10.11.12

Δίλημμα


Ο Γ. και η Ν. ήταν καιρό φίλοι. Χάθηκαν για λίγα χρόνια, μέχρι που ξαναβρέθηκαν μια ωραία μέρα. Εκείνη την ωραία μέρα, ο Α. αισθάνθηκε ότι η Ν. θα γινόταν ο έρωτάς του. Και πράγματι, έγινε. Βγήκαν βόλτα κι εκείνη τη μέρα έγινε το μοιραίο. Και μια μέρα μετά, ο έρωτάς τους ολοκληρώθηκε στο κρεβάτι της Ν. Από την δεύτερη εκείνη μέρα, ο Α. σχεδόν κάθε βράδυ, κοιμάται στο σπίτι της Ν.
Όμως, ο έρωτάς τους, κάθε άλλο παρά ήταν. Ήταν καθαρά για το σεξ. Έβγαιναν σπάνια, κι όποτε έβγαιναν, έβγαιναν για λίγο, πριν επιστρέψουν στο σπίτι για σεξ.
Επικοινωνία υπήρχε, αλλά όταν ήταν χώρια, ο καθένας ζούσε τη ζωή του όπως γούσταρε. Χωρίς δράμα.
Ουσιαστικά, η σχέση τους ήταν για το σεξ. Όποτε ήταν μαζί, πέρναγαν πολύ όμορφα. Το σεξ ήταν αρκετά καλό, αλλά έλειπε το συναίσθημα. Όταν ήταν μαζί, όλα ήταν (οργανικά/οργασμικά/σαρκικά, βάλτε ότι θέλετε τελοσπάντων) τέλεια, όταν ήταν χώρια, αδιαφορούσαν για τη ζωή του άλλου. Όλα μοιάζουν πολύ καλά για να είναι αληθινά.

Ο Σ. και η Α. ήταν δυο άγνωστοι μεταξύ τους μέχρι που κανόνισαν ένα ραντεβού "στα τυφλά". Όμως ερωτεύτηκαν από την πρώτη ματιά. Και πράγματι κατέλειξαν μαζί, αλλά υπήρχε ένα μεγάλο "αν". Όταν ήταν οι δυο τους, πράγματι περνούσαν πολύ ωραία, μέχρι που ο Σ. της ζήτησε, ναι μεν να είναι μαζί, αλλά και να βγαίνουν με κοινές παρέες. Η Α. αρχικά αρνήθηκε. Οπότε συνέχισαν να βλέπονται, οι δυο τους όμως. Δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τον έρωτά τους. Ίσως τον ολοκληρώσουν, ίσως όχι. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και οι δυο συμφωνούν ότι η αναμονή κάνει τον έρωτα πιο μαγικό.
Αλλά το πάθος τους ήταν τέτοιο που σε μια στιγμή αδυναμίας τους, παραλίγο να κάνουν σεξ. Εκτός σπιτιού. Και ό,τι έχτισαν, κινδυνεύει να γκρεμιστεί.
Όταν ήταν μαζί, όλα φάνταζαν μαγικά, όταν ήταν χώρια, υπήρχε πολύ δράμα. Όλα μοιάζουν πολύ καλά για να είναι αληθινά.

Τελικά ποιό από τα δυο είναι πιο αληθινό; Κάποιοι θα πουν το πρώτο. Προτιμάνε το σκέτο σεξ στη σχέση. Κάποιοι θα πουν το δεύτερο. Προτιμάνε και συντροφιά στη σχέση.
Πριν διαλέξουμε, ας δούμε τι θέλουμε από τον εαυτό μας γιατί αν κάποιος επιλέξει το πρώτο και ο άλλος το δεύτερο ή τουμπαλίν, η σχέση δεν οδηγείται πουθενά.

Αλλά στο κάτω κάτω, η χημεία παίζει ρόλο. Είναι ο απόλυτος κριτής του παιχνιδιού. Η χημεία και τα κοινά ενδιαφέροντα.
Προσπαθούμε λοιπόν να επιλέξουμε το καλύτερο δυνατόν για εμας με βάση τις πληροφορίες που έχουμε... Ή μήπως όχι; Διαλέγετε και παίρνετε...

7 σχόλια:

K. είπε...

Αυτό ακριβώς που είπες δίνει την απάντηση: "Προσπαθούμε λοιπόν να επιλέξουμε το καλύτερο δυνατό για εμάς με βάση τις πληροφορίες που έχουμε".
Θα προσθέσω όμως και το συναίσθημα. Το συναίσθημα είναι ο μεγαλύτερος κριτής όλων. Το τι νιώθεις για τον άλλον παίζει τον σημαντικότερο ρόλο! Το συναίσθημα θα καθορίσει την πορεία της σχέσης δύο ανθρώπων. Όλα τα άλλα έρχονται μετά.. Προσωπική μου άποψη τουλάχιστον.. Αυτά, τώρα τι να πω... Μάλλον το δεύτερο είναι καλύτερο.

είπε...

θα συμφωνησω με την ''Κ''
το συναισθημα, αλλα και τα κοινα''θελω''
η χημεια πανω απ ολα, θα δωσει το συναισθημα, τα κοινα θελω θα δωσουν την πορεια

-

οσο για το τι προτιμαει ο καθενας, θα ελεγα σκεπτομενη με την κοινη λογικη, ''οτι ηθελε προκυψει''

:)

panos srpk είπε...

Σίγουρα είναι και το συναίσθημα.
Αλλά η χημεία και τα κοινά ενδιαφέροντα, είναι κατά κύριο λόγο από την αρχή.
Το συναίσθημα, κατά τη γνώμη μου, ισχυροποιείται με την πάροδο του χρόνου, όπως και ο έρωτας.
Είναι η λογική ότι όσο περισσότερο βλέπεις τον άλλον, τόσο περισσότερο "θες" να του δωσεις όλο και περισσότερα συναισθήματα.

"Το ό,τι προκύψει", ναι μεν είναι η εύκολη λύση, αλλά οι πραγματικά δυνατοί, θα το θέλουν από την αρχή. Είτε το ένα είτε το άλλο. Άποψή μου κι αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο...ο συνδιασμός θα έλεγα...Xωρίς συναίσθημα το σεξ τί είναι?Τίποτα...Οπότε κυριαρχεί το συναίσθημα κατά την άποψή μου και όταν υπάρχει,τότε και το σεξ αποκτά τη μαγεία που του αρμόζει... ;-)
Kαλησπέρες :)

είπε...

βεβαιως και εχεις δικιο, αλλα ακομη κι οι πραγματικα δυνατοι, εξαρταται τι ζητουν

στη ζωη, υπαρχουν περιπτωσεις και περιπτωσεις ερωτευμενων, πολυ πολυ ερωτευμενων ανθρωπων, με συναισθημα στο φουλ, που ομως δε μπορουν να προχωρησουν για δεν θελουν κοινη πορεια.. ασχετα αν εχουν κοινα ενδιαφεροντα ή οχι

πως να το πω.. θελουν αλλα μεχρι ενος σημειου

αλλα παλι αυτο που λεω ειναι μια αποψη.. τιποτα δεν ειναι απολυτο.. σωστα;

για αυτο και πανω σε αυτο που εσυ ζεις ή εχεις ζησει κανενας μα κανενας δε μπορει να μιλησει αντικειμενικα παρα μονο εσυ ο ιδιος

καλο απογευμα
στελλα

serenata είπε...

Σεξ χωρίς συναίσθημα;
Μπορεί να είναι καλό;
Δεν το πιστεύω.
Για μένα τουλάχιστον δε λειτουργεί.
Και η χημεία και τα κοινά ενδιαφέροντα, όλα παίζουν ρόλο.
Αλλά χημεία δε λέμε όταν νιώθουμε κάτι;
Καλό σου βράδυ:)

Parakmiako Ergaleio είπε...

Wraio kai to prwto wraio kai to deutero. Proswpika den antexw oute sex xwris synaisthima alla oute kai synaisthima sex. Pisteuw oti h enwsh autwn twn 2 einai kati to magiko kai parallhla toso alhthino! Opote den tha mporousa na ta ksexwrisw kai na ftasw se shmeio na dialeksw ti apo ta 2 tha'thela se sxesh.

Filia sarper!