6.1.11

Στους δυο, τρίτος δε χωράει


Στους δυο, τρίτος δε χωράει λένε. Τελικά είναι περισσότερο σωστό απ'όσο νομίζουμε. Τουλάχιστον αυτό λέω εγώ.
Ας πούμε δυο μικρές ιστορίες.
Κορίτσι είναι με αγόρι. Το κορίτσι χωρίζει το αγόρι επειδή αρκετά τον ανέχτηκε με τις μαλακίες του και δεν μπορεί να μείνει άλλο σε μια σχέση που φαινόταν καταδικασμένη από ένα σημείο και μετά. Το κορίτσι αποφασίζει να ζήσει τη ζωή της όπως γουστάρει. Κι έτσι έγινε. Μετά από κάποιους μήνες, γνωρίζει ένα άλλο αγόρι. Και κατέληξε μαζί του. Δηλώνει ότι είναι γαμάτα μαζί του και τα σχετικά. Μέχρι που το μαθαίνει ο πρωήν της, από μια φίλη του κοριτσιού. Η φίλη αυτή, του είπε ότι το κορίτσι είναι με κάποιον, είναι μια χαρα και τα σχετικά, ακολούθησε ένας μίνι διάλογος, αυτός παραδέχεται ότι ήταν μαλάκας και άθελά τους, προχωράνε σε λεπτομέριες. Αυτός, αφού τα έμαθε, περικυκλώνει το κορίτσι με μηνύματα και τηλέφωνα, γιατί προφανώς δεν άντεχε στην ιδέα. Αυτή αρχικά τον αγνοεί αλλά αρχίζει να τσαντίζεται. Σε κάποια φάση, ο νυν της, άθελά του, είδε ένα μήνυμα στο κινητό της και άρχισε της ερωτήσεις. Αυτή στο τέλος ενέδωσε και του είπε τα πάντα κι αυτός έβγαζε αφρούς απ'τη ζήλεια του. Το κορίτσι, τσαντισμένο, συγκαλεί "συμβούλιο" με τον νυν της και τη φίλη της, για να ξεκαθαρίσουν όλοι τα πράγματα.
Η συνέχεια της ιστορίας είναι ανόφελη.
Αγόρι γουστάρει κορίτσι. Όταν το γνώρισε, ήταν με κάποιον. Αλλά σεβάστικε το γεγονός ότι ήταν δεσμευμένη. Είχαν χαθεί για κάποιο διάστημα μέχρι που άρχισαν να ξαναεπικοινωνούν. Και κάπου εδώ το πράγμα άρχισε να πέρνει μια περίεργη τροπή, καθώς αυτή άρχισε να δείχνει ενδιαφέρον και το αγόρι σκέφτεται να τα ξεκαθαρίσει, να δει που θα πάει αυτή η ιστορία. Κι έτσι βρέθηκαν, πήγαν σε ένα πάρτυ, που όμως ήταν εκεί κι ένα άλλο παιδί, φίλος του αγοριού, που γούσταρε κι αυτός την κοπέλα. Οι συζητήσεις μεταξύ σας κυλούσαν σε χαλαρό κλίμα μέχρι που φτάνετε στα βαθιά. Μέχρι εδώ όλα καλά, μέχρι που αυτή άρχισε να χάνεται. Σε κάποια φάση μαθαίνεις ότι αυτόςο ο φίλος σου που τη γούσταρε, την έψηνε να χωρίσει με το τότε αγόρι της και ήταν τέτοιο το ψηστήρι του που αυτή τον χώρισε κι αφού τον χώρισε, αυτός εξαφανίστηκε, με την πρόφαση ότι δε θέλει σοβαρή σχέση με πολλά πάρε δώσε. Και αυτός ο φίλος απ'τη στιγμή που έμαθε ότι εσύ άρχισες να ξαναμιλάς μαζί της, την ξαναθέλει, παρόλο που έχει γκόμενα. Και την ψήνει να μην έχει επαφές μαζί σου.
Η συνέχεια της ιστορίας πάλι είναι ανόφελη αλλά για την ιστορία ας πω ότι αυτός χάθηκε κι απ'τους δυο και νιώθει πολύ καλύτερα.
Μέχρι εδώ όμως, να τι καταλαβαίνω εγώ.
Είστε όλοι σας μαλάκες, τέλεια και παύλα! Οκ, αστειεύομαι, αλλά κοιτάξτε να δείτε. Όταν έχεις μια γαλήνη και χαλαρότητα μέσα σου, όταν νιώθεις ελεύθερος να κάνεις αυτό που γουστάρεις, όταν νιώθεις ανεξάρτητος, τότε ποιός ο λόγος να δίνεις αναφορά και λογαριασμό σε πρωήν, νυν και πιθανούς?
Εμένα ποτέ δε μου αρέσει να μπλέκομαι σε ηλίθιες καταστάσεις, ερωτικές ή μη. Αν μια πρωήν μου έρθει ξαφνικά να μου πει αυτό κι εκείνο, να τα ξαναβρούμε και τέτοια, θα την στείλω από κει που ήρθε. Αν είσαι αρκετά μάγκας για να προχωρήσεις, θα την αγνοήσεις. Αν ενδώσεις, τότε λυπάμαι, είσαι ηλίθιος και ανασφαλής. Εκτός κι αν είσαι αγάμητος.
Βέβαια εδώ υπάρχουν πολλές εκδοχές ανάλογα με τα άτομα που εμπλέκονται.
Η πρώτη εκδοχή, σαν της ιστορίας που είπαμε παραπάνω, δηλαδή εσύ έχεις βρει άλλον αλλά ο πρωήν σου εξακολουθεί να σε θέλει, έιναι εντελώς ηλίθια και δείχνει ότι ο άλλος ήταν παντελώς βλάκας και καλά έκανες που τον σούταρες. Ειδικά απ'τη στιγμή που άλλα πράγματα θέλει ο ένας και άλλα ο άλλος. Κι αν μπλέκεται και φίλος στη μέση, έγινε ακόμα χειρότερο με συκοφαντίες και μαλακίες. Κι εσύ απ'τη στιγμή που έκανες την επιλογή σου, δε χρειάζεται να δίνεις λογαριασμούς.
Η δεύτερη εκδοχή είναι να είσαι μόνος σου, να είναι μόνος του κι εκείνος να γουστάρει απλά να ξαναθυμηθείτε τα παλιά. Αν είναι έτσι, με ξεκαθάρισμα ότι ένα σεξ δεν έβλαψε κανέναν τότε καλώς. Άντε με τις υγείες σας! Αλλά προσοχή, γιατί το σεξ πάντα κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα όταν υπάρχουν ακόμη αισθήματα. Αν ξανακαταλήξετε μαζί μόνο και μόνο επειδή το σεξ ήταν φανταστικό, κάπου μπάζει νερά.
Η τρίτη εκδοχή είναι να νομίζει ο πρωήν ότι βρήκες γκόμενο ενώ δεν έχεις και ψήνει να ξαναγυρίσεις σ'αυτόν. Είτε εσύ θέλεις να προχωρήσεις αλλά δεν το παραδέχεσαι και γι'αυτό δεν βρήκες γκόμενο είτε ο άλλος τρέμει στην ιδέα να βρεις γκόμενο ή δε θέλει να είναι μόνος του ενώ η πρωήν του έχει γκόμενο. Με λίγα λόγια είστε ανασφαλείς και φοβάστε τη μοναξιά.
Όσον αφορά την δεύτερη ιστορία, εδώ η κατάσταση ξεφέυγει παντελώς. Είναι γελοία από μόνη της. Αν είσαι αρκετά έξυπνος, καταλαβαίνεις ότι δεν αξίζει τον κόπο κι ας κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει. Αν σε γουστάρει ακόμα, θα επιστρέψει, αν όχι τότε καταλαβαίνεις ότι είναι ηλίθια και στα αρχίδια σου. Και όσο για τον φίλο σου? Άλλη μαλακία κι αυτή! Ποίον να εμπιστευτούμε τη σήμερον την εποχή?
Ε, άντε στο διάολο όλοι σας με τα κόμπλεξ και τις ανασφάλειες σας. Το μόνο που σκέφτεστε είναι το σεξ. Εντάξει, αυτό θα έλεγα ότι είναι καλό, το σεξ δεν έβλαψε κανέναν αλλά αν πρόκειται να έχεις ιστορίες, τότε ξανασκέψου το.
Η θέση μου πλέον είναι ότι όταν τελειώνει κάτι, κάτι καινούριο αρχίζει. Ή όταν προσπαθείς κάτι αλλά βλέπεις ότι η προσπάθεια είναι ανόφελη, επειδή μπλέκονται τρίτοι και ιστορίες, τότε παράτα την και κοίτα σε άλλους δρόμους. Πράγμα που δεν είναι και τόσο εύκολο αλλά να ποιό είναι το κόλπο. Το οποίο είχα ξαναναφέρει.
Αποβάλεις όλα τα άσχημα πράγματα που σε πλήγωσαν και κρατάς μόνο τα όμορφα. Κρατάς μόνο τις όμορφες αναμνήσεις απ'αυτά τα πράγματα κι έτσι προχωράς άφοβα γαλήνιος, χαλαρός και το βασικότερο, με ένα χαμόγελο.
Όταν γίνονται καταστάσεις σαν αυτή που ανάφερα πιο πάνω, δε νιώθεις ότι τα πάντα σκοτεινιάζουν μέσα σου? Ε, δε γίνεται δουλειά έτσι! Όταν τα βλέπεις όλα φωτεινά μέσα σου, δε νιώθεις πιο γαμάτα, σε φάση "τώρα παίζω εγώ"? Αυτό είναι!
Γι'αυτό και λοιπόν αδιαφορώ όταν γίνονται τέτοιες καταστάσεις. Δε μου αρέσει να μπλέκομαι ή να περιπλέκω καταστάσεις. Ο καθένας θα κρίνει τις πράξεις του και όχι ο άλλος και πράττεις με βάση το χαρακτήρα, τη λογική και το συναίσθημα. Ας πει ό,τι θέλει ο άλλος. Εδώ που τα λέμε, μου φαίνεται ότι αν στην τελική αν δεν είσαι ικανός να πράττεις με βάση το χαρακτήρα, τη λογική, το συναίσθημα, τότε δεν έχεις προσωπικότητα. Αν όμως ο χαρακτήρας, η λογική, το συναίσθημα και πάνω απ'όλα αυτή η φωνούλα μέσα σου, σου λένε να επιστρέψεις και στο τέλος ζήσετε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα, τότε πάω πάσο. Πάντα θα υπάρχουν εξαιρέσεις, μιας και ποτέ δε πρέπει να είμαστε απόλυτοι με κάτι.
Αν απ'την άλλη, δε βρείτε καμιά άκρη με τους εμπλεκόμενους, κάντε μια παρτούζα να τελειώνουμε!

22 σχόλια:

Anael είπε...

χαχαχαχαχα
respect και πάλι respect!!

by the way my new page :)
http://edaysong.blogspot.com

KANTHAR0S είπε...

Εννοείται ότι στους δυο τρίτους δεν χωρεί.

Ανώνυμος είπε...

χαχα,τι να πρωτοσχολιασεις.
απολυτο δικιο σε ολα!

ath.teri είπε...

να αγιάσει το στόμα σου!

και παρενθεση,οταν λέμε τελος σε μια σχέση ειναι τελεσίδικο, δεν έχει μπρος πισω με πρωην και οχι αλλαξα γνωμη!σκεψου το κυρα μου ζυγιασε τα..
αυτα!

panos srpk είπε...

Kantharos
Αν χωρεί τρίτος στους δυο, τι γίνεται? Εκτός απο παρτούζα? Να, κάποιος θα προλάβει να καθαρίσει τον άλλον κι έτσι θα γίνουν δυο!

panos srpk είπε...

Αλεξάνδρα
Κάθε σχόλιο είναι καλοδεχούμενο, ακόμα και τα ασχολίαστα!

panos srpk είπε...

Αθηνά
Τέτοια πράγματα είναι για τους ανασφαλείς που φοβούνται τη μοναξιά. Αυτό είπα κι αυτό πιστεύω. Τέλος.

next_day είπε...

Νομίζω πως η ανάρτηση αυτή θα έπρεπε να τελειώσει στην φράση "Είστε όλοι σας μαλάκες, τελεία και παύλα!"....
Τα υπόλοιπα είναι περιττά......
Φιλιά πολλά (και γαματά να μην ξεχάσω να προσθέσω!!)

Ανώνυμος είπε...

Δε νομιζω πως υπαρχουν ιστοριες με τρεις. Υπαρχουν παραλληλες ιστοριες στις οποιες καμια φορα εμπλεκεται το ιδιο ατομο!

Δεν ξερω ρε συ, με μπερδεψες! Η αγαπη και ο ερωτας ειναι απλά πράγματα! Κι εμείς τα κανουμε τα πιο συνθετα ever.

Όταν τελειωσει η αγαπη και ο ερωτας παμε για αλλα! Δεν εχει κανενα νοημα να αναμοχλευονται προσωπα και καταστασεις! Παμε παρακατω και τελειωσε η δουλεια!

φιλια πολλα

panos srpk είπε...

Next day
Ναι είστε όλοι μαλάκες αλλά είπα να το κάνουμε λίγο πιο πικαντικό. Αυτό δε θέλουν άλλωστε οι μαλάκες να ακούσουν? Χαχα

panos srpk είπε...

Coula
Οκ, είναι απλά τα πράγματα όταν πρόκειται για αγάπη κι έρωτα αλλά είπαμε, στη σήμερον εποχή είναι δύσκολο να τα καταφέρεις, ιδίως όταν ο άλλος είναι... άστα να πάνε! Που πάμε ωρε?

academy είπε...

Αυτά είναι!Καθημερινή ανάρτηση παρακαλώ περί σχέσεων....!!!Τρέμε Carrie Bradshow!!

panos srpk είπε...

Academy
Χαχαχαχα!
Ποια Carrie? Έχουμε ακούσει τόσες γυναικείες εκδοχές, που χάσαμε τη μπάλα. Μη σου πω κιόλας ότι αυτές οι γυναικείες εκδοχές ρίχνουν το φταίξιμο στους άντρες και μόνο. Ε, όχι! Τώρα μίλησα εγώ, ουγκ!

amalthia είπε...

μπήκα να ευχηθώ μια γαμάτη χρονιά και σου υπόσχομαι ότι θα περάσω με ησυχία να σε διαβάσω...ξέρεις ότι κρατάω τις υποσχέσεις μου!

θα μπορούσα να σε ξεπετάξω αλλά τσου!δεν θα το κάνω!

panos srpk είπε...

Amalthia
Μια γαμάτη χρονιά θα την έχουμε έτσι κι αλλιώς. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο!
Τα υπόλοιπα θα μπορούσαν να κανονιστούν αλλά τσου! Έχω άλλα πράγματα να κάνω!

Vipera Lebetina είπε...

Χαχαχα! Η κατάληξη της ανάρτησης είναι γαμάτη! Μπράβο πάντως που μίλησες και συ εκ μέρους των αντρών, γιατί μου φαίνεται πως πολύ έχουμε εξαπλωθεί σε αυτόν τον κόσμο... Έχετε και σεις δικαιώματα, τι να κάνουμε!
Καλή χρονιά να έχεις!

panos srpk είπε...

Vipera
Θα εκλάβω το χειροκρότημα ως κοπλιμέντο! Κι εννοείται δεν είναι μόνο οι γυναίκες που μιλάνε, απλά εμείς οι άντρες προτιμάμε να μιλάμε μόνο όταν μας συμφέρει!
Καλή χρονιά και σε σένα!

amalthia είπε...

αχαχαχαχα ωραία τελείωσε η σκέψη σου!!

άκου όμως κάτι..είσαι λίγο απόλυτος νομίζω...
στη ζωή συμβαίνει να γουστάρεις και το ένα και το άλλο,και αυτόν και εκείνο και έτσι και γιουβέτσι.

ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ λέω και όχι αγαπάς..γιατί προφανώς μιλάς για καύλες και σκιρτήματα.εκεί πολλά επιτρέπονται.

panos srpk είπε...

Amalthia
Χαχαχαχαχα
Δεν έχεις άδικο αλλά εγώ γουστάρω να συνεχίσω κάτι που γουστάρω, όχι να συνεχίσω κάτι που με ξενέρωσε. Έτσι!

astakoulis είπε...

Νομίζω ότι η περίοδος κατακλείδα τα είπε όλα. Καθημερινές καταστάσεις αυτές, στον καθένα μας έχουν συμβεί. Αν τον άλλο τον νοιάζεσαι πραγματικά δεν κάθεσαι να γίνεις καραγκιόζης, να τον χωρίσεις από τον καινούργιο έτσι για πλάκα και να τον κυνηγάς για να πάρεις επιβεβαίωση και μετά να ξαναγίνεις ο μλκας που ήσουνα. Το θέμα είναι όταν βλέπουμε τέτοιες καταστάσεις να το καταλαβαίνουμε και να το κόβουμε όταν είναι νωρίς. Για να μην τα κάνουμε χειρότερα.

panos srpk είπε...

Astakoulis
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η μαλακία είναι ότι μας έχει στρέψει όλους εναντίον της άλλης που δεν έφταιξε σε τίποτα. Τελοσπάντων το θέμα είναι ότι όσο μπλέκεσαι σε τέτοιες καταστάσεις, τόσο πιο καταβεβλημένος νιώθεις.

Sotiris είπε...

ontws eisai h arsenikh Carrie Bradshow :)