12.4.11

Η τελευταία εικόνα


Μια τελευταία αγκαλιά, ένα τελευταίο φιλί κι ένα τελευταίο χαμόγελο θέλω να έχω από σένα πριν σε ξαναδώ στην άλλη ζωή... Στην άλλη ζωή θα σε ξαναδώ γιατί αύριο δε θα είσαι εδώ και φυσικά ούτε κι εγώ θα είμαι εδώ. Θα έχουμε τραβήξει διαφορετικά μονοπάτια, για διαφορετικά ταξίδια. Και θέλω η τελευταία εικόνα που έχω από σένα να είναι μια ευχάριστη ανάμνηση, που τελείωσε με ένα χαμόγελο και μια γαλήνη μέσα μας. Και κάθε φορά που αναπολώ την εικόνα, να χαμογελώ, να λούζομαι απ'τη γαλήνη που μου έδωσε τούτη η ανάμνηση και να νιώθω ότι ο κόσμος έγινε πιό όμορφος και φωτεινός από ποτέ.
Ναι, όλα να τελειώνουν με μια τελευταία αγκαλιά, ένα τελευταίο φιλί, ένα τελευταίο χαμόγελο και όχι με έναν τελευταίο τσακωμό, μια τελευταία σφαλιάρα, ένα τελευταίο κλάμα.
Άραγε πόσο πιο ευτυχισμένοι θα είμασταν αν όλες οι τελευταίες εικόνες που έχουμε από κάποιον είναι μόνο χαρούμενες, με μια τελευταία αγκαλιά, ένα τελευταίο φιλί και ένα τελευταίο χαμόγελο?
Θα σε ξαναδώ στην άλλη ζωή λοιπόν... Θα συναντηθούμε ξανά αλλά όχι ακόμη.

30 σχόλια:

Mak. είπε...

σιγουρα θα βοηθουσε αρκετα αν τελειωναν ετσι..
φορα το καλυτερο χαμογελο σου και δωσε το τελος που θες, αλλα γιατι να τελειωσει?

panos srpk είπε...

Mak
Ευτυχώς ή δυστυχώς όλα τελειώνουν κάποια στιγμή. Μην ξεχνάς ότι μπορεί να υπάρξουν και λόγοι ανώτερας βίας όπως για παράδειγμα ο θάνατος...

!sweety! είπε...

Θα ήταν όλα πολύ καλύτερα αν τελείωναν με αγκαλιά,χαμόγελο και φιλί!Ο πόνος θα γινόταν πιο υποφερτός...

Foteini είπε...

μακαρι να τέλειωναν όλα με μια αγκαλιά! it's so hard to say goodbye, esp. in words...

panos srpk είπε...

Sweety
Κατά την άποψή μου, δε θα υπήρχε πόνος. Ίσως υπήρχε στην αρχή, αλλά μετά δε πονάς πια. Λέω τώρα...

panos srpk είπε...

Foteini
Ναι, μακάρι... Αλλά ακόμη κι έτσι ίσως τελειώσει με κάτι άλλο, εξίσου ευχάριστο. Όπως ένα τελευταίο βλέμμα χαράς. Μου φτάνει νομίζω.

Ανώνυμος είπε...

Δυστιχως τα περισσοτερα πραγματα , αρχιζουν και τελιωνουν με δακρυα, ειτε χαρας, ειτε λυπης. Δεν μπορω να βαλω ταμπελες στους αποχαιρετισμους και η βλακεια η δικη μου ειναι οτι φοβαμαι να αποχαιρετησω καποιον για παντα, ακομα και εχει φυγει πλεον απο την ζωη, ξερω πως σου ακουγεται αυτο. και πιστεψε με εχω χασει πολλους ανθρωπους, ειτε με τον εναν τροπο, ειτε με τον αλλον. Εχω δωσει την καρδια, μου την ψυχη μου , το σωμα μου , την σκεψη μου, ολο μου το ειναι, αλλα μερικες φορες αναγκαστικα, ειτε φευγεις ειτε φευγει, ειτε το ξερεις , ειτε οχι , πολλες φορες ακομα χωρις ενα αντιο, ποσο μαλλον μια αγκαλια..
Σε φιλω..

nefelokokkugia είπε...

Μακάρι...

panos srpk είπε...

Siren Girl
Καταλαβαίνω τι λες. Κι εγώ έχω χάσει πολλούς ανθρώπους και όντως τις περισσότερες φορές θα φύγει χωρίς να το ξέρουμε, χωρίς να έχουμε προετοιμαστεί ψυχολογικά γι'αυτό.
Αλλά ακόμη κι έτσι, αν τύχει η τελευταία φορά που τον είδες να τελείωσε με αγκαλιά και φιλί, τότε είμαι σίγουρος ότι ανάμνηση απ'αυτόν θα είναι πόλύ πιο ευχάριστη...
Καλημέρα.

DaisyCrazy είπε...

κρατάμε ό,τι θέλουμε από αυτούς που μένουν πίσω, είτε από δική μας είτε από δική τους επιλογή.
προσωπικά κρατώ συνήθως τα θετικά, τα χαμόγελα. τα αρνητικά πρέπει να πιεστώ να τα θυμηθώ. αλλά ξέρω πως υπάρχουν για να μην ωραιοποιώ το παρελθόν.

υγ. λατρεύω τα θέματα σου! :)

panos srpk είπε...

Daisy Crazy
Σαφώς και θα πρέπει να κρατάμε μόνο τα θετικά και το είχα ξαναπεί γιατί μόνο έτσι προχωράς με χαμόγελο. Αλλιώς δεν προχωράς.

ΥΓ: Σ'ευχαριστώ!

Chwyfleian. είπε...

Το να ειπωθεί αρμονικά και ήπια ένα αντίο είναι αναμφίβολα ανακουφιστικό και συχνά λυτρωτικό. Από την άλλη όμως δε νομίζω πως ο χειρότερος τρόπος είναι μέσω ενός καυγά ή μιας διαμάχης. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να μην προλάβεις για τον x,y λόγο να πεις αυτό το αντίο. Τότε νιώθεις πως ο άλλος σχεδόν γλίστρησε απ' τη ζωή σου έτσι που δεν σου έμεινε τίποτα..

ps.Food for thought ανάρτηση!

Ανώνυμος είπε...

ποναει αυτη η σκηνη..

panos srpk είπε...

Chwyflenian
Σαφώς και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν προλαβαίνεις να πεις αντίο για διάφορους λόγους αλλά εδώ είναι το ζουμί της ανάρτησης, το να λες αντίο όταν θα ξέρεις ότι μπορεί να μην τον ξαναδείς τον άλλον. Να τον αγκαλιάζεις όποτε μπορείς σα να είναι η τελευταία φορά. Να του χαμογελάς σα να είναι η τελευταία φορά.

panos srpk είπε...

Κόκκινο φουστάνι
Όχι πάντα και όχι απαραίτητα...

Πριγκιπέσσα είπε...

είναι όντως πολύ όμορφο η τελευταία εικόνα να είναι ένα όμορφο φιλί, μια αγκαλιά, ένα χαμογελο..όμως μ'αυτόν τον τρόπο ταλαιπωρείσαι περισσότερο- αρχικά τουλάχιστον! δε θα διαφωνήσω μαζί σου, γιατί όντως όλα κάποτε τελειώνουν, αρα γιατί όχι έτσι?! απλά κάποιους τους βοηθά παραπάνω ένα ασχημο τέλος,πιθανότατα ωστε να παραμείνει τέλος. Παρόλα αυτά το ανεαίσθητο χαμόγελο που σχηματίζεται στα χείλη σου κάθε φορά που θα θυμάσαι την ομορφη τελευταια εικόνα...αξιζει πολλα πιστεύω :)
καλό σου απόγευμα!

panos srpk είπε...

Πριγκιπέσσα
Εγώ δεν ταλαιπωρούμαι... Τουλάχιστον εγώ. Θα προτιμήσω μια όμορφη εικόνα, για να θυμάμαι το τέλος σαν κάτι όμορφο. Δεν είναι μόνο ότι έτσι θέλω να το θυμάμαι, είναι ότι το έχω και ανάγκη, όλα να τελειώνουν όμορφα. Το άσχημο τέλος, εμένα τουλάχιστον δε με βοηθάει. Οπότε καταλαβαίνεις.
Καλό σου βράδυ!

Nina είπε...

Πολύ ωραία θα ήταν όλα να τελείωναν όμορφα..Άλλωστε με την πάροδο του χρόνου όλοι κρατάμε και θυμόμαστε τα καλά από τους άλλους. Οπότε αν κάτι έχει τελειώσει όμορφα οι αναμνήσεις είναι ακόμη καλύτερες..!

panos srpk είπε...

Νina
Ω ναι! Μόνο εσύ το έπιασες όλο το νόημα!

Clem Lumen είπε...

Το εχω διαβασει μερες το κειμενο, ομως δεν ξερω τι ακριβως να πω. Δε θα ηθελα να πω κατι συνηθισμενο, τα ξερεις τα συνηθισμενα.
Κυκλοι...


Σε φιλω:)

panos srpk είπε...

Free Spirit
Σε ξέρω... Γιατι να πεις κάτι συνηθισμένο? Σε έχω συνηθήσει σε πιο ψαγμένα σχόλια [και αναρτήσεις].
Καλημέρα!

Μπουκλα είπε...

η "αλλη ζωη" μπορει να ειναι μετα απο χρονια η μετα απο μερες η μετα απο ωρες...[η οντως σε μια αλλη ζωη]

Ανώνυμος είπε...

Μακαρι ολα να τελειωναν ευχαριστα!!! Εχεις δικιο!!!!
ΑΛλα συνηθως τελειωνουν πικροχολα!

panos srpk είπε...

Coula
Όχι πάντα... Για παράδειγμα μου έχει τύχει να αποχαιρετήσω γλυκά κάποιον πριν πεθάνει. Αυτό και μόνο κάτι λέει.

panos srpk είπε...

Μπούκλα
Η άλλη ζωή ναι, υπάρχει και είναι όταν φύγουμε απ'τον κόσμο που γνωρίζουμε.

amalthia είπε...

έχω χάσει πολλά ε?
μα δεν υπάρχει μια υπέροχη μελαγχολία στο "τέλος"?

τυχαία έχουν γραφτεί τόσα τραγούδια?

panos srpk είπε...

Aχ που είσαι εσύ χαμένη Αμάλθια και χάνεις τόσα πολλά?
Τα καλύτερα χάνεις. Μόνο αυτό σου λέω!
Να δω τώρα πώς θα μελαγχολείς που έχασες τόσα... Χα!

Jerry Jedelou είπε...

η ανάρτησή σου μου έφερε στο μυαλό την ατακα από vanilla sky..
I'll tell you in another life when we are both cats..

panos srpk είπε...

Jerry
Την θυμάμαι την ταινία αλλά την ατάκα όχι. Ενδιαφέρον!

petroula είπε...

Μακάρι να τελειώνουν όλα όμορφα. Και να έχεις να θυμάσαι από τον άλλον κάτι τελευταίο καλό και όμορφο. Όπως και εκείνος από σένα. Γιατί κάποιοι άνθρωποι αξίζουν το καλύτερο κι ας μην είσαι γι αυτούς εσύ το καλύτερο.