14.6.11

A great spirit


Ένα μεγάλο πνεύμα τα πάντα τα κάνει πέρα. Ένα μεγάλο πνεύμα κάνει τα αδύνατα δυνατά. Ένα μεγάλο πνεύμα κάνει τα μικρά πράγματα να φαίνονται μεγάλα και σημαντικά. Ένα μεγάλο πνεύμα σκορπάει θαυμασμό και σεβασμό.
Αν είσαι ανάπηρος, έχεις κάποιο πρόβλημα, ελάττωμα ή κάτι άλλο, δεν έχει καμιά σημασία αν έχεις ένα μεγάλο πνεύμα λαμπερό που βλέπει κι ακούει. Ένα τέτοιο πνεύμα νικάει τις υπόλοιπες αδυναμίες του σώματος, πολύ απλά γιατί ζούμε και κάνουμε μεγάλα πράγματα με το πνεύμα.
Ο Βίκτωρ Ουγκώ είχε πει "Τι σημασία έχει η κώφωσις του αυτιού όταν το πνεύμα ακούει? Η μόνη κώφωσις, η κώφωσις η αληθινή, η αγιάτρευτη είναι η κώφωσις του πνεύματος". Διαφωνεί κανείς?
Και αυτό που ήθελε να πει ο κύριος Ουγκώ είναι ότι οποιαδήποτε αναπηρία τη νικάμε αν έχουμε ένα φωτεινό μυαλό και μια μεγάλη καρδιά. Βλέπω ότι πολλοί ακούοντες είναι πιό κουφοί απ'τους κωφούς, γιατί είναι πολύ ηλίθιοι για να αντιληφθούν κάποια πράγματα. Κι αν ένας κωφός καταφέρει να αποδείξει στους ακούοντες ότι είναι πιο έξυπνος απ'αυτούς, χάρη στο φωτεινό πνεύμα του τότε η "κώφωση" θα είναι σα να μην υπάρχει. Οπότε νομίζω ότι οποιοδήποτε "πρόβλημα" εξαφανίζεται όταν έχεις ένα μυαλό που κόβει.
Εμπρός λοιπόν στην αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού.

16 σχόλια:

Amelie είπε...

Νομίζω ότι κανείς δε θα μπορούσε να διαφωνήσει. Όπως καθώς το διάβαζα, θεώρησα αυτά που έγραψες δεδομένα. Ξέρω πως δεν είναι αλλά μάλλον εγώ τα ξέρω. Μπορεί λίγοι να τα ξέρουν. Όμως, ναι, ένα μεγάλο πνεύμα δεν έχει σημασία πως είναι ή τι αναπηρία μπορεί να κουβαλάει γιατί άλλοι κουβαλούν, μεγαλύτερες αναπηρίες. Και το κακό είναι ότι δε φαίνονται με γυμνό μάτι, πρέπει να τους φας στη μάπα για να δεις πόσο ανάπηροι είναι συναισθηματικά και πνευματικά. Τέλος, πιστεύω και δε θα σταματήσω να πιστεύω που να γυρίσει η γη ανάποδα ότι τα άτομα με μια κάποια αναπηρία, έχουν πάντα κάποιο μυστικό καταφύγιο όπου κρύβουν πολύ καλά άλλα ταλέντα. Δε χρειάζονται μυαλά, χρειάζονται τα καθαρά μυαλά.

Clem Lumen είπε...

Με φώναξε κανείς?

χοχοχο
:)

Amelie είπε...

free spirit, γελάω πολύ αυτή τη στιγμή :p Ήταν το ξεκαρδιστικο σχόλιο που δεν περίμενα να γίνει. χοχοχο

Clem Lumen είπε...

Χαχαχαχ
Όπου ακούσω πνεύμα κάνω ντουυυ:)

panos srpk είπε...

Αμέλια
Πολλά πράγματα δεν φαίνονται με γυμνό μάτι κι αυτό επειδή όπως λέγαμε, το μάτι βλέπει μόνο τα επιφανειακά. Θέλει κόπο για να δεις τα βαθύτερα και τα βαθύτερα τα βλέπεις με καθαρό μυαλό.
Οπότε ναι, κάποια στιγμή θα δούμε καθαρά και θα γυρίσει η γη ανάποδα.
=)

panos srpk είπε...

Σκατούλι
Εσένα θα σου πω όταν έρθει η ώρα... Μέχρι τότε περίμενε!
Τα πολλά ντου βλάπτουν!

Mak. είπε...

σαφως! το μυαλο κυριαρχει

Ανώνυμος είπε...

συμφωνω αν και μου εχουν πει, οτι
οι εξυπνοι ανθρωποι ειναι αυτοι που μπορουν να γινουν επικυνδυνοι...
αλλα προφανως μιλας για τη συναισθηματικη νοημοσυνη και ευφυια...

panos srpk είπε...

Ανώνυμε
Σαφώς και δεν μιλάω για όταν χρησιμοποιείς το μυαλό για δόλο. Μιλάω για όταν το χρησιμοποιείς για να βρεις και την ευτυχία, εκτός απ'αυτά που λες

DaisyCrazy είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Με το να έχεις κάτι που δεν έχουν άλλοι άνθρωποι καταφέρνεις να δεις τον κόσμο αλλιώς και να αποκτήσεις διαφορετικές αντιδράσεις και συμπεριφορές. Αυτή τη διαφορετικότητα αγαπάμε κι αγκαλιάζουμε - χωρίς αυτή ο κόσμος θα'ταν βαρετός, άχρηστος και περιττός@
Φιλάκια!

kitrini kordella είπε...

Θα συμφωνήσω με την αμέλια.
Τα θεωρώ δεδομένα τα όσα λες.

panos srpk είπε...

Daisy Crazy
Ε ναι. Γι αυτό θα κατακτήσουμε τον κόσμο! Χοχοχο

Nina είπε...

Ωραία τα λες!
Η πνευματική αναπηρία είναι πολύ χειρότερη από τη σωματική!

Jerry Jedelou είπε...

ας πιούμε σ' αυτό..
γεια μας!

panos srpk είπε...

Nina
Σ'ευχαριστώ =)

panos srpk είπε...

Jerry
Στην υγεία μας και εις ανώτερα!