1.2.12

Περίεργο κενό


Περίεργα όνειρα, με περίεργους ανθρώπους, ανταλλάζοντας περίεργες αγκαλιές και περίεργα φιλιά.
Περίεργα όνειρα που αναρωτιέσαι γιατί τα είδες. Απωθημένο από το παρελθόν σου ή κρυφή επιθυμία; Είτε το ένα, είτε το άλλο, ίσως και τα δύο, ίσως και τίποτα από τα δύο. Απλά το υποσυνείδητο παίζει περίεργα παιχνίδια.
Ακόμα κι έτσι όμως, τι σημαίνουν εκείνα τα περίεργα όνειρα;
Όταν βλέπεις τέτοια όνειρα σχεδόν σε καθημερινή βάση, τότε κάτι περίεργο συμβαίνει. Τόσο περίεργο, που αναρωτιέσαι μήπως είσαι περίεργος τύπος τελικά. Τόσο περίεργος, που αναζητάς διέξοδο σε περίεργα πράγματα. Πράγματα που δεν είχες φανταστεί καν ότι θα κάνεις κάποια στιγμή.
Μήπως τελικά όσο περίεργος τύπος και να είσαι τελικά, το ζητούμενο για σένα είναι ένα; Ένα ζητούμενο που πιστεύεις ότι δύσκολα θα το βρεις; Ή ένα ζητούμενο που το βρήκες αλλά δεν ξέρεις αν είναι αυτό που ψάχνεις; Ή ένα ζητούμενο που το βρήκες αλλά εκείνο δε σε θέλει για να ασχοληθείς μαζί του;
Ίσως τελικά ο κόσμος μας φαίνεται περίεργος. Ή ίσως τελικά η ζωή μας φαίνεται περίεργη. Για αυτό κάνουμε περέργους συνειρμούς.
Μήπως για να μην μας φαίνεται τίποτα περίεργο, θα πρέπει να το εκλάβουμε ως φυσιολογικό; Μα τι φυσιολογικό υπάρχει σε τούτο το κόσμο ή σε τούτι τη ζωή; Τίποτα. Κενό εις το πηλίκον.
Κι όμως, ίσως να μην είναι τόσο κενός ο κόσμος τελικά... Απλά εμείς τα βλέπουμε έτσι. Γιατί εμείς νομίζουμε ότι είμαστε κενοί.

8 σχόλια:

so είπε...

τα όνειρά μας... μαγκιές του υποσυνείδητου... θες να πας αλλού κι αλλού σου δείχνουν πως στην πραγματικότητα θα ήθελες να είσαι...
ο κόσμος δεν είναι κενός... ίσα ίσα που είναι πολύ γεμάτος... γεμάτος από εικόνες, πράξεις, συναισθήματα... φτάνει να μην τον μοιράζεσαι μονάχα με το υποσυνείδητό σου ε?... ας αφήσουμε τα πράγματα να πάρουν ενσυνείδητη υπόσταση ;)

panos srpk είπε...

Ελένη
Προφανώς και μιλάς για όνειρα που τα βλέπουμε και χαμογελάμε. Όνειρα που τα βλέπουμε και γινόμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.
Εγώ όμως μιλάω για κάτι όνειρα που μετά λες what the fuck??? Σα να αναρωτιέσαι τι στο καλό έγινε και τα είδες. Τι στο καλό εννοεί ο ποιητής?
;)

so είπε...

χμμμ.... δυστυχώς αυτά είναι συχνότερα και σ εμένα... ανοίγεις μεγάλο κεφάλαιο τώρα...

Πριγκιπέσσα είπε...

τί είναι κ τί συμβολίζουν ή τί θέλουν να μας πούνε τα όνειρα είναι μεγάλη κ δύσκολη συζήτηση... όμως σιγουρα σχετίζονται και με τα "θέλω" μας που ίσως έχουμε κρύψει βαθιά στο κενό μας..
θα κρατήσω το τελευταίο σου κομμάτι εμείς ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ότι είμαστε κενοί.
Ας βρούμε λοιπόν αυτό το κάτι που θα μας διαψεύσει κι ας αρχίσουμε να νιώθουμε γεμάτοι :)

Ανώνυμος είπε...

Καταρχάς,να πω πως η εικόνα είναι απλά υπέροχη<33
Ίσως όντως να μην είναι τόσο κενός ο κόσμος αλλά εμείς με τα δικά μας μάτια να τον βλέπουμε έτσι.
Θα έρθουν όμως καλύτερες μέρες,θα δεις*!
καλό βράδυ(:

*Loli είπε...

Αυτά τα όνειρα μας έχουν καταστρέψει.Σε σημείο που αναρωτιέμαι μήπως τελικά είναι εφιάλτες.Κι όμως,πώς μπορεί να είναι εφιάλτης κάτι που σου δίνει ζωή?

Ερωτευμένη Σχιζοφρενής είπε...

Και ποιος το ορίζει το φυσιολογικό;

Οι πιο κρυφοί μας φόβοι και οι πιο τρελές επιθυμίες μας παίρνουν σάρκα και οστά στα όνειρά μας...
από 'μας εξαρτάται αν αυτά τα όνειρα θα γίνουν εφιάλτες...

panos srpk είπε...

Κορίτσια...
Μπορεί τέτοια όνειρα να σε φέρνουν στα πρόθυρα καταστροφής αλλά νομίζω ότι πολύ απλά σου "δείχνουν" τι πράγματι θέλεις.
Στο χέρι σου είναι να το προσπαθήσεις και να το καταφέρεις!
Απλά ίσως είμαστε δειλοί...