6.6.11

It's summer time


Η άνοιξη έφυγε, το καλοκαίρι μπήκε. Η εποχή των ονείρων και της ελπίδας μπήκε. Των ονείρων και της ελπίδας είπα? Μα γιατί το λέω αυτό κάθε καλοκαίρι? Περίεργοι συνειρμοί του υποσυνείδητου...
Η μέρα έχει πια μεγαλώσει, πλησιάζουμε στο θερινό ηλιοστάσιο, η βροχές φαίνεται να πέρνουν σιγά σιγά πόδι, τα ρούχα έγιναν λιγότερα, τα πρόσωπα πιο φωτεινά, η διάθεση ανεβασμένη. Μα, μόνο εγώ τα βλέπω αυτά? Μπορεί ο Ιούνιος να είναι μήνας εξεταστικής, αλλά θα περάσει κι αυτό το βάσανο. Μια εξεταστική δε φτάνει για να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε και να έχουμε ελπίδα για κάτι παντοντινό, εστώ κι αν τελειώσει με το τέλος του καλοκαιριού.
Είναι καλοκαίρι και το ωραίο τώρα αρχίζει. Πολλοί από εμάς γεμίζουμε με αισιοδοξία και θέλω να πιστεύω ότι τίποτα δε θα μας γαμήσει τη ψυχολογία. Κι αν γίνει κάτι στραβό? Και τι έγινε? Είναι καλοκαίρι ρε και όλο και κάτι ευχάριστο θα σου συμβεί. Χαμόγελα ρε και βγες στους δρόμους, με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο. Σκέψου όλα όσα έκανες τα προηγούμενα καλοκαίρια, σκέψου τι θέλεις να κάνεις αυτό το καλοκαίρι και χαμόγελα. Ένα χαμόγελο κάνει τα αδύνατα να μοιάζουν δυνατά.
Είναι καλοκαίρι ρε και φέτος θα έχουμε το καλοκαίρι που δεν είχαμε ποτέ και το ποθούμε... Θέλω να ξαναπάω σε μια ατελείωτη παραλία και να αράζω με φίλους, εχοντας στο μυαλό μας ότι κι αύριο μέρα είναι, θέλω να ξαναπάω για σερφ και το βράδυ να αράζω με τα υπόλοιπα λοκάλια υπό το φως της φωτιάς, θέλω να ξαναπιώ ψημένη ρακή υπό τους ήχους του μπουζουκιού κάποιου τραγουδοποιού, θέλω να ξανακάνω βουτιές τύπου "είμαι ο σούπερμαν". Και το σημαντικότερο, θέλω ξανά το καλοκαίρι εκείνο που πέρασα μαζί σου κοριτσάκι μου, που μας έκανε να νοιώθουμε πιο ελεύθεροι απ'τους ελεύθερους, να νοιώθουμε ότι οι διακοπές μας δε θα τελειώσουν ποτέ.
Είτε ισχύουν όλα αυτά είτε παραείμαι τρελός για να νομίζω ότι κάθε καλοκαίρι νοιώθω ελεύθερος να πετάξω σαν πουλί... Αλλά μ'αρέσει να νοιώθω έτσι. Μ'αρέσει να νοιώθω ότι όλα θα συμβούν.
Και μην τολμήσει να έρθει κανείς να μου γαμήσει τη διάθεσή μου γιατί μάλλον δεν ξέρει τι σημαίνει να ζεις το καλοκαίρι των ονείρων σου.

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Προβλέπεται ένα απίθανο Καλοκαίρι, το δικό μου!
Ευχομαι και το δικό σου, να είναι από τα δυνατότερα!

φιλια αγαπουλα μου

λουνίτα είπε...

αν κ ακόμα δεν είμαι σε μουντ ανάλογο, (έχω αργήσει για τα δεδομένα μου) είμαι όμως σίγουρη οτι με το πρώτο μπάνιο θα αλλάξουν όλα!
ένα ξέχνοιαστο καλοκαίρι ζητάμε κ εμείς..
καλό καλοκαίριιιι να έχεις :)

Amelie είπε...

Το καλοκαίρι είναι η πιο αναπάντεχη περίοδος από άποψη γνωριμιών, γεγονότων, εκπλήξεων. Το πιο ωραίο είναι όταν σου συμβαίνουν συνέχεια πράγματα στα οποία μπορείς να πας χωρίς να σκέφτεσαι πόσο θα κάτσεις, αν έχεις διάβασμα, αν θα έχει κίνηση στο κέντρο. Όλα προβλέπονται και όλα είναι δυνατά. Να κάνω κι εγώ την ευχή μου; Να πετύχει το δικό σου "θέλω" και σε λίγες μέρες να βρίσκομαι σε μια παραλία, με μια μπύρα στο χέρι, μαγιώ από το πρωί ως το βράδυ και καλή παρέα. Καλησπέρα;)

Amelie είπε...

* δύο ευχές δηλαδή :p

panos srpk είπε...

Coula
Τα έχουμε ξαναπεί εμείς για τα καλοκαίρια... Ξεχνάς ήδη? Χαχα
Φιλιά και σε σένα

panos srpk είπε...

Λουνίτα
Βασικά πολλοί δεν είναι ακόμα σε ανάλογο μουντ γιατί είναι κι αυτή η εξεταστική στη μέση αλλά θα περάσει κι αυτό! Και όλα θα γίνουν, να είσαι σίγουρη.
Καλό καλοκαίρι και σε σένα!

panos srpk είπε...

Αμέλια
Ναι όντως το καλοκαίρι είναι η πιο αναπάντεχη περίοδος και νομίζω ότι αυτό οφείλεται στο ότι όλοι μας έχουμε ορέξεις για... τρέλες.
Και τώρα που μιλάμε, μπορεί να γίνομαι προβλέψιμος, όμως... Έχω όρεξη για αισιοδοξία!
Και η ευχή σου θα πιάσει, σε όλους μας θα πιάσει!
Καλησπέρα και σε σένα =)

Ανώνυμος είπε...

αυτό που με εκνευρίζει στο ελληνικό καλοκαίρι είναι η αφόρητη ζέστη! :Ρ αλλιώς, μου αρέσει πολύ - όλες βόλτες, δραστηριότητες, νέες γνωριμίες, παραλία, ταξίδια!!

cheers to a great summer!!! :D

panos srpk είπε...

Aγανακτισμένη
Μπορεί να σε εκνευρίζει το ελληνικό καλοκαίρι αλλά πρέπει να παραδεχτείς ότι οι ξένοι ζηλεύουν τα καλοκαίρια μας! Ακόμα κι εκείνοι οι γερμανοί... Χαχα

Clem Lumen είπε...

Βουυυυυρ:)

panos srpk είπε...

Aμέσως σκατούλι μου!

gnostosagnostos είπε...

με τετοιους κωλους ειναι δυνατον να σου χαλασουμε την διαθεση???

panos srpk είπε...

Γνωστέ
Έτσι μπράβο. Τώρα με πιάνεις!!!

Ανώνυμος είπε...

To καλοκαίρι θα είναι σούπερ! γι αυτό ΒΟΥΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡΡ στον πατσά χιχιχ

panos srpk είπε...

Blu
Ναι ναι βουρ αρκεί να με αφήσετε! Χαχαχαχα

DaisyCrazy είπε...

Τα καλοκαίρια είναι για να ζούμε και να ονειρευόμαστε. Αραγμένοι σε μια παραλία με όλα τα προβλήματα, τα θέματα, τα άγχη πίσω μας.
Όμορφο καλοκαίρι μας εύχομαι ;)

Ανώνυμος είπε...

Πλέον διαπιστώνω ότι οι Ιούνιοι των εξεταστικών ήταν καλύτεροι από αυτούς που ακολούθησαν...

panos srpk είπε...

Daisy Crazy
Γι'αυτό υπάρχουν τα καλοκαίρια! Για μένα βέβαια υπάρχει και ο χειμώνας αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία...!
Καλό καλοκαίρι και σε σένα.

panos srpk είπε...

Douli
Τα φοιτητικά χρόνια δεν τα αλλάζεις. Έχουν αυτό το κάτι βρε παιδί μου κι ας παιδευόμαστε. Αλλά προχωράμε...!

Nina είπε...

Να περάσει κι η εξεταστική και μετά...ποιος μας πιάνει;!
Καλό καλοκαίρι!!

panos srpk είπε...

Nina
Κανείς!!!! Καλό καλοκαίρι και σε σένα!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!

panos srpk είπε...

Καλό καλοκαίρι και σε σένα άγνωστε φίλε!
[αμάν αυτά τα ανώνυμα σχόλια!]

GChatzivamvakis είπε...

γεεεεεεεεεα,το ρουχα γινανε λιγοτερα μαλακα,χαχαχαχαχ,καλο καλοκαιρι λοιπον

panos srpk είπε...

E ναι ρε Jenk, έγιναν λιγότερα, δεν έγιναν? Χαχαχα