27.9.11

Τα όνειρα μας απόμειναν


Αισιόδοξος για το παρόν και απαισιόδοξος για το μέλλον σου ή απαισιόδοξος για το παρόν αλλά αισιόδοξος για το μέλλον σου;
Προσωπικά, προτιμώ το δεύτερο. Ας είμαι απαισιόδοξος για το παρόν αλλά τουλάχιστον επιτρέψτε μου να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Γιατί ονειρεύομαι ένα μέλλον όπως το θέλω. Κι έτσι θέλω να πιστεύω ότι θα είναι.
Καθημερινά βλέπω κόσμο να βυθίζεται στο χάος της απαισιοδοξίας για το μέλλον τους, επειδή βλέπουν την κατάσταση της χώρας μας να πέρνει τον κατήφορο. Ο κόσμος αυτός έχει το σπιτικό του, τα λεφτά, την οικογένεια, το ταίρι του, θα έπρεπε να είναι χαρούμενος για όλα όσα έχει και να βλέπει με αισιοδοξία το παρόν, αλλά παρόλα αυτά, βυθίζεται στο αβέβαιο μέλλον.
Μπορώ να καταλάβω σε τι κατάσταση είμαστε, αλλά ένα πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω. Γιατί να βυθιστούμε στο αβέβαιο μέλλον; Καταλαβαίνω ότι όντως έτσι είναι τα πράγματα, αλλά επιτρέψτε μου να σας πω ότι δεν είναι καλό. Όσο περισσότερο βυθίζεσαι, τόσο δυσκολότερο θα είναι να ξανανεβείς στην επιφάνεια.
Προτιμώ να βυθιστώ τώρα και στο μέλλον να σκαρφαλώσω στα πιο ψηλά βουνά. Όχι επειδή είμαι πεπεισμένος ότι αυτή η χώρα θα βγει από τη κρίση, αλλά επειδή μόναχα τα όνειρα για ένα αισιόδοξο μέλλον μας έχουν απομείνει... Και κανείς μα κανείς δε θα μου σκοτώσει τούτα τα όνειρα. Και ναι, προτιμώ να καώ απ'τα ίδια μου τα όνειρα παρά να μείνω στην αβεβαιότητα.

ΥΓ: Όπως καταλάβατε, μιλάω εμμέσως για την κρίση μας αλλά όσο και να με θλίβει αυτό, δε θα γράψω γι'αυτήν. Γιατί μάλλον αυτό θα πρέπει να είναι το λιγότερο που μας απασχολεί... Ψυχραιμία πάνω απ'όλα.

21 σχόλια:

Clem Lumen είπε...

Η επιλογή να είσαι αισιόδοξος για το τώρα και αισιόδοξος και για το μέλλον σου? Δεν παίζει?

;)

panos srpk είπε...

Ναι παίζει αλλά μιλάω κυρίως για μένα. Και τα δυο μαζί λοιπόν δεν παίζει. Και στους περισσότερους έτσι είναι.
:P

Maria G. είπε...

Μην ξεχνάς ότι υπάρχει και η επιλογή "απαισιόδοξος για το παρόν και απαισιόδοξος και για το μέλλον", στην οποία πολλοί με δυσκολία αντιστέκονται.

Προσωπικά εναλλάσσομαι μεταξύ διαφόρων συνδυασμών.

panos srpk είπε...

Maria
Ναι δεν ξεχνώ. Αλλά εγώ προτίμησα να παίξω με τα αντίθετα...

Mak. είπε...

δυσκολο να κοιτας με χαμογελο ενα αβεβαιο μελλον, οταν διπλα σου ολα καταρρευουν. παρολα αυτα μαγκια σου που το κανεις και εχεις δικιο! αυτα μας εχουνε απομεινει και ετσι πρεπει να κοιταμε :)

*κρυβω αισιοδοξια κι ας μην φαινεται αυτη την στιγμη!

Alexandra είπε...

Απαισιόδοξη και απελπισμένη και εγώ και για το παρόν αλλά και για το μέλλον. Προσπαθώ όμως να δω τα πράγματα πιο θετικά.

so είπε...

Εγώ προσωπικά θέλω να ελπίζω σε ένα καλύτερο μέλλον αλλά δεν μπορώ να καταλάβω κατά πόσο κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να επιτευχθεί όταν το παρόν μας είναι απαισιόδοξο και η ενημέρωση η οποία δεχόμαστε θέλει το μέλλον ακόμα περισσότερο δυσχερές. Οπότε καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αν δεν αρχίζουμε να αλλάζουμε τα πράγματα από τώρα, η ψαλίδα θα μεγαλώσει , και σίγουρα κάτι τέτοιο δεν προσθέτει καμιά νότα αισιοδοξίας για το μέλλον. Αισιοδοξία λοιπόν από αυτή τη στιγμή που μιλάμε ώστε να αρχίσουμε την προσπάθεια που θα μας επιφέρει τους καρπούς της στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Μωρέ τα όνειρα δεν θα σε κάψουν,
αυτοί που δεν κάνουν όνειρα θα κάψουν τα όνειρα σου όμως...

Ανώνυμος είπε...

έχεις δίκιο... μόνο τα όνειρα μας απόμειναν. δεν πρέπει να τα απορρίψουμε και αυτά. πρέπει να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε!! :)

DaisyCrazy είπε...

Συμφωνώ απόλυτα ειδικά σ'αυτό
"μόναχα τα όνειρα για ένα αισιόδοξο μέλλον μας έχουν απομείνει... Και κανείς μα κανείς δε θα μου σκοτώσει τούτα τα όνειρα"
Στο χέρι μας είναι να μην τους αφήσουμε να μας σκοτώσουν τα όνειρα! :)

kovo voltes... είπε...

"Αξίζει φίλε να πεθάνεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...". Τουλάχιστον έτσι, θα ξέρεις απο το να μην κάνεις τίποτα, να βυθιστείς και να μη μάθεις ποτέ το παρακάτω...Συμφωνώ απολύτως μαζί σου ;))

panos srpk είπε...

Mak
ΤΟ μέλλον είναι αβέβαιο αλλά στο χέρι μας είναι να το δούμε διαφορετικά. Τι θα παναπεί ότι πρέπει να το βλέπουμε όπως όλοι;

panos srpk είπε...

Alexandra
Όπως λέει και ο σοφός λαός: Δες την θετική πλευρά των πραγμάτων.
Δεν είναι όλα μαυρίλα.

panos srpk είπε...

Ελένη
Δεν έχεις άδικο. ΤΟ πρώτο λιθαράκι στα θεμέλια σου καθορίζει την αντοχή του κτίσματος!

panos srpk είπε...

Douli
Xμμ... Οπότε να κάψουμε όσους απειλούν να κάψουν τα όνειρά μας, ε?
Χαχα

panos srpk είπε...

Αγανακτισμένη Έφηβη
Ε ναι ρε συ. Αν μας πάρουν και τα όνειρα τότε πάει, είμαστε νεκροί και εγκεφαλικά.

panos srpk είπε...

Daisy Crazy
Όπως έλεγα και στην Douli πιο πάνω, να κάψουμε όσους απειλούν να κάψουν τα όνειρά μας!

panos srpk είπε...

Kovo voltes
Έπιασες τον παλμό. Να κάνουμε κάτι βρε παιδί μου. Για το γαμώτο.

fish eye είπε...

προσωπικα δε πιστευω οτι θα κανουμε κατι.. εννοω αυτο το μπαμ που θα τα αλλαξει ολα, οχι ειμαστε πολυ συμβιβασμενοι ή πολυ μικροι, ανικανοι κλπ για κατι τετοιο..

ομως ειμαι αισιοδοξη/παντα ημουν και για το παρον και για το μελλον..

δε μπορω να ζησω με αλλο τροπο ;)

φυση καλλιτεχνικη παιδι μου..
μπορεις να εχεις μπροστα σου ανομοιες πρωτες υλες και να βγαλεις ας πουμε ενα κοσμημα.. ξερεις τι ονειρα πρεπει να κουβαλας για να το κανεις αυτο;)

ath.teri είπε...

ρε πανο μπράβο,πραγματικά τα λόγια σου ειναι λες και γράφεις σε μια παράγραφο αυτα που με προβληματίζουνε ολη την μερα σημερα.μολις γυρισα απο μια 7ωρη συνελευση στη σχολη και με κάλυψες πληρως!

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Sarper! ;)
Blur (ή Georgina) εδώ κατέληξα τελικά! :Ρ
Παρεπιπτόντως πες μου που την βρίσκεις τόση αισιοδοξία να ψάξω και 'γω κατά κει..