18.5.11

Η σύγχρονη γυναίκα


Στα τέλη της δεκαετίας του '90 έρχεται ένα φεμινιστικό κίνημα με το μήνυμα "είμαστε γυναίκες, εμείς επιλέγουμε, είμαστε το ανώτερο φύλο, χωρίς εμάς είστε ένα τίποτα, για μας ζείτε, είμαστε ανεβασμένες και όποιος μπορεί ας έρθει να μας την πέσει". Και σα να μη φτάνει αυτό το κίνημα, έρχονται και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δη τα γυναικεία περιοδικά τύπου "έτσι πρέπει να ζείτε, έτσι πρέπει να είναι ο γκόμενός σας, έτσι θα τον κάνετε να σας την πέσει, έτσι θα τον χωρίσετε" τα οποία παραφούσκωσαν τα γυναικεία μυαλά που πλέον φτάνουν σε οργασμό όταν χυλοπιτώνουν υποψήφιο καμάκι που "δεν τηρούσε τις προδιαγραφές", τύπου αμάξι, γυμναστήριο, λεφτά, εμφάνιση, δημόσιες σχέσεις και η λίστα μεγαλώνει...
Όλα αυτά έκαναν τον νεοέλληνα να αρχίσει να προσέχει την εμφάνισή του. Γυμναστήριο, ρούχα μεσα στη μόδα, γυαλί, μαλλί, μούρη, κλαμπ, μπουζούκια και άλλα πολλά, ανάλογα με το γούστο της γκόμενας που θέλει να γκαστρώσει. Και μετά έρχονται φυλλάδες να τον ενημερώσουν για το σεξ, τα μυστικά της επιτυχίας, να ρίξει γκόμενες και άλλα πολλά που στην τελική μόνο ψυχολογικά προβλήματα προκαλούν. Και προκαλούν γιατί ο άντρας ο σωστός δε χρειάζεται τις φυλλάδες αυτές για να μάθει αυτά που μπορεί να μάθει μόνος του. Και οι γκόμενες θέλουν έναν άντρα που βρίσκει μόνος του τις αδυναμίες τους.
Ολοένα και περισσότεροι νέοι παρασύρονται απ'αυτή τη μανία των θηλυκών, τη συμπεριφορά τους που προκαλεί σοκ και δέος, φτιάχνονται απ'τις χυλόπιτες που τρώνε, αρχίζουν τα "δε γαμιούνται οι καριόλες", αρχίζουν να την πέφτουν σε λιγότερο ευπαρουσίαστες γυναίκες για να μειωθούν οι πιθανότητες χυλόπιτας. Αποτέλεσμα οι γυναίκες να κουνιούνται ολοένα και περισσότερο στις μπάρες, πετάνε βυζιά και κώλους έξω, αλλά τα αρσενικά εξακολουθούν να το παίζουν αδιάφοροι, γιατί ξέρουν ότι αν πάνε να την πέσουν σε μια γκόμενα με βυζί και κώλο έξω, θα εισπράξουν ένα "για πουτάνα με πέρασες ρε λιγούρη?". Κι αφού το είπαν αυτό, συνεχίζουν να χτυπιούνται στις μπάρες σαν ξέκωλα, κοιτώντας γύρω τους, να διαπιστώσουν αν τις προσέχει αρκετός κόσμος κι ερεθίζονται...
Οι γκόμενες μας όμως έχουν αρχίσει να φρικάρουν με την όλη φάση διότι "ναι μεν μας βλέπουν αλλά δε μας την πέφτουν" κι έτσι το χειροκίνητο πάει να γίνει θεσμός. Και δώσε να παίζουν με τα μάτια, να τραβάνε το μίνι μέχρι να γίνει σουτιέν, χώστου και κανά στρινγκάκι, να τατουάζ και αποτέλεσμα γιόκ. Ε ναι τι περίμεναν δηλαδή, να τους την πέσουν απ'την στιγμή που λένε "δεν είμαι πουτανάκι, κάτω τα χέρια σου ρε"? Σαν πουτάνες ντύνονται, σαν πουτάνες θα τους φέρονται.
Αφού έγινε το ξεσάλωμα στις μπάρες για να επιβεβαιωθούν, αρχίσανε να πετάνε και γυμνές-ημίγυμνες φωτογραφίες στο νετ, μήπως και τσιμπίσει κάποιος λιγούρης και τους φύγει η ανησυχία του στυλ "μήπως δεν είμαι όμορφη?". Και τσιμπάνε αρκετοί αλλά οι γκόμενες δεν είναι ικανοποιημένες. Μονίμως αναρωτιούνται "μα που πήγαν οι άντρες? χαλάσανε όλοι τους, όλοι φλωρέψανε, δεν έχουν αρχίδια, όλοι τους μόνο το σεξ θέλουν". Ε μα και οι κυρίες σεξ δε θέλουν με όλα αυτά που κάνουν? Έγιναν ξέκωλα για να τις βλέπουν οι καθαρόαιμοι, ανεβάζουν και στο νετ φωτογραφίες...
Και φτάσαμε στις αρχές του 21ου αιώνα για να αποκτήσουμε το στυλ του κουλ, ή αλλιώς το πουστρέ. Αγοράκια και κοριτσάκια ντύνονται ανάλογα με την τάση της κάθε εποχής, υιοθετούν τρόπο ζωής πάλι αναλόγως της τάσης. Τα αγοράκια αποφάσισαν να φουσκώσουν, να ξυρίσουν στήθος, να φορέσουν κολλητά παντελόνια και μπλουζάκια, τα κοριτσάκια αποφάσισαν να γίνουν ντίβες στο πιο σοφιστικέ όμως, παριστάνοντας τις νεο-λολίτες, ντύνονται σαν τις γιαγιάδες τους γιατί είναι στην μόδα κι εξακολουθούν να προκαλούν, όχι μόνο γιατί ξέρουν ότι τα αγοράκια φτιάχνονται με το να τρώνε χυλόπιτες αλλά κι επειδή τα ίδια τα αγοράκια έμαθαν ότι η νέα μόδα είναι το κοριτσάκι της διπλανής πόρτας που μοιάζει με τη γιαγιά τους που το παίζουν αθώες αλλά γίνονται ύαινες στο κρεβάτι.
Τελικά το κακό είναι ότι ο μαλάκας ο άντρας προσαρμόζεται σε ό,τι μαλακία του πασάρουν, αρκεί να είναι στη μόδα.
Και σα να μη φτάνει κι αυτό, ήρθε και η νέα γενιά από κοριτσάκια που κάθε φορά που τις πλησιάζει αγοράκι, αρχίζουν να λένε "δεν ξέρω τι έχεις καταλάβει για μένα αλλά δεν είμαι σε φάση για δεσμό, δεν ενδιαφέρομαι, είσαι πολύ γλυκός αλλά θέλω να μείνω μόνη μου" και άλλα τέτοια. Γιατί άραγε τα λένε όλα αυτά απ'τη στιγμή που προκαλούν τα αγοράκια με τα μάτια, το χαμόγελο, τις κινήσεις, άντε και το βυζάκι και το κωλαράκι έξω, βάλε και τα μαγιό που φτάνουν να γίνουν στρινγκ. Ναι, τα λένε γιατί φτιάχνονται με το να προκαλούν και να ρίξουν χυλόπιτα μετά. Και όπως είπαμε και πριν, φτιάχνονται και τα αγοράκια με αυτό. Χυλόπιτα δε θα ρίξουν μόνο σ'αυτόν που θα αναγνωρίσουν ως ανώτερό τους, κοινώς στον γυμνασμένο, το φραγκάτο, το μοντέλο, το λίγο αλήτη λίγο κωλόπαιδο, κλπ κλπ, πράγμα λίγο δύσκολο όμως. Με λίγα λόγια φτάνουμε πάλι στην κεντρική ιδέα του φεμινιστικού κινήματος που κάνει τη γυναίκα "ανώτερη απ'τους άντρες".
Συμπέρασμα? Για να συγκινηθεί σήμερα η γυναίκα, θέλει όλα όσα είπαμε και πριν. Θέλει φράγκα, μούρη, φουσκωμένα μπράτσα, ψιλοπουστρέ συμπεριφορά κι ας λένε τις μαλακίες τους τύπου "τον άντρα τον θέλω με πνεϋματικά χαρίσματα, με χιούμορ, με τρυφερότητα, θέλω στοργή, προστασία και αυτοθυσίες"... Και προς τι όλα αυτά αφού στην τελική σεξ θέλει, όπως και ο άντρας. Γιατί τόση φασαρία τότε?
Κι έπειτα κοιτάζω προς τα πάνω και λέω για κοίτα σε τι μπλέχτικε η κατάσταση με τις γκόμενες σήμερα που μας έγιναν πολύ επιλεκτικές και όποιος δεν κάνει εστώ κι ένα απ'αυτά που θέλουν, θα τον διαολοστείλουν. Καλύτερα θα ήταν να ζούσαμε στην εποχή του Νεάτερνταλ όπου άμα γούσταρες γκόμενα, έπαιρνες ένα ρόπαλο κι άμα η γκόμενα ξυπνούσε απ'την ροπαλιά, θα ξυπνούσε γκαστρωμένη στο νέο της σπιτικό. Αυτό δε θέλουν στην τελική οι γκόμενες? Να είναι γκαστρωμένες σε νέο σπιτικό?
Με λίγα λόγια έχουμε μπλέξει εντελώς τα μπούτια μας. Αμήν.

16 σχόλια:

DaisyCrazy είπε...

Νομίζω το γενικεύεις πολύ το θέμα και δεν έχεις δίκιο.
Κάποια από όσα αναφέρεις συμβαίνουν. Πολλά όχι.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η θέση της γυναίκας παρά το δηθεν φεμινισμό και τη δήθεν απελευθέρωση δεν άλλαξε και πολύ τα τελευταία χρόνια.
Ίσα-ίσα η γυναίκα φορτώθηκε ένα σωρό νεόυς ρόλους για να προστεθούν σε αυτούς που είχε παραδοσιακά. Με αποτέλεσμα την περαιτέρω υποδούλωση της κι όχι την απελευθέρωση που ζητούσε.

Οι ρόλοι των φύλων εξακολουθούν να είναι καθορισμένοι κοινωνικά και να δίνουν προτεραιότητα στους άντρες. Απόδειξη οι ελάχιστες γυναίκες σε θέσεις ισχύος και η κυριαρχία του ανδρικού φύλου. Αυτό μεταφράζεται και σε μισθούς (που σε όλες τις χώρες ανά το παγκόσμιο υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της μισθοδοσίας αντρών και γυναικών για εργασία ίσης αξίας) και σε επιρροή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

Το ότι οι άντρες έγιναν τα τελευταία χρόνια στόχος των λαιφστάιλ περιοδικών και επηρεαζονται περισσοτερο από οτι παλιότερα από τη μόδα και της τάσεις της δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί τώρα γεύονται το δικό τους φάρμακο, νιώθοντας στο πετσί τους τι σημαίνει να γίνεσαι αντικείμενο για να πουλήσεις, όπως γίνονται οι γυναίκες για πολλά χρόνια.

Είναι επιλογή του κάθε αντρός ξεχωριστά αν θα αφεθεί να πέσει θύμα της μόδας ή να ξεχωρίσει και να καθορίσει τη δική του πορεία.

panos srpk είπε...

Daisy Crazy
Έλα, νιώσε λίγο απ'το χιούμορ μου
Εξάλου είχα πεθάνει απ'τα γέλια όταν το έγραφα αυτό, σοβαρά! Γιατί σκεφτόμουν "που έφτασε ο κόσμος για λίγο γαμίσι..."
Και μόνο αυτή η σκέψη έχει πολύ πλάκα!
Ας σοβαρευτούμε. Χαλαρώστε και λιγάκι όλες σας!

Clem Lumen είπε...

*Τελικά το κακό είναι ότι ο μαλάκας ο άντρας προσαρμόζεται σε ό,τι μαλακία του πασάρουν, αρκεί να είναι στη μόδα.*
Αυτό είναι το κακό, μόνο που στη θέση του άντρα βάλε τον άνθρωπο. Άντρες γυναίκες.

"νέο-λολίτες" διαβασα? Δηλαδη αυτη ειναι η εννοια του λολιτα? Αυτο με ελεγες τοσο καιρο? ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ!
:P

Φιλιααα:)

panos srpk είπε...

Λολίτα μου
Εδώ υπάρχει μια διαφορά. Στη λολίτα και τη νεο-λολίτα. Η δεύτερη είναι πιο... νομίζω κατάλαβες. Και δε ντρέπομαι :P
Στο θέμα μας τώρα, οκ μπορεί να είναι ο άνθρωπος στη θέση του άντρα αλλά απ'όσα βλέπω εγώ, εμείς οι άντρες είμαστε τα πιο θύματα. Αχ αυτά τα πλοκάμια της γυναίκας!
Καλή σου νύχτα!

Mak. είπε...

αν σου κανει, εγω γελουσα οσο το διαβαζα. . .
σε ενα πραγμα ομως πρεπει να επισημανω κατι
λες καπου οτι λενε "θελω να μεινω μονη μου"
νομιζω οτι πιο συχνα λεμε "θελω να μεινουμε φιλοι" το μονη μου το λεμε μονο οταν μας την σπαει πολυ καποιος, παρολα αυτα πρεπει να ειμαστε ευγενικες. στα παιδια που μας νοιαζει-δεν μας νοιαζει η ευγενεια παει μεχρι εκει. "φιλοι"

και ας ειναι τραβηγμενα καποια σημεια του κειμενου σου, εγω γελασα!

panos srpk είπε...

Mak
Όπως και να χει, ο τρόπος που το χειρίζεστε καμιά φορά, είναι κατ εμού λιγάκι λάθος, αλλά ποιός είμαι εγώ για να σου πω τι να κάνετε... Και στην τελική πολλές φορές ναι λέτε "να μείνουμε φίλοι" και στο τέλος είτε χάνεστε είτε μας την πέφτετε εσείς. Μπέρδεμα, ε? Όπως και να χει, τη γνώμη μου είπα απλά!

$mango$ είπε...

Η αλήθεια είναι οτι η γυναίκα απο την φύση της ψάχνει αυτό που θα της προσφέρει γαλήνη,αγάπη και σιγουριά...Κατάντησε να ντύνετε προκλητικά, σεξυ,με ρούχα που επέβαλε η μόδα του 60' και πολλες φορές αναζητει το νόημα της ζωής σε πράγματα πιο ματαιόδοξα και απο το κοσμοπολιταν..Απο την άλλη όλοι έμεις όμως, οι λεγόμενοι άντρες είμαστε πέφτουλες τους συμπεριφερόμασε σαν ΄ενα κομμάτι κρέας και μόλις κόλλήσουν για τα καλά με την πάρτη μας τις φτήνουμε και τους αποδεικνύουμαι οτι ο κόσμος είναι ενα παιχνίδι εγωισμού κ τίποτα αλλο...Δεν είναι ανάγκη να την πάθουν όλες αρκέι που το βίωσαν πολλες και μετέφεραν τα νεα και στις υπόλοιπες...Ποιά τα νεα?Μην εμπιστευεστε κανέναν όλοι τους είναι γουρούνια και μάλιστα άκαρδα.Έτσι όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε...Το χειρότερο απο ολα αγαπημένε μου φίλε είναι όταν ξεσπάνε την οργή τους στον λάθος άντρα,αυτόν που νοιάζεται όντως για αυτές αλλά επειδη ειναί υποχειριό τους και βρέθηκαν τελικα και απο σποντα σε θέση ισχύος το εκμετάλλεύονται και ξεχνάνε οτι τελίκα αγάπη ψάχνανε καποτε....

panos srpk είπε...

Κοίτα να δεις αγαπητό μου Παγωτό με Μάνγκο
Δεν αναιρώ όλα αυτά που είπες στην αρχή, τα έχω καταλάβει κι εγώ και γι'αυτό κρατάω μια απόσταση γιατί δεν είμαι ούτε πεφτούλας ούτε θέλω να τους συμπεριφέρομαι σαν ένα κομμάτι κρέας αλλά αναρωτιέμαι αν αυτή η απόσταση μου κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.
Όπως και να χει το άλλο το ξέρεις? Έχουμε καταντήσει όλοι μας να φοβόμαστε να πληγωθούμε γι'αυτό κι επιλέγουμε τον εύκολο τρόπο, δηλαδή το γαμήσι αλλά αν εμείς το θέλουμε εδώ και τώρα, αυτές το θέλουν μόνο με αυτόν που θα πληρεί τις προϋποθέσεις τους. Δεν είναι μαλακία αυτό? Γι'αυτό και με το που τις πλησιάσει κάποιος άσχετος, αυτόματα νομίζουν ότι τους την πέφτει.
Ξεχνάς ότι υπάρχουν κι ευαίσθητα αρσενικά, είναι και στην φύση μας, εξ ου και η "ισχυροποίηση" της γυναίκας αλλά πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο...
Η αγάπη θα έρθει στο τέλος είμαι παραπάνω από σίγουρος αλλά μέχρι τότε, ας φάω όσες φρίκες αντέχω.

DRAMA QUEEN είπε...

Πριν γίνεις εντελώ μισογύνης :) αγαπητέ μου να σε ενημερώσω ότι ο φεμινισμός είναι καταρχάς φιλοσοφικό κίνημα με αγαπημένη μου την Simone de Bouvoir (http://en.wikipedia.org/wiki/Simone_de_Beauvoir διάβασε λίγο εδώ) που απέχει πολύ πολύ μακριά από αυτό που περιγράφεις στην πρώτη σου παράγραφο. Ξεκίνησε από ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ σοβαρά θέματα και ξεκίνησε τον 19ο αιώνα (και όχι το 1990) στην Αγγλία με την Butler.
Είμαι φενιμίστρια, βασικά είμαι liberal feminist, αλλά υπάρχουν πάρα πολλές σχολές αν διαβάσεις περισσότερα για αυτό. Τα θέματα που πραγματεύεται ο φεμινισμός σε πολιτικό επίπεδο γιατί εκεί στοχεύει και από εκεί ξεκίνησε είναι π.χ. η νομιμοποίηση της πορνείας ή όχι η ποινή για τον βιασμό, οποιαδήποτε νομική ή ηθική εργασιακή διάκριση γίνεται ΛΟΓΩ ΦΥΛΟΥ.
Αυτό που βλέπω πιο πολύ να περιγράφεις στο κείμενο είναι η ματαιοδοξία, και τα θύματα του lifestyle προβληματικών ατόμων που κινούνται με βασει τον σεξ και γυναίκες που βλέπουν το εαυτό τους σαν αντικείμενα.
Για όλα αυτά υπάρχουν ψυχολόγοι, δονητές και πορνεία. Απλά αυτό δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον φεμινισμό.
Και τώρα που το ξεκαθαρίσαμε αυτό, η επιλογή των ρούχων είναι επίσης δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Η επιλογή των περιοδικών επίσης. Όπως και η επιλογή του να κάνει σεξ ή όχι.
Θα συμφωνήσω ότι γενικά σαν κοινωνία στην Ελλάδα όλα περιστρέφονται γύρω από το σεξ και να έλεγα ότι πηδάνε οι Έλληνες... Γενικά στο εξωτερικό είναι ότι ο μύθος το ότι οι ξένες "κάθονται" εύκολα αλλά βλέπεις το ότι οι άντρες έχουν σεβασμό για το θηλυκό.

Γενικά μου ακούγεσαι πιο πολύ απογοητευμένος και μπερδεμένος από τα μηνύματα που παίρνεις. Νομίζω ότι αν πάρεις μια ανάσα και δεις τους φίλους σου θα βρεις μερικές γυναίκες που σε καταλαβαίνουν περισσότερο από του φίλους σου άντρες και μπορεί να θέλουν και τα ίδια πράγματα με εσένα.

Δεν χρειάζεται να σου πω ότι δεν είναι όνειρο ΚΑΘΕ γυναίκας να βλέπει μια κατσαρόλα με φουσκωμένη κοιλιά σε καινούργιους τοίχους, ελπίζω το καταλαβαίνεις μόνος σου αυτό! :)

υ.γ. ΠΟΥ συχνάζεις ρε παιδί μου; Πάνε σε κάνα μαγαζί με φυσιολογικούς ανθρώπους!

panos srpk είπε...

Drama Queen
Κοίτα, πρώτα απ'όλα, εγώ σέβομαι τις γυναίκες αλλά έχω απογοητευτεί επίσης πάρα πολύ. Και γι'αυτό ίσως γίνομαι πιο σκληρός απέναντί σας. Απ'την άλλη όμως, πρέπει να παραδεχτείτε πώς εσείς και κυρίως οι πιο μικρές, έχετε πάρει πολύ αέρα και βλέπετε τα πράγματα κάπως πιο απόλυτα.
Εδώ στην Ελλάδα όντως μπορεί να το έχουμε παρακάνει στο θέμα σεξ, υιοθετώντας την φιλοσοφία "όταν είσαι φοιτητής, κάνεις ατελείωτο σεξ", πράγμα που μάλλον περισσότερο κακό μας κάνει παρά καλό. Όμως μπορεί κι εγώ να πέφτω σε περιπτώσεις, τι να σου πω.
Είμαι κι εγώ λίγο δύσκολος στα γούστα μου αλλά ποιός δεν είναι δύσκολος? Οι περισσότεροι δύσκολοι καταντήσαμε...

ΥΓ: Που συχνάζω? Βασικά έχω σταματήσει να συχνάζω κάπου γιατί τα βαρέθηκα όλα αυτά, αν με καταλαβαίνεις... ;)

Ανώνυμος είπε...

Γέλασα πολύ με την ανάρτησή σου. Όσο τα διάβαζα φανταζόμουν έναν τύπο να βγάζει μια αγανακτισμένη φωνή και κάπου κάπου να πετάγεται στο μέτωπο μια μεγάλη κόκκινη φλέβα...
Nevertheless... άλλο φεμινισμός, άλλο "λολιτισμός", dear!
To να θέλεις να πετύχεις όσα πιστεύεις πως σου αξίζουν και το τι θες απ' τη ζωή σου, προϋποθέτει διάλογο με τον εαυτό σου.
Όσον αφορά το Cosmopolitan... αυτό πουλάει σεξ, γιατί ως γνωστόν...sex sells!
Oι κοπελιές που γνωρίζουν πως γίνεται δε χρειάζεται να το διαβάσουν, ή το διαβάζουν και γελάνε. Αλλες που νιώθουν ανασφάλειες το έχουν κάνει Βίβλο... 'εν ειν' κακό αυτό! Με συγχωρείς! Όλοι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε μέχρι να μάθουμε πως έχουν τα πράγματα...
Αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι επιτρεπτό να γενικεύουμε κάποια πράγματα, γιατί έτσι χάνεται η ουσία και η ομορφιά της λεπτομέριας που κάνει τη διαφορά. ;)
Και μη ξεχνάς... όσες λολίτες και να υπάρχουν εκεί έξω, σ΄εσένα, που είσαι άντρας, αναλογούν 2.33333... γυναίκες! (Aυτό το ατελείωτο 2.333... είναι μάλλον αστείο απ' το Θεό, έτσι λέει ένας γκομενιάρης γνωστός μου!)
So smile and enjoy it... ;)

panos srpk είπε...

atithaso pneuma
Η αλήθεια είναι ότι ναι, έχω μια αγανάκτηση.
Απο κει και πέρα, σαφώς και υπάρχουν τόσες γυναίκες απλά ίσως εγώ πέφτω στις περιπτώσεις. Μην ξεχνάμε ότι και οι γυναίκες έχουν γίνει πιο δύσκολες στα γούστα τους αλλά που θα πάει κι αυτό.
Διάλογο με τον εαυτό μου κάνω, γι'αυτό και γράφω διάφορα εδώ στο μπλογκ μου. Αυτά που σκέφτομαι τα γράφω κι εδώ, χύμα κι όποιος θέλει, συζητά μαζί μου.
Για το Κοσμοπόλιταν... Με έχουν και στο τεύχος Φεβρουαρίου, σε μια συνέντευξη. Τυχαίο? Χαχα
Να μην γενικεύουμε τα πράγματα, ναι, συμφωνώ, αλλά εδώ μια γενικότητα κάνουμε. Σαφώς και οι λεπτομέριες κάνουν τη διαφορά, αλλά τις λεπτομέριες θα τις δούμε εκεί έξω κι όχι εδώ μέσα.
Καλό μας δρόμο λοιπόν!

Ανώνυμος είπε...

σε τι ηλικιες γινονται αυτα; εγω που ειμαι;μαλλον γερασα...

κοιατ η αληθεια ειναι οτι η αθηνα ειναι ενα μεγαλο κρεββατι.υπαρχουν ολα τα γουστα, διαφορες μοδες, δυσκολες πορνες και ευκολες παρθενες, νεοελληνες και μπουζουξιδες.
αλλα αγορι μου που βγαινεις;που τα συναντας αυτας;
πες μου το για να τα αποφυγω!

γιατι μια πραγματικη γυναικα εχει συμβιβαστει με τις αδυναμιες της, ξερει ποια ειναι, τι ειναι και μεχρι που μπορει να φτασει.ξερει να μη χαρακωνειτον ευατο της με καινουργιο εραστη καθε βραδυ, δεν εχει αναγκη να ριξει χυλοπιτα η να της πει καποιος οτι ειναι ομορφη.ωραια τα κοπλιμεντα δε λεω αλλα μηπως ειμαστε πολυ πληροφορημενοι για να συμπεριφερομαστε σαν δεκαπενταχρονα;

γιατι κακα τα ψεματα δε ξερω πως το παιζουν αλλα και οι γυναικες ειναι συναισθηματικα οντα.και αλλο πραγμα ειναι μια δυναμικη γυναικα και αλλο μια κομπλεξικοι.και ολοι εχουμε τα θεματακια μας αλλα αυτο που περιγραφεις δεν ειναι γυναικα... ειναι ενα μικρομεγαλο που το ηρθε λιγο πιο νωρις η περιοδος (σορρυ κιολας)

επισης η αντρες που περιγραφεις μου φαινονται λιγο λυσσασμενοι...
τι εχει παιχτει;
οχι γιατι αυτο το βιωνω και εγω.
δηλαδη δε μπορουν να βρουν φυσιολογικη κοπελα πρεπει αυτη που τους ελκυει να εχει προτυπο την αλεξανδρατου;

τελος και βεβαια θα παιχτει χιλοπιτα.αυτο ειναι φυσικο αν εισαι επιλεκτικος/υποψιασμενος ανθρωπος αλλα ποσο κομπλεξικο να το κανεις για να αισθανεσαι καλα.ποσο κενο εχουν οι ανθρωποι πια.chill out

αυτα εχω να πω εγω.μαλλον γερασα νωρις...

panos srpk είπε...

Ανώνυμε
Και για πες εσύ σε τι ηλικίες αναφέρεσαι. Εγώ αναφέρομαι κυρίως στις φοιτητικές ηλικίες, ξέρεις τώρα, από 18 μέχρι άντε λίγο πιο πάνω απ'τα 25.
Και μέχρι να γίνουν πραγματικές γυναίκες αυτές, δηλαδή να ξέρουν τι θέλουν, άντε βρες την άκρη μόνος σου. Μέχρι τότε θα εξακολουθούμε να σπάμε τα μούτρα μας κι όπου μας βγει.
Μια γυναίκα θα ξέρει τι θέλει όποτε βρεθεί αυτός που θα την λιώσει με τα λόγια του.

Ανώνυμος είπε...

και αντρα δεν εχω να με λιωσει απο τα λογια του και ανηκω στην ηλικια τον εικοσιενος...

panos srpk είπε...

Μάλιστα... Ε, είπαμε, υπάρχουν οι εξαιρέσεις...