφοί, αν όχι όλοι, κάνουν παρέα μόνο μεταξύ τους και δεν ασχολούνται με πράγματα που κάνετε εσείς? Είναι περίεργο, με μια διαφορά όμως. Οι άμοιροι δε βρήκαν βοήθεια για τόσα πράγματα και τα βγάζουν πέρα μόνοι τους. Ακόμη κι εμένα πολλές φορές με αντιμετώπιζαν με μια απροθυμία. Σε όλα. Στη σχολή, στις ασχολίες, στις φιλίες, στις γκόμενες.
Εγώ όμως επιμένω. Αν δεν είναι πρόθυμος ο άλλος να βοηθήσει τότε αυτός είναι ο κομπλεξικός. Αν δεν είναι πρόθυμος τότε είναι και ρατσιστής. Τότε είναι ανασφαλής και ηλήθιος.
Κι έτσι μόνος μου προσπαθώ για όσα δε μπορώ να βρω χέρι βοήθειας από κάπου και μόνος μου τα καταφέρνω. Κι επειδή όπως είπα και πιο πριν, εγώ για όλους και κανείς για μένα, στο τέλος μένουν μαλάκες με το πόσο γαμάτος τύπος είμαι. Χαχα.
Αλλά ακόμα κι έτσι, νιώθω με το ένα χέρι στη φωτιά και με το άλλο στον πάγο γιατί προσπαθώ να βοηθήσω τους κωφούς φίλους μου με όσα δε κατάφεραν να μάθουν σχετικά με τον κόσμο και παράλληλα κάνω τη δικιά μου προσπάθεια με τρίτους. Καταντάει κουραστικό το όλο αυτό. Χρειάζομαι κι εγώ τις ανάσες μου.
Τώρα που το σκέφτομαι, όταν έγραφα περί κατάθλιψης, ίσως και να ωφείλεται σε αυτό, ότι χρειαζόμουν ανάσεις, ότι χρειαζόμουν διάλειμμα απ'την όλη τη δράση, χωρίς να το είχα συνειδητοποιήσει. Ίσως λεω...

Μετά απ'όλα αυτά συνειδητοποίησα κάτι. Οι μόνοι άξιοι άνθρωποι που είναι ικανοί να σε βοηθήσουν σε όλα, με κάθε δυνατό τρόπο, είναι η οικογένειά σου. Η οικογένειά σου θα σε πάρει στις πλάτες τις, η οικογένειά σου θα σε οδηγήσει στη λύση. Η οικογένειά σου θα σε ενθαρρύνει και θα σε εμψυχώσει και θα σε βοηθήσει να βρεις τη λύση, αν δε γίνεται να σου δώσει τη λύση έτοιμη. Αλλά δε φτάνει μια οικογένεια για να λύσει όλους τους προσωπικούς ή μη προβληματισμούς ενός νέου. Για παράδειγμα μπορεί η μάνα σου να σου βρει γκόμενα? Χαχα καλό κι αυτό...

Όλοι για έναν και ένας για όλους, έλεγαν οι τρεις σωματοφύλακες, ο Άθως, ο Πόρθος και ο Άραμις.
Εγώ για όλους και κανένας για μένα, λέω εγώ.
Κανένας για έναν και ένας για κανέναν, πρέπει να ισχύει στην τελική.
Είσαι μόνος σου σε τούτο το κόσμο...

27 σχόλια:

Mairaki είπε...

και γιατί θα πρέπει να έχεις ανάγκη απο κάποιον?το οτι έχεις καταφέρει πράγματα μόνος σου, σε γεμίζει περηφάνια. Μόνος σου γεννιέσαι και μόνος σου πεθαίνεις, αν ο οποιοσδήποτε προσπαθήσει να σε πείσει για κάτι και δεν θέλεις, πολύ απλά δεν θα το κάνεις....
Όσο για την οικογένεια θα συμφωνήσω οτι είναι αυτός που πραγματικά θα σου συμπαρασταθεί (όπως αποδεικνύεται περνώντας οι εποχές) θα σου πω όμως κάτι....ΠΑΝΤΑ ΔΥΟ ΜΥΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ......χεχεχε
Καλό απόγευμα.....βαθυστόχαστε sarper μου!!!

Το όνειρο που είδα χθες το βράδυ είπε...

Μπράβο σου που κατάφερες και καταφέρνεις ότι βάζεις στόχο μονό σου .
Μπράβο σου που βοηθάς οπού χρειάζεται και οποίον χρειάζεται βοήθεια , ακόμη και ένα χαμόγελο ξέρεις δίνει μεγάλη δύναμη στον άλλο.
Μπράβο σου που κανείς ότι κανείς γιατί το θέλεις και όχι γιατί κάποιος σου το είπε η προσπαθείς να αποδείξεις κάτι .
Όσο για την οικογένεια είναι τα μονά άτομα που θα έχεις πάντα διπλά σου .

Την καλησπέρα μου

panos srpk είπε...

Mairaki
Σίγουρα δεν έχουμε ανάγκη κανέναν αλλά σε κάποια πράγματα που υποτίθεται η αλληλοβοήθεια αποτελεί δείγμα καλής θελήσεως, τι να πουμε? Η αλληλοβοήθεια είναι σπάνια αρετή τελικά...
Καλό σου βράδυ!

panos srpk είπε...

Το όνειρο που είδα χθες το βράδυ
Σε ευχαριστώ για τα χειροκροτήματα σου, χα!
Καλό σου βράδυ!

spookaki είπε...

Θα συμφωνησω κατα το ημισυ.
Εγω μονη μου εχω καταφερει τα παντα και εχω βρει ελαχιστη βοηθεια αλλα εχω βοηθησει απειρους ανθρωπους χωρις ανταλαγμα στα παντα!
Στο να βρουνε δουλεια, να περασουν τα μαθηματα της σχολης, να τελειωσουν το μεταπτυχιακο, να βρουνε γκομενα/ο, να βρουνε φιλους, να τα ξαναβρουνε με φιλους, να ξεπερασουν δυσκολες καταστασεις και αλλα πολλα.
Βοηθαω με καθε μεσο και τροπο απλα επειδη μπορω.
Η εξηγηση απλη, δεν εχω εγωισμο και οταν καποιος διπλα μου δεν ειναι καλα, δεν ειμαι και εγω.
Επισης δυσκολα ζηταω βοηθεια γιατι τις λιγες φορες που εχω ζητησει δεν βρηκα ανταποκριση.
Οποτε πλεον βοηθεια ζηταω μονο απο δυο-τρια επιλεγμενα ατομα που ξερω οτι σκεφτονται σαν εμενα.
Ξεχωριζω τους ανθρωπους στις εξης κατηγοριες:
αυτους που παιρνουν και δινουν,
αυτους που παιρνουν και δεν δινουν και
αυτους που δινουν και δεν παιρνουν.
Αυτοι οι τελευταιοι ειναι αυτοι που ολοι οι αλλοι αποκαλουν μαλακες και η κατηγορια στην οποια ανηκω εγω.

panos srpk είπε...

Spooky loner
Με αυτά που είπες, δε συμφωνείς κατά το ήμισυ αλλά κατά το ολόκληρο!
Όσο για τις κατηγορίες ανθρώπων, συμφωνώ μαζί σου.
Ναι, είμαστε μαλάκες αλλά κάποια στιγμή θα καταλάβουν ότι εμείς είμασταν οι μάγκες.
Και οι μάγκες σπανίζουν στις μέρες μας...
Ο προβληματισμός μου πάει στο ότι βαρέθηκα να δίνω και να μην πέρνω τίποτα.
Τα 2-3 επιλεγμένα άτομα που λες, μπορεί να τα έχω κι εγώ αλλά και πάλι δε θα σε βοηθήσουν με όλα.

spookaki είπε...

αυτοι ειμαστε, αυτο κανουμε.
ειναι εμφυτο το "δωσε".
αν κουραστηκες κανε μια παυση, αλλα να ξερεις θα επανερθεις πιο ορμητικος στην δραση.
κατι παιρνουμε και εμεις, απλα δεν το καταλαβαινουμε πολλες φορες.
εμενα ευτυχως αυτοι οι 2-3 που εχω βρει ειναι μαλακες σαν και εμενα και υπαρχει απλετο παρε δωσε!
και εγω σαν και εσενα εχω απογοητευτει και κουραστει πολλες φορες, αν και δεν θα επρεπε, γιατι εξ'αρχης οφειλα να ειχα κρινει καλυτερα τους ανθρωπους που ειχα απεναντι μου και να μην ετρεφα φρουδες ελπιδες.

panos srpk είπε...

Χαίρομαι που συμφωνούμε!
Πριν λίγο καιρό έγραφα για κατάθληψη αλλά μάλλον για παύση πρόκειται. Παύσεις έχω ξανακάνει κι αν κρίνω απ'την προηγούμενη παύση μου, επανήλθα διμύτερος και η ζωή μου έγινε πιο εύκολη.
Και γενικά θέλω να γνωρίζω τον άλλον πριν τον κρίνω αντικειμενικά. Πώς θα τον γνωρίσεις όμως αν ο άλλος είναι μια άσπρο μια μάυρο?
Όπως και να χει στο ίδιο μήκος κύμματος είμαστε!

spookaki είπε...

ναι στο ιδιο μηκος κυματος!
στην ιδια κατηγορια.
οταν ειπα οτι δεν συμφωνω κατα το ημισυ εννοουσα οτι η πλειοψηφια ειναι εγωιστες αλλα οτι υπαρχουν και καποιοι καθαρα δοτικοι και αλτρουιστες.
αλλα μαλλον το ιδιο λεγαμε και δεν το καταλαβα.

ημουν 6 χρονια σε μια σχεση και δυο φιλιες που μονο εδινα και δεν επαιρνα τιποτα.
Και οταν λεω τιποτα εννοω τιποτα (και μην με ρωτησεις γιατι το τραβηξα τοσο).
οσο ημουν μεσα στην κατασταση δεν με ενοιαζε, μολις απομακρυνθηκα για αρκετο διαστημα γιατι εφυγα εκτος Ελλαδας για ενα χρονο, καταλαβα οτι τοσο καιρο δεν αναπνεα.
ημουν σε κατασταση ασφυξιας.
επαθα μια βαρια καταθλιψη και τους παρατησα.
ναι το πιστευω και εγω οτι οι καταθλιψεις μας ειναι παυσεις.
επισης εχω αποφασισει πια να μενω μακρια απο την αλλη κατηγορια ανθρωπων οσο μπορω γιατι ειμαι ελατωματικη και δεν μπορω να ελεγξω το "δωσε μου".
νομιζω οτι καποιο χρωμα υπερισχυει, η το ασπρο η το μαυρο, εμεις επιλεγουμε να βλεπουμε αυτο που μας βολευει την καθε φορα.
εχεις παρατηρησει οτι αλλαζουν χαρακτηρα οποτε θελουν κατι και ξαναεπιστρεφουν στο κανονικο τους οταν πια εχουν παρει αυτο που θελουν;

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι αυτή που καταγράφεις!
Από την άλλη όμως δεν μπορείς να πιέσεις φιλους και γνωστους να σε βοηθήσουν σε κάτι.
Αν ο άλλος το κάνει είναι τιμή του, αλλωστε δεν ειμαι σίγουρη αν οι φίλοι και οι γνωστοί είναι για να βοηθάνε!

περιγράφεις μια αρκετά περίεργη κατάσταση. Πραγματι μονοι μας γεννιομαστε, μονοι μας παλεύουμε και μόνοι μας πεθαίνουμε, αλλά πόσο σίγουρος είσαι πως κι εσύ ο ίδιος επιθυμείς πάντα τη βοήθεια των άλλων;

Η ζωή είναι εκ των πραγμάτων μια μοναχική κούρσα, στο χέρι μας είναι αν θα την στολίσουμε με παρέες και αν τελικά θα διαλέξουμε τα κατάλληλα άτομα γι αυτο.

Καλημερα

Μαντάμ Σοβαρή είπε...

Οπως πιστευω μετα απο πολλες καταστασεις που μου εχουν συμβει παντα θα εχεις καποιον στο πλαι σου και αυτος ειναι ο εαυτος σου! Μονο αυτος δε θα σε εγκαταλειψει ποτε! Βεβαια θα εχεις και παρεες και μερικες θα αποδειχτουν και καλες απλα ο μονος που δε θα αμφιβαλλεις ποτε γι'αυτον ειναι ο ιδιος σου ο εαυτος....

panos srpk είπε...

Spooky loner
Όλοι μας είμαστε ελατωματικοί, κανείς δεν είναι τέλειος. Το θέμα όμως είναι ότι πολύ λίγοι τα βλέπουν τα ελατώματα αυτά. Οι περισσότεροι τα προσπερνάνε.
Και να το έχω προσέξει αυτό με τον χαρακτήρα που λες. Αυτοί θα κάνουν τα πάντα για να πάρουν αυτό που θέλουν. Τα πάντα όμως. Κι αφοού το πάρουν, δεν έχουν πια λόγο να είναι κάτι που δεν είναι...

panos srpk είπε...

Coula
Είναι όντως περίεργες καταστάσεις. Όπως και οι άνθρωποι είναι περίεργοι και πρέπεινα είσαι σε θέση να διαλέξεις τους σωστούς, αυτούς δηλαδή που σου ανταποκρίνονται.
Καλημέρα!

panos srpk είπε...

Rontiven
Ναι, είναι αλήθεια ότι μόνο ο εαυτός μας μπορεί να μας κρατήσει συντροφιά! Μόνο ο εαυτός μας είναι ικανός να μας κάνει να τον ερωτευτούμε.
Αλλά δε φτάνει μόναχα ο εαυτός σου μερικές φορες...

Fleur είπε...

Σου αξιζει μεγαλο μπραβο που εχεις καταφερει οτι εχεις καταφερει μονος σου!:)

Ωστοσο εγω θα πω πως σε αρκετα θεματα εχω βρει βοηθεια ευτηχως.Και αν δεν ειχα βρει νομιζω δεν θα τα ειχα καταφερει.;)

panos srpk είπε...

Fleur
Σ'ευχαριστώ =))
Όσο για σένα, μάλλον είσαι τυχερη που βρήκες βοήθεια!

amalthia είπε...

νομίζω πως αυτό συμβαίνει όχι επειδή είσαι κωφός αλλά επειδή είσαι καλός.

όπως και να χει θεωρώ ότι είσαι στον σωστό δρόμο...
..συνέχισε να δίνεις και να προσφέρεις και βάζω στοίχημα ότι κάποια στιγμή θα τα πάρεις πίσω.

κύκλος είναι όλα.

εγώ προσωπικά δεν το κάνω αυτό..αλλά μιας και το άρχισες εσύ..συνέχισε το..

panos srpk είπε...

Amalthia ξέρεις τι λένε? Σε τούτο το κόσμο, δεν υπάρχει χώρος για καλά παιδιά.
Ε, όχι, δε θα περάσει έτσι! Χωράω παντού και συμφέρω!

Χρύσα είπε...

πολλές φορές καλύτερα να τα καταφέρνεις όλα μόνος σου, γιατί συνειδητοποιείς το μεγαλείο της ύπαρξής σου:) ωραίο κείμενο.

alterMode είπε...

χμ ξερεις τι...μου θύμισες αυτό:

If I were a swan, I'd be gone.
If I were a train, I'd be late.
And if I were a good man,
I'd talk with you
More often than I do.

If I were to sleep, I could dream.
If I were afraid, I could hide.
If I go insane, please don't put
Your wires in my brain.

If I were the moon, I'd be cool.
If I were a book, I would bend for you.
If I were a good man, I'd understand
The spaces between friends.
...
...


"If I were a good man, I'd talk with you More often than I do."
"If I were a good man,I'd understand The spaces between friends."

//weez ;)

boo είπε...

einai ali8eia oti o,ti kaneis sti zoi sou,to kaneis monos.
alla apo kei k pera einai toses stigmes gemates me an8ropous...kai me ton idio tropo pou mporeis na eisai se ena domatio me apeiro kosmo k na nio8eis monos sou, mporeis k na eisai me ena mono atomo k na exeis ola osa xreiazesai.
nai s'auton ton kosmo eisai monos.alla mono gia na suneiditopoieis poso simantiko einai na sunuparxeis me allous. ;)

xx

panos srpk είπε...

Χρύσα
Χαίρομαι που σ'άρεσε το κείμενο =)

panos srpk είπε...

AlterMode
=D

panos srpk είπε...

Fenia
Ναι μπορεί να είμαστε μόνοι μας σε αυτό τον κόσμο αλλά πάντα θα έχουμε όσα χρειαζόμαστε από ένα μόνο άτομο. Θα υπάρχουν κι άλλοι αλλά μόνο ένας θα μπορεί να μας συμπληρώνει. Άντε να βρούμε κι απ'αυτό.
=))

sofia είπε...

"εγώ για όλους και κανένας για μένα"
πόσο με εκφράζει αυτή η φράση.....
πριν ένα χρόνο πέρασα τη χειρότερη φάση της ζωής μου..ούτε εγώ περίμενα να τα καταφέρω από όλο αυτό....και τώρα που είμαι εδώ,πάλι καλά,πάλι χαμογελώντασ ποιόσ χαίρεται πραγματικά;;;μόνοι η οικογένειά μου...
οι (δήθεν )φίλοι μου πλέον δεν φαίνεται να είναι τόσο χαρούμενοι μ' αυτό!!!τελικά το "ο φίλος φαίνεται στις χαρές και όχι στισ λύπες...."
ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

panos srpk είπε...

Sofia
Απ'ότι φαίνεται τελικά, σημασία έχει να είμαστε καλά με τον εαυτό μας και στο τέλος θα έρθουν και οι άλλοι
=))

sofia είπε...

εγώ σ'αυτή τη φάση τησ ζωήσ μου,θέλω μόνο αληθινούς ανθρώπους.Πλέον ξέρω τι ζητάω από τη ζωή μουκαι τι δεν θέλω να είναι μέσα σ'αυτήν.....
γ αυτό το λόγο...το τελευταίο καιρό ειδικά το "ξεκινάω από το μηδέν" , με εκφράζει απόλυτα....
αυτή η εκκίνηση όμως ..ευτυχώσ ή δυστυχώς άφησε πολλούσ πίσω...ειδικά ότι μου εμπόδιζε το δρόμο...