24.5.11

Η ψευδαίσθηση της στιγμής


Ο κόσμος μας είναι μια ψευδαίσθηση και ώρες ώρες αναρωτιέσαι αν αυτό που έζησες είναι πραγματικό γεγονός ή ένα δημιούργημα του υποσεινήδητού σου.
Πολλά πραγματικά γεγονότα είναι δημιούργημα του υποσεινήδητού μας και μας συνέβησαν λόγω της επιθυμίας μας, κρυφής ή μη, αλλά μετά αναρωτιέσαι αν ήταν όντως αληθινό ή απλά μια ψευδαίσθηση. Θεωρώ ότι κάποια είναι αληθινά αν τα κρατήσεις για πάντα μέσα σου, στις αναμνήσεις σου. Ενώ κάποια άλλα ήταν ψευδαίσθηση επειδή απέβαλες κάθε ανάμνηση απ'αυτό.
Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα που συνέβησαν τόσο γρήγορα, που μένεις να αναρωτιέσαι αν θα ήθελες να κρατήσουν κι άλλο. Αλλά αν υπάρχει κάποιος λόγος που έγιναν τόσο γρήγορα ή δεν κράτησαν κι άλλο, αυτός μπορεί είναι η ψευδαίσθηση. Η ψευδαίσθηση της στιγμής. Δεν ξέρω...
Καμιά φορά τα γεγονότα τις στιγμής, αυτά που έγιναν τόσο γρήγορα, είναι πιό αληθινά από εκείνα που κράτισαν καιρό αλλά σου άφησαν ένα κενό στο τέλος. Ακόμη κι έτσι όμως, θαρρώ πώς τα γεγονότα αυτά, ψευδαισθήσεις ή όχι, είναι αυτά που μας χαρίζουν πολλές μικρές στιγμές με νόημα, είτε τα θυμάσαι για πάντα, είτε όχι.
Κι αν τις στιγμές που πέρασα σ'αυτήν την ψευδαίσθηση θέλω να τις θυμάμαι, τότε μάλλον έζησα κάποια αληθινά γεγονότα που πρόσθεσαν κι άλλο λιθαράκι στον σάκο της ζωής μου.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα, επειδη ειναι πρωι, θα περασω να το ξαναδιαβασω γιατι προφανως δεν εχω ξυπνησει ακομα καλα , αλλα αυτο που με εκανες να αναρωτιεμαι τωρα, ειναι Τι ειναι αληθεια και τι ψευδαισθηση τελικα; Πολλες στιγμες που συνεβησαν πολυ γρηγορα, ειτε γλυκες, ειτε πικρες αναρωτιεμαι αν τις εζησα γιατι περασαν πολυ γρηγορα, ή εμενα μου φανηκαν ετσι, Παιζει και τις φορες που βρισκομαστε σε σοκ να τις θεωρουμε ποτε αληθεια και ποτε ψευδαισθηση, ειλικρινα δεν ξερω μαλλον μπερδεψα τον εαυτο μου χαχαχα
Σε φιλω

panos srpk είπε...

Siren Girl θα σε περιμένω να ξαναπεράσεις ;)
Καλή σου μέρα.

Marouli είπε...

Οταν περναω καλα και εχω ζησει μια στιγμη ευτυχιας προσπαθω να κραταω χειροπιαστα πραγματα οπως ενα εισητηριο, μια χαρτοπετσετα, μια φωτογραφια, ενα περιτυλιγμα, μια αποδειξη κατι υλικο γιατι δυστυχως τα αϋλα μας "χαραζουν" μα η μνημη ειναι ευαισθητη και θελει ερεθισματα..

Υπεροχη φωτογραφια, σε ταξδευει..

Μαρουλοφιλακια!

gnostosagnostos είπε...

ολα ειναι ενα δημιούργημα του υποσεινήδητου μας
σωστος...

panos srpk είπε...

Marouli
Μα για ποιό λόγο να κρατάμε κάτι άυλο? Για να μας θυμίσει τη στιγμή? Δεν το πιστεύω...
Μπορεί πολλά τέτοια πράγματα να μας θυμίσουν μια στιγμή αλλά εγώ προτιμώ να τις θυμάμαι κοιτάζοντας τον ήλιο που πέφτει στον ορίζονται =)

panos srpk είπε...

Γνωστέ
Άργησα αλλά το κατάλαβα κι αυτό... Αχ αυτό το υποσυνείδητο!

kitrini kordella είπε...

η ζωη ειναι στιγμες απο εικονες, συναντησεις, συναισθηματα, αλλαγες

στιγμες καλες και στιγμες κακες

αλλο στιγμη, κι αλλο φαντασιωση
τα ορια τα ανακαλυπτει ο καθενας μας

panos srpk είπε...

Kitrini kordela
Δεν μιλάω για φαντασιώσεις. Αλλά για στιγμές που μπορεί να φαίνονται ψεύτικες στα μάτια μας.

!sweety! είπε...

Οι όμορφες στιγμές,φευδαισθήσεις ή όχι,είναι αυτές που μας κάνουν πάντα πιο δυνατούς!
Μπορεί κάποια στιγμή,όπως όλα τα όμορφα,να τελειώνουν,οι αναμνήσεις όμως μένουν...Κι αν οι αναμνήσεις μείνουν...τότε σίγουρα δεν ήταν ψεύτικες οι στιγμές!!!
Καλημέρα!:)

Mak. είπε...

Πολλά πραγματικά γεγονότα είναι δημιούργημα του υποσεινήδητού μας και μας συνέβησαν λόγω της επιθυμίας μας, κρυφής ή μη, αλλά μετά αναρωτιέσαι αν ήταν όντως αληθινό ή απλά μια ψευδαίσθηση.

^ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΩΡΑ. Επιτηδες το κανεις? μην με χτυπας παραπανω.. :P

panos srpk είπε...

Sweety
Καλησπέρα και σε σένα! Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο στο σχόλιο σου!
[πήρα να γράψω καλημέρα και σε σένα αλλά τώρα συνειδητοποίησα ότι νυχτώνει, χαχα]

panos srpk είπε...

Mak
Συγγνώμη αν είμαι μέσα στο μυαλό σου, χαχα!
Να είσαι σίγουρη ότι το χτύπημα ήταν του στυλ "μπράβο σου που το σκέφτηκες κι εσύ"!

Ανώνυμος είπε...

truth is relative! ;)
τις καλησπέρες μου, καλώς σε βρήκα!

panos srpk είπε...

atithaso pneuma
Γι'αυτό και όλα είναι σχετικά!
Καλησπέρα και σε σένα

Clem Lumen είπε...

Αυτά που αναφέρεις στην αρχή, μου θυμισαν κάποια όνειρα που βλέπω πότε πότε και όταν ξυπνάω νομίζω ότι είναι αλήθεια, ότι έχουν γίνει πραγματικά! Και συνήθως είναι πράγματα που φαντάζομαι, ή θέλω να συμβούν κλπ κλπ... Σου έχει τύχει? Και μετά συνειδητοποιώ ότι δεν είναι αλήθεια, αλλά δεν απογοητευομαι γιατι όσο κράτησε μ'άρεσε! :P
Λες αυτό να είναι η ζωή? Λες να είναι ψευδαίσθηση, και μια μέρα να απαλλαγούμε απ'αυτή και να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτό που νομίζαμε ότι ζούμε δεν το ζούσαμε, αλλά το ονειρευόμασταν, και στην πραγματικότητα να είμαστε κάποιοι άλλοι? Λες να ισχύει καμιά θεωρία ιδεών ή κάτι τέτοιο?

Πολύ σκεφτόμαστε, δεν κάνει
:P

panos srpk είπε...

Χμμμ
Κοίτα εγώ έχω φτάσει στο σημείο να πιστεύω ότι τα όνειρα είναι σημαδιακά, είτε σε προετοιμάζουν για κάτι που θα συμβεί είτε σου χτυπάνε το καμπανάκι του κινδύνου για κάτι άλλο.
Όπως και να χει νομίζω ότι τα όνειρα είναι επιθυμίες του υποσυνείδητου ενώ τα πραγματικά γεγονότα είναι επιθυμίες του συνειδητού και δεν είναι πάντα αυτό που θέλουμε...
Τι λέω βασικά, πάλι με έκανες να το σκεφτώ απ'την αρχή! Ουφ!

Ανώνυμος είπε...

καλλιτεχνακιας στο καθε λεπτο;

panos srpk είπε...

Μπορεί. Χαχα

STOP TIME είπε...

σε θαυμάζω.. γιατί ξέρεις τι σου γίνεται.

panos srpk είπε...

Stop time
Δεν είμαι και τόσο σίγουρος αλλά όσο προχωράω τόσο πιο σίγουρος γίνομαι για το τι μου γίνεται...!