31.12.10

The new year begins


Άλλος ένας χρόνος φεύγει, άλλος ένας χρόνος μπαίνει. Αν με ρώταγες παλιότερα, θα σου έλεγα ότι για μένα δεν έχει καμιά απολύτως σημασία, καθώς είχα "κολλήσει" στις σεζόν και τις αλλαγές τους. Ας πούμε, νέα σεζόν γενικά που για μένα είναι απ'το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, νέα σεζόν στα χιονοδρομικά, νέα σεζόν του καλοκαιριού. Αλλά για κάποιον περίεργο, ή όχι, λόγο, από φέτος πιστεύω στην νέα χρονιά και όχι στη νεα σεζόν.

Ας δούμε πρώτα τι έγινε στη χρονιά που μας πέρασε.
Ήταν μια χρονιά που πέρασα πολλές άνω κάτω περιόδους, μια άσπρο μια μάυρο και τα σχετικά. Τίποτε δεν ήταν σταθερό ή εστώ πήγαινε ομαλά. Τι λέω βασικά? Μέχρι πριν λίγους μήνες πίστευα ότι το σχέδιο μου προχωρούσε κανονικά, στο να πάνε όλα ομαλά μέχρι το μεγάλο μπαμ αλλά βγήκα ψεύτης. Τεσπά.
Σίγουρα έγιναν πολλά θετικά σε τούτη τη χρονιά και σίγουρα ήμουν πολύ πιο χαρούμενος σε σχέση με άλλες χρονιές. Συνέβησαν πολλά πράγματα για τα οποία είτε θα πρέπει να ευχαριστήσω κάποιους είτε εμένα για τα ρίσκα που πέρνω. Αλλά έγιναν και άλλα πράγματα απ'τα οποία είτε κάτι έμαθα είτε βγήκα δυνατότερος. Θα μπορούσα να πω ότι μετανιώνω γι'αυτά τα πράγματα όμως δε μου αρέσει. Προτιμώ να πω ότι κάτι έμαθα και θα πορευτώ πιο έξυπνα. Όπως και να χει, πολλά πράγματα έγιναν που με βοήθησαν να καταλάβω καλύτερα πώς λειτουργεί η ανθρωπότητα με την πάροδο του χρόνου.
Ο χειμώνας, άσχετα με το χιόνι, ήταν για μένα σκατά και όντως το χιόνι ήταν η μόνη μου διέξοδος απ'το σκατό. Οι μήνες περνούσαν μέχρι που η αρχή για την αναγέννηση μου πλησίαζε και όντως πολλά άλλαξαν. Άρχισα να αφιερώνω περισσότερο χρόνο εδώ στο μπλογκ μου και τις σκεπτόμενες αναρτήσεις μου, μέχρι που το καλό άρχισε να έρχεται. Γιατί χαλάρωσα, βρήκα την πνευματική και ψυχική μου ισορροπία και πλέον ήταν θέμα χρόνου να πάνε όλα καλά. Κι έτσι περνάμε στην αρχή του καλοκαιριού, όπου το μαγικό άρχιζε. Καταπληκτικοί φίλοι, καταπληκτική παρέα, καταπληκτικές συζητήσεις, καταπληκτική διασκέδαση, καταπληκτικό σεξ. Μόνο ονόματα δε θα θίξουμε. Καταπληκτικά όλα. Ήρθαν και οι καταπληκτικές διακοπές. Σεβασμός.
Το φθινόπωρο μπήκε συννεφιασμένο στα όνειρά μου και όλα έμοιαζαν ότι η μπόρα δε θα αργήσει. Τα πρώτα άνω κάτω ήταν εμφανή αλλά εγώ λέω σιγά το άνω και κάτω, όλα άνω θα γίνουν πάλι, αλλά τζίφος. Φυσικά και υπήρχαν μερικές πολύ άνω περίοδοι. Πολύ άνω όμως! Καταπληκτικό πάρτυ για τα γεννέθλιά μου, όλοι δήλωναν ότι πέρασαν και γαμώ, γεγονός που μου ανέβασε το ηθικό και μπορούσα να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε με ένα χαμόγελο κι ένα βλέμμα "τώρα κάνω κουμάντο εγώ". Έλα μου ντε όμως που δε κράτησε πολύ αυτό και να που φτάσαμε τώρα, παραμονή πρωτοχρονιάς.
Φυσικά και προηγήθηκαν δυο καταπληκτικές μέρες στα χιόνια [ένας θεός να τις κάνει], με μεγάλη παρέα, που με έκαναν να λατρέψω ακόμα πιο πολύ αυτό που λατρεύω ήδη. Χιόνι γιοκ όμως και άντε πάλι απ'την αρχή... Σκατά.
Ήμουν βλάκας που πίστευα ότι με μια αναγέννηση μου, θα άλλαζαν πολλά. Η αναγγένηση θέλει κόπο, δουλειά και φυσικά χρόνο. Και ο χρόνος είναι συμμαχός σου. Ακόμα κι αν κάνεις μια βουτιά, πρέπει να βρεις τη δύναμη να ξανανεβείς. Όπως με τις βουτιές του χρηματιστήριου, που στο τέλος ανεβάινει. Καλά, εντάξει, το χρηματιστήριο μια συνεχόμενη βουτιά είναι έτσι κι αλλιώς αλλά λέμε τώρα.
Ήμουν βλάκας λοιπόν που πίστεψα σε αυτό. Γιατί μια βουτιά μου πριν μερικές βδομάδες με έριξε εντελώς κάτω. Αλλά αν αναγεννήθηκα μια φορά, θα αναγεννηθώ πολλές φορές. Γιατί έτσι είμαστε εμείς. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε τα αδύνατα.

Έτσι λοιπόν, είμαι πεπεισμένος ότι ο νέος χρόνος θα μας βρει δυνατότερους, πιο σοφούς, πιο ικανούς να διατηρίσουμε αυτή την πνευματική και ψυχική ισορροπία και όλα τα καλά θα έρθουν μόνα τους. Δε λέω ότι δε πρέπει να κινηγάμε τίποτα, απλά να το κινηγάμε μέχρι εκεί που μπορούμε. Γιατί από ένα σημείο και μετά το κινήγι μοιάζει ανόφελο. Θεωρώ ότι αν είσαι χαλαρός, ήρεμος, χαρούμενος και αισιόδοξος, όλα θα έρθουν μόνα τους. Αλλά μη κάτσεις και με σταυρωμένα τα χέρια, περιμένοντας το να πέσει απ'τον ουρανό!
Λέω όχι λοιπόν στα οποιαδήποτε σκατά μπορούν να με αποσυντονίσουν τη νέα χρονιά. Λέω ναι στα θετικά πράγματα. Και φυσικά λέω ναι στις νέες προκλήσεις και στόχους.

Ας ευχηθούμε όλοι μαζί ένα αισιόδοξο, χαρούμενο και γαμάτο νέο έτος. Εντάξει, ο καθένας το προσδιορίζει διαφορετικά το γαμάτο αλλά λέμε τώρα. Δε θα ευχηθώ τα κλισέ που εύχονται όλοι, του τύπου να έχουμε ό,τι επιθυμούμε, να χουμε υγεία και χαρά και τα σχετικά. Έλος με τις κλισέ ευχές! Εγώ εύχομαι το νέο έτος να ερωτευτώ, να σπάσω τα μούτρα μου άμα λάχει, να βγώ σώος και να ξαναερωτευτώ χωρίς να πέσω, μέχρι να βρεθεί η μοναδική, να έχω πολλές γαμάτες μέρες που θα τις θυμάμαι για πάντα, να τελειώνω [επιτέλους] με τη σχολή, να λέω πάντα ναι στην οποιαδήποτε πρόκληση και να έχω ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο πάνω μου. Α και να είναι η κάθε μέρα και μια κοντή γιορτή. Εσείς τι εύχεστε?
Χαμόγελα, το 2011 είναι εδώ και περιμένει εσένα να αλλάξεις τα δεδομένα. Όλα στο χέρι σου είναι και την ευχή που θα κάνεις στον ευατό σου κι όχι σ'αυτά που θα ευχηθεί για σένα ο άλλος.
Κι αν είναι και το 2011 καταστρεμένο απ'τους εθισμούς σας, τι έγινε? Πάλι γαμάτα δεν περάσαμε? Γαμώ!

Kι επειδή προλαβαίνω ακόμα να γράψω ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη, θα γράψω...
Πάρε τους τάρανδους και τα ξωτικά σου και άσε μας! Ό,τι θέλω θα το πάρω μόνος μου, γιατί είμαι χαρούμενος και θα έρθει χαρούμενο στην αγκαλιά μου. Σε ευχαριστώ.

40 σχόλια:

Μπουκλα είπε...

σωπα ρε!!!υπηρχε ανθρωπος που του πηγε καλα το 10?!?!μπραβο!!!

καλυτερη χρονια ;)

panos srpk είπε...

Mπα δε μου πήγε καλά γιατί πολλά σκατά μαζεύτηκαν τις τελευταίες βδομάδες αλλά όσο να ναι!

Dream Girl είπε...

Χμ... Όχι κλισέ ευχές ε; Καλά. Ό,τι γουστάρεις να το πάθεις τότε. Καλύτερα;

panos srpk είπε...

Dream Girl
Κι εσύ ό,τι γουστάρεις να το πάθεις!

next_day είπε...

Το λάτρεψα το ποστάκι σου!!!!
Και το μόνο που μου βγαίνει να ευχηθώ είναι να έχουμε μια γαμάτη χρονιά!!!!
Με γαμάτες χαρλές, με γαμάτα σκατά, με γαμάτα χαμόγελα, με γαμάτα δάκρυα!!!!
Οκ, ίσως είμαι στην κοσμάρα μου, αλλά με ανέβασε πολύ το ποστ σού!! :)))
Με το καλό να μας έρθει η νέα γαμάτη χρονιά!

Mairaki είπε...

εγώ όταν σε λέω βαθυστόχαστο...τελικά δεν έχω πέσει έξω...μάλλον εσύ έπεσες απο την καρέκλα....λοιπόν καλέ και μικρέ μου Πανούλη...ωραίος χρόνος κατά τα λοιπά....τι ουσία θα είχε αν όοοοολα στην ζωή μας έρχονταν μονομιάς και δεν κοπιάζαμε γι αυτά...ποιά η χαρά της κατάκτησης και της εμπειρίας...έτσι λοιπόν θα συμφωνήσω πως η χρονιά σου ήταν εμπειρική και αυτό είναι πάντα καλό.....κάποιες φορές μακροπρόθεσμα αλλά δεν μας πειράζει......Όσο για τις ευχές....κλισέ ή όχι....η Υγεία καλέ μου αν δεν υπάρχει...είμαστε μια τρύπα στο νερό...έτσι λοιπόν σου εύχομαι πρώτα απο όλα να έχεις σωματικά και ψυχική υγεία....έναν μεγάλο έρωτα....(ωραίο πράγμα)....και μια γεμάτη χρονιά....απο όλα τα καλά.....
Σου στέλνω ένα χαμογελάκι, έτσι για να φύγει καλά ο χρόνος....:)
φιλιά!!!

Katerina είπε...

Χρόνια Πολλά,
Καλή Χρονιά με υγεία

τα άλλα θα έρθουν μόνα τους :)

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗ, ΤΡΕΛΙΑΡΙΚΗ, ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ, ΧΡΟΝΙΑ... ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΕΣ ΕΣΥ!!!
ΕΤΣΙ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΚΟΥΩ, ΔΕ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ...

Livingathens είπε...

kalh xronia !!!

KANTHAR0S είπε...

Ωραίος ο Sarper. Λογικό είναι ο νέος χρόνος να μας βρίσκει πιο σοφούς. Υποτίθεται ότι ωριμάζουμε.

Και εννοείται ότι η αναγέννηση θέλει κόπο, δουλειά και χρόνο. Αν ήταν έτσι θα ήμαστε όλοι τιτάνες.

Για τη νέα χρονιά σου εύχομαι αυτό που πραγματικά εύχεσαι εσύ για τον εαυτόν σου.

Καλή συνέχεια μάγκα.

panos srpk είπε...

Next Day
Οκ, ίσως να είσαι στην κοσμάρα σου αλλά δεν είναι πάντα κακό. Ίσα ίσα! Τουλάχιστον ευχόμαστε το ίδιο πράγμα. Με το καλό να έρθει η νέα χρονιά και να πετάς στις κοσμάρες σου! :P

panos srpk είπε...

Μαιράκι
Tι ευχή ήταν αυτή? Πολύ μου άρεσε και ο τρόπος που το ευχήθηκες. Άντε και θα το εκλάβω το χαμόγελο ως κίνητρο για να τελειώσει γαμάτα ο χρόνος! Προλαβαίνω ακόμα, δε προλαβαίνω?
Φιλιά και σε σένα

panos srpk είπε...

Κατερίνα
Καλή χρονιά με πολύ τρέλα να χεις!

panos srpk είπε...

Lilium
Έτσι!! Καλή χρονιά να χεις κι εσύ και να είναι όλα όπως τα θες!

panos srpk είπε...

Lefteri
Καλή χρονιά και σε σένα... Πότε θα πάμε στα χιόνια γαμώτο?

panos srpk είπε...

Kantharos
Μόλις θυμήθηκα μια διαφήμιση με ένα ουίσκι. Έλεγε ότι κάποτε ζούσαν τιτάνες στη γη και μπορεί να μην υπάρχουν πλέον αλλά όλοι μας κρύβουμε έναν τιτάνα μέσα μας. Respect.
Έτσι κι εμείς, είμαστε τιτάνες μέσα μας γιατί καταφέρνουμε ό,τι μας μπει για τα καλά στο μυαλό μας.
Καλή χρονιά και σε σένα με τις ίδιες ευχές που εύχομαι και στον εαυτό μου!

Ανώνυμος είπε...

όμορφη ανάρτηση. :)
σου εύχομαι ό,τι θες να σου έρθει το 2011. και, καλύτερα να τρως τα μούτρα σου για κάτι που αξίζει παρά να μην μπαίνεις στον κόπο καν να προσπαθήσεις να δεις αν αξίζει. ;)

panos srpk είπε...

Aγανακτισμένη Έφηβη
Ναι ακριβώς, καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρά για κάτι που δεν έκανες, έτσι δε λένε? Έτσι και με τα μούτρα! Η προσπάθεια είναι που μετράει!
Καλή χρονιά και σε σένα εύχομαι.

Fleur είπε...

Καλη χρονια να εχεις.:D

panos srpk είπε...

Fleur
Καλή χρονιά επίσης!

Ανώνυμος είπε...

Κουλή χρονια με υγεια αγαπη και μπολικο σεξ!!!

φιλια πολλα

panos srpk είπε...

Coula
Το μπόλικο σεξ είναι μέσα στα σχέδια
Χαχαχαχα
Καλή χρόνια και σε σένα με πολύ τρέλα!

Πριγκιπέσσα είπε...

πολυυυ ωραίο το ποστ σου!!
εγω δε λέω όχι στις συνηθισμένες ευχες, αλλά ναι στην προσθήκη άλλων όπως οι δικές σ, που ειναι πολύ ωραίες κ πετυχημένες ;)
αισιόδοξος πολύ και χαίρομαι π είσαι έτσι!
γτ εγώ για ενα περίεργο λόγο δε θέλω ν αποχωριστώ το 2010 (οχι ότι ήταν τέλειο ή μονο καλό αλλά τα είχε όλα και είναι απ'τις καλύτερες χρονιες θεωρω!!) κι ενω θέλω ν ειμαι αισιόδοξη μ βγαίνει μια μουχλα κάπως :p
Ας πάθεις λπν ό,τι γουστάρεις αυτη τη νεα κ υποσχόμενη πολλα χρονια, ας σε βρει χαρούμενο κι ερωτευμένο όσο ποτέ κι ας σ'αφησει ευτυχισμένο και γεμάτο όσο καμία άλλη μέχρι τώρα! ;)

panos srpk είπε...

Πριγκιπέσσα
Να ένας που θεωρεί ότι του πήγε καλά το 2010!
Σου εύχομαι και σε σένα καλή χρονιά με αισιοδοξία και ό,τι γουστάρεις να το καταφέρεις με θετική σκέψη και χαμόγελο!

Το όνειρο που είδα χθες το βράδυ είπε...

Χρονιά πολλά και καλή χρονιά να έχεις .

lovely_soul είπε...

kali xronia!!!!!!

panos srpk είπε...

Το όνειρο που είδα χθες το βράδυ
Καλή χρονιά και σε σένα!

Lovely soul
Και σε σένα καλή χρονιά!

boo είπε...

Aaaa mono se mena itan xalia to 2010?!8a arxisw na anisixw :p De me noiazei gia ti nea xronia,afou efuge to 2010,egw eimai eutuxismeni :p

Kali xronia,Pano,makari na 'maste arketa dunatoi gia na palepsoume gia ola osa 8eloume =]

panos srpk είπε...

Fenia
Ε, αφού είσαι ευτυχισμένη πλέον, προετοιμάσου για να σου συμβούν υπέροχα πράγματα. Πράγματι, όταν είσαι ευτυχισμένος, υπέροχα πράγματα συμβαίνουν!
Καλή χρονιά να χεις!

kat. είπε...

πολύ αισιόδοξο ποστ!
σου εύχομαι και εγώ με τη σειρά μου..
οτι ποθήσεις να το έχεις..
οτι σκέφτεσαι να σου πραγματοποιηθεί..
οτι μισείς να το αποφεύγεις..
οποια θέλεις, να είναι δίπλα σου..

φιλιά!
happy 2011!

panos srpk είπε...

kat
Σ'ευχαριστώ! Κι εσύ να χεις ένα 2011 όπως το θές! Χρόνια πολλά

Foteini είπε...

Sarper!!! Shit Happens! But Life.... WE make it happen!

Na eisai kala kai na exeis ena yperoxo, synarpastiko, dynamiko 2011, gemato omorfes stigmes - autes einai pou menoun telika!

Filia polla!

panos srpk είπε...

Foteini
Χεχεχε, έτσι, θα έχουμε ένα δυναμικό 2011, γεμάτο δημιουργικές στιγμές!
Καλή σου χρονιά και φιλιά!

Raggedy Man είπε...

Χαμόγελα για το 2011... Τίποτα άλλο...

Parakmiako Ergaleio είπε...

Etsi bravo Sarper! Aisiodoksia gia to neo etos giati an apo monoi mas vlepoume ta pragmata skata tote sigoura tha ginoun.

Filia polla kai o,ti epithumeis!

panos srpk είπε...

Raggedy Man
Ένα χαμόγελο τα πάντα σώνει!

Παρακμιακό εργαλείο
Πάντα αισιόδοξοι πρέπει να είμαστε! Καλή χρονιά και σε σένα και φιλιά!

ath.teri είπε...

ευχομαι να εχεις παααααααααααααντα ενα τερααααααστιο χαμογελο στο προσωπο σου!
συναδελφε ;)

panos srpk είπε...

Αθηνά
Μα, αυτός ειναι ο στόχος! Να έχουμε ένα μόνιμο χαμόγελο πάνω μας!
Καλή χρονιά και σε σένα συναδέλφισσα ;)

amalthia είπε...

αμάν αυτό το μεγάλο μπαμ!!

κατα τ'άλλα έτσι σε θέλω αποφασιστικό και χαρούμενο!

panos srpk είπε...

Παντα έτσι θα είμαστε!