9.9.10

Λαϊφστάιλ


Το λαιφστάιλ είναι μαγικό. Από μηδενικό σε κάνει νούμερο. Και καλύτερα νούμερο παρά μηδενικό.

Αλλά σιγά μη κάτσουμε να προσπαθούμε να γίνουμε νούμερα. Νούμερο γίνεσαι επειδή γουστάρεις, όχι για τα μάτια του κόσμου. Νούμερο γίνεσαι επειδή ίδρωσες για αυτό που γουστάρεις να κάνεις, όχι επειδή ίδρωσες για αυτό που κάνει ο άλλος. Νούμερο γίνεσαι επειδή αγαπάς αυτό που κάνεις, όχι επειδή μισείς αυτό που κάνεις αλλά μόνο έτσι θα σε προσέξουν.
Νούμερο μπορώ να γίνω κάνοντας αυτό που γουστάρω, κάνοντας αυτό που αγαπώ, επειδή με γεμίζει χαρά, ευτυχία και γουστάρω.
Οκ, αστειεύομαι λιγάκι. Δεν είπα και καλά να δείξουμε και λίγο ποζεριλίκι για να γίνουμε νούμερα. Μάλλον αυτό που θέλω να πω, είναι ότι το να είσαι γαμάτος, είναι καλύτερο απ'το να είσαι νούμερο. Γιατί ο γαμάτος, είναι απ'τη φύση του γαμάτος, είναι έμφυτα νούμερο, ενώ το νούμερο είναι σαν τα μαθηματικά. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο το καλύτερο αλλά υπάρχει κίνδυνος να ξαναβρεθείς στο μηδεν με μια απλή αφαίρεση ή διαίρεση.  Ή εστώ πολλαπλασιασμό με το μηδεν [βλέπε, μηδενικό τύπο].
Να και μια απορία. Έχετε δει ποτέ σας νούμερο να κάνει παρέα με μηδενικό? Όχι, γιατί οι μηδενικοί τους χαλάνε το ίματζ.
Μάλλον γι'αυτό όταν λέμε πολλές φορές "αυτός είναι γαμάτος" εννούμε τον οριτζιναλ γαμάτο τύπο, τον κουλ τύπο, ενώ όταν λέμε "αυτός είναι νούμερο" εννοούμε τον ψεύτικο, που προσπαθεί να είναι ή είναι γαμάτος στα μάτια μερικών που κι αυτοί με τη σειρά τους θέλουν να γίνουν νούμερα.
Ψεύτικη μαγκιά και δήθεν σε όλο της το μεγαλείο. Ποζέρια παντού και αν έχει ποζέρια εκεί, πώς θα διασκεδάσεις? Ή εστώ να κάνεις αυτό που γουστάρεις? Κι ερωτώ, γιατί όπου έχει ποζέρια, πάντα ψάχνουν αφορμή για ταπεινωτικά σχόλια προς τον άλλον. Ή έχουν τα βλέμματα κολλημένα πάνω σου, έτοιμα να γελάσουν στην παραμικρή στραβή σου. Αρχίδια γενικώς.
Η ύστατη λύση φαίνεται να είναι ο εναλλακτικός τύπος. Αλλά κι εκεί μπήκαν οι ορδές από νούμερα. Πας να πιείς ένα χαλαρό ποτάκι στο στέκι σου, που ξέρεις ότι μαζεύει κουλ κόσμο, απ'αυτούς που γουστάρεις να βλέπεις. Αλλά τσουπ, το νούμερο που θα στην χαλάσει.
Όλα αυτά μου θυμίζουν κινήματα που είτε σταμάτησαν είτε χάθηκαν. Κινήματα όπως με τους χίπις, τους ίμο, τους χίπστερς. Μπορεί να συντηρούνται ακόμα μερικοί ορίτζιναλ [ο γαμάτος που λέγαμε] αλλά οι περισσότεροι χάθηκαν είτε επειδή βαρέθηκαν το όλο ποζεριλίκι είτε ήταν οι ίδιοι νούμερα και τώρα ψάχνουν άλλο κίνημα-θύμα.
Ε τεσπά, πολύς κόπος για το τίποτα μου φαίνεται. Ας κάνουμε εμείς αυτό που γουστάρουμε και στα αρχίδια μας τα νούμερα. Ας μας πάρουν τη γκόμενα ή την εύνοια μερικών μεγάλων. Αλλά εμείς θα πάρουμε άλλα πράγματα, πιο ανεκτίμητα.

ΥΓ: Αφορμή για αυτήν την ανάρτηση ήταν η ανάρτηση απ'τον γνωστό άγνωστο. Συμφωνούμε στην τελική. Ρίσπεκτ.

8 σχόλια:

☆LoUniTa☆ είπε...

αααα εχω δει μηδενικα που για να τους προσεξουν προσπαθουν να γινουν νουμερα,νομιζοντας πως αυτο ειναι και το "γαματο" που λες κ εσυ ;) πφφφ..

amalthia είπε...

μμμ ναι.σωστά τα λες...γι'αυτό και εγώ αποφάσισα να γίνω ένα γαμάτο νούμερο και να κάνω παρέα με εναλλακτικούς τύπους που γουστάρουν μηδενικά!

αχ πόσο βαριέμαι...να βλέπω τον εαυτό μου μέσα απο τα μάτια των άλλων!!

panos srpk είπε...

Γι αυτό Lounita καλύτερα να κάνουμε τα μηδενικά να μας ζηλεύουν, ε?
Χαχαχαχα

panos srpk είπε...

Αμάλθεια, μόλις έδωσες ένα πολύ περιεκτικό σχόλιο που αντικατοπτρίζει πόσο ειδικό είναι το θέμα.
Γι αυτό σε γουστάρω
Χαχαχαχα

Η κοπέλα του χαμένου ναυαγού είπε...

Μισω τα μαθηματικα.Αρα και τα μηδενικα και τα νουμερα.!

panos srpk είπε...

Τατιάνα
Με λίγα λόγια μισούμε το ίδιο πράγμα. Έτσι.

mahler76 είπε...

νούμερο δεν γίνεσαι σε χρίζουν οι άλλοι.

panos srpk είπε...

Mahler
Ναι, σε χρίζουν οι άλλοι αλλά και πάλι εσυ προσπάθησες να γίνεις. ;)