8.4.10

Το κηνυγι του σωστου ατομου


 Πολλες φορες αναρωτιεμαι πως θα αισθανοταν ο αλλος αν βρισκοταν στη θεση μου ή πως θα αισθανομουν εγω αν βρισκομουν στη θεση του. Πως θα αισθανοταν αν ειχε περασει κι αυτος αυτα που περασα εγω. Ή πως θα αισθανομουν εγω αν ειχα περασει εγω αυτα που περασε ο αλλος.
Μιλαω για φασεις της ζωης που περασαμε ειτε εγω ειτε καποιος αλλος, φασεις που σου αλλαξαν τη ζωη, φασεις που σε εκαναν να σκεφτεις οτι σου δοθηκε 2η ευκαιρια.
Υπαρχουν ανθρωποι που μπορουν να σε καταλαβουν γιατι κι αυτοι εχουν περασει αναλογες περιπτωσεις.
Οπως επισης υπαρχουν αυτοι που δε θα σε καταλαβουν, οσο και να τους εξηγησεις γιατι δεν τα εχουν περασει και δεν μπορουν να σε νιωσουν, να μπουν στη θεση σου δηλαδη.
Εχω αρχισει να πιστευω πως μοναχα οι ανθρωποι που περασαν τα ιδια με μενα/σενα μπορουν να σε καταλαβουν με το ολο τους το ειναι. Μοναχα εκεινοι μπρουν να σου ανοιξουν την ψυχη και να τους ανοιξεις την ψυχη σου.

Γι' αυτο και πολυ λιγοι αξιζουν να ειναι διπλα μας σε οποιαδηποτε φαση κι αν βρισκομαστε.

Και οσοι οχι μονο δεν αξιζουν αλλα μας θεωρουν διαφορετικους/αδυναμους/τιποτενιους/κατωτερους, ειναι απλα βλακες. Γιατι ειμαι σιγουρος οτι αν περνουσαν κι αυτοι αναλογη περιπτωση με την δικια μας, μετα θα εκλαιγαν για το κακο που τους βρηκε και θα κλεινοτουσαν στο καβουκι τους. Πολυ απλα γιατι τελικα αυτοι ειναι οι αδυναμοι και δεν εχουν την ψυχικη δυναμη να καταλαβουν οτι οι δοκιμασιες υπαρχουν για να τις ξεπερναμε και να βγουμε νικητες.


ΥΓ. Αφιερωμενο στην Τατιανα ή αλλιως στην Κοπελα του Χαμενου Ναυαγου που μου εδειξε οτι υπαρχουν ατομα που μπορουν να σε καταλαβουν και να σου ανοιξουν τη ψυχη, γιατι καπου εκει εξω υπαρχει καποιος που εχει περασει τα ιδια που περασες κι εσυ. Ειτε αυτα ειναι απο καποιο ατυχημα που παραλιγο να σου κοστιζε τη ζωη ειτε απο χαμενους ερωτες...

12 σχόλια:

Η κοπέλα του χαμένου ναυαγού είπε...

Πολύ γέλασα με τους χαμένους έρωτες που γραφεις....
Μικρέ μου<3
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ<3

panos srpk είπε...

Δεν κανει τιποτα βρεεεεεεεεε Τατιανα μου! <3

academy είπε...

ο λουις Ραθιονέρο στις Φιλοσοφίες του Underground αναφέρει την θετική επίδραση του ιρασιοναλισμού απο την αρνητική του ρασιοναλισμού.Χαίρομαι που ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία!Καλώς σε βρήκα και πάλι!

panos srpk είπε...

ΜΜΜΜ ομολογω οτι δεν σε πολυκαταλαβα αλλα οσο να ναι! Θα τον ψαξω για τον τυπο! Καλως σε βρηκα κι εσενα λοιπον!

Livingathens είπε...

Πολύ σωστά ειπωμένo και όποιος μας κατάλαβε μας κατάλαβε τελικά :)

Unknown είπε...

gia alli mia fora exeis dikio.
alla ke pali poso mporis na simviosis me enan m exi perasi t idia me esena? pou diladi exi tis idees adinamies k exi kani t idia lathi..pios 9 voi9isi pion?

amalthia είπε...

μα κανείς δεν γίνεται να περνάει τα ίδια ακριβώς με εσένα και να τα βλέπει μάλιστα όπως εσύ!

επίσης ακόμα και αν κάποιος πέρασε παρόμοια πράγματα με εσένα έστω στο παρελθόν,σκέψου οτι τα έχει φιλτράρει ήδη και πως ο άνθρωπος έχει την τάση να ξεχνάει.

βέβαια εσύ έτυχε και βρήκες κάποιον,αυτό όμως είναι σπάνιο.καλά κάνεις και το εκτιμάς αλλά μην διώχνεις τους υπόλοιπους από δίπλα σου. ποτέ δεν ξέρεις τι περνάει κάποιος και δεν το μαρτυράει!

ε!το ύφος μου δεν είναι δασκαλίστικο αυτή τη στιγμή που σου γράφω, να το ξέρεις!

Velvet Vulture είπε...

Ξυπνησα πριν κανα 2ωρο και υπολειτουργω ακομα! Δυσκολη νυχτα!Πρεπει να σκεφτω πολυ για να απαντησω! :P

Σκεψου οτι ακομα λιγοτεροι αξιζουν απο αυτους τους "πολυ λιγους"...

Σιγουρα ειναι αληθεια αυτα που λες , απλα πιστευω οτι ειναι και στον ανθρωπο, δηλαδη υπαρχει πιθανοτητα να σε συμβουλεψει καλυτερα καποιος που δεν περασε τα ιδια, απλα να μπορει στο μυαλο του να ταυτιστει καλυτερα με σενα και να μπει στη θεση σου και καποιος που περασε τα ιδια να μην τα εχει ξεπερασει ακομα και να μην ειναι σε θεση να σε καταλαβει. Αυτο που μετραει ειναι η νικη. ειτε την αποκτησεις μονος σου ειτε με τη βοηθεια των αλλων, να μπορεσεις κανεις αυτο το αλμα! :))

μου πηρε και κανα 20 λεπτο να απαντησω! ντροπη! ελπιζω να σε λαμβανω σωστα και να βγηκα εκτός!

panos srpk είπε...

Ναταλια μου κοιτα πανω απ'ολα μιλαω για τα ατομα που μπορουν να σε καταλαβουν καλυτερα, οχι να συμβιωσουν εντελως μαζι σου ή να σε βοηθανε συνεχεια.

Αμαλθια μου κοιτα σιγουρα δεν γινεται να περασε ο αλλος τα ιδια ακριβως με καποιον αλλα εδω μιλαω για φασεις που του αλλαξαν τη ζωη. Θα διαφωνησω σε αυτο που λες κι αυτο επειδη ξερω ατομα που και οι δυο ας πουμε αρρωστησαν σοβαρα απ'την ιδια αρρωστια και μετα ειχαν προβληματα. Με λιγα λογια εζησαν ο ενας στη θεση του αλλου. Ενω εγω που εχω το ιδιο προβλημα, δεν μπορω να ζησω στη θεση του αλλου, γιατι ειχα διαφορετικη φαση. Αλλα το λιγο το καταλαβαινω. Η αληθεια ειναι οτι αν εσυ δεν εχεις περασει κατι συγκεκριμενο που περασε ο αλλος, πιο δυσκολα θα τον καταλαβεις.
Και εννοειται δεν διωχνω και τους υπολοιπους.
[και να ξερεις, το απολαυσα το σχολιο σου!]

panos srpk είπε...

Ελλη, πρωτα απ'ολα κι εγω μολις ξυπνησα αλλα θαρρω πως νιωθω οποτε θα το πω.
Ισως ισχυει αυτο που λες, δεν ξερω. Αμα τον βρω, θα σου πω. Μεχρι τωρα ομως βρισκω πως οι "ομοιοι" ανθρωποι καταλαβαινουν καλυτερα τους "ομοιους" τους.
Και οσον αφορα στην νικη, ευτυχως ή δυστυχως, ειμαστε μονοι μας στον αγωνα. Οι αλλοι απλα ειναι μια μικρη ενεση αυτοπεποποιθεσης.

Ε, οριστε, μου πηρε 5 λεπτα να απαντησω!

Ανώνυμος είπε...

Τζα! Τι έλειπε από τη ζωή σου; Μήπως εμείς; (Πες ναι για να πάρω τα πάνω μου) Συμφωνώ πως κάποιος για να σε καταλάβει πρέπει να έχει περάσει αντίστοιχες καταστάσεις. Εμένα οι μόνοι που μπορούν να με καταλάβουν είναι οι ασθενείς σε ψυχιατρικές κλινικές! ;))

Εδώ Αυτή..
Καλώς σε βρήκαμε..

panos srpk είπε...

Συγγνωμην Αυτη ή Αυτος αλλα δεν μπορω να σου απαντησω! Ειμαι περιπλοκος και αργω [ισως] υπερβολικα να απαντησω!

Και νομιζεις οτι μονο οι ασθενεις σε ψυχιατρικες κλινικες εχουν ψυχολογικα? Κανεις λαθος! Αλλιως πες να σε κλεισουν μεσα! Οπως εγω που πανε να με κλεισουν στο τρελαδικο οταν με πιανει χιονο-στερηση!

Καλως σε βρηκα κι εσας λοιπον!