2.9.11

Fall, the beginning or the end?


Φθινόπωρο. Για τους περισσότερους από εμάς, είναι η αρχή ή το τέλος για κάτι. Κατάλοιπο από τα σχολικά μας χρόνια; Κατάλοιπο από τη φοιτητική μας ζωή;
Τέτοιες μέρες κάνεις ξεκαθάρισμα σκέψεων, βάζεις στόχους, εφικτούς ή μη, κάνεις όνειρα. Ναι, είμαι από αυτούς που θεωρούν ότι το φθινόπωρο είναι η κατάληλη εποχή για να αλλάξεις τα θέλω σου. Και ναι, συνήθως αυτή την εποχή αλλάζω. Ανάλογα με τα ξεκαθαρίσματα, τους στόχους, τα όνειρα, αυτή τη νέα χρονιά θα είμαι διαφορετικός σε σχέση με άλλες. Αισοδοξία; Απαισιοδοξία; Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να γνωρίζω, ξέρω όμως πολύ καλά ότι τέτοια εποχή, τα περισσότερα αλλάζουν. Κι αν το φθινόπωρο είναι η περίοδος που θέτεις τις βάσεις για αυτές τις αλλαγές, τότε με την είσοδο του νέου χρόνου, αυτές οι αλλαγές θα γίνουν εφικτές.
Αλλά υπέρχει και το άλλο. Ύπηρξαν κάποια φθινόπωρα που όσο πανηγυρικά και να μπήκαν, δε σου επέτρεψαν να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα, με αποτέλεσμα ο νέος χρόνος να μπει σκοτεινός για σένα.  Να μπει σχεδόν άκαρπος και να συνεχιστεί το ίδιο σχεδόν άκαρπα, μέχρι άλλο ένα καλοκαίρι να περάσει.
Κύκλοι που γίνονται μερικές φορές...
Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες φορές, όταν ο Σεπτέμβρης μπαίνει ήρεμος, με ένα ίχνος αισιοδοξίας κι εσύ νομίζεις ότι δεν έχεις όρεξη για τίποτα, όλο το μέσα σου βρίσκεται σε εγρήγορση. Αντίθετα όταν ο Σεπτέμβρης μπαίνει ενθουσιώδης κι εσύ αναπάυσεσαι στις δάφνες, ίσως επειδή νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε μια φάση  που σ'αρέσει, το μέσα σου βρίσκεται σε ύπνωση και η συνέχεια προβλέπεται άκαρπη.
Τι να πω, ίσως φταίει η ενέργεια που έχεις μέσα σου, η αύρα, το γιν γιανκ. Τα αντίθετα προκαλούν τα αντίθετα. Κι όλα αυτά το φθινόπωρο.
Αυτήν την εποχή βρίσκομαι σε μια κατάσταση ηρεμίας, χωρίς να προσδοκώ για κάτι, χωρίς να επιθυμώ κάτι. Αλλά είμαι αισιόδοξος για τη νέα χρονιά. Άραγε θα επαληθευτούν όλα τα παραπάνω και φέτος;

25 σχόλια:

mahler76 είπε...

εγώ πάντως ανέκαθεν το θεωρούσα αρχή. Φέτος πάντως δεν ξέρω αν θα είναι και αρχή της σχολής έτσι όπως πάνε τα πράγματα χαχαχα

Mak. είπε...

Ωραίο το φθινόπωρο..:)

fish eye είπε...

ειμαι ακριβως με την ιδια ψυχικη διαθεση..

παρ ολα αυτα, εμμεσα παλι στοχους βαζω
γυμναστηριο τρεις φορες τη βδομαδα
περπατημα-κινηση
πιο προσεκτικη στο φαγητο

να ζησω αυτο που με φοβιζει αλλα με γεμιζει ενεργεια..

να αλλαξω τροπο σκεψης κλπ κλπ

panos srpk είπε...

Mahler
Καλά άσε τη σχολή στην απ'έξω... Προς το παρόν! Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούμε!

panos srpk είπε...

Μακ
Ντάξει είναι ωραίο, αλλά με ποιά οπτική γωνία το βλέπεις? Πές μου έναν λόγο εσυ!

panos srpk είπε...

<3
Σκέφτεσαι το ίδιο με μένα. Κι εγώ βάζω έμμεσους στόχους, οι οποίοι αποδίδουν σταδιακά. Αντίθετα, όταν δεν βάζω, στη φούντα όλα!
Ας συνεχίσουμε έτσι...

Ανώνυμος είπε...

Για την νέα "σχολική" χρονιά!!
Εγώ όλα αυτά που ανέφερες τα κάνω δεκέμβριο, πριν μπει ο καινούριος χρόνος, γραφικό, ξέρω!!

Ο Σεπτέμβριος είναι ένας μήνας που δεν μ αρέσει καθόλου, είναι ο καλοκαιρινός μου εχθρός απ τα σχολικά χρόνια έως τώρα!!!

panos srpk είπε...

Douli
Σε νιώθω. Αλλα οι φθινοπωρινοί μήνες είναι η μήνες πριν το δεκέμβρη! Οι μήνες που προετοιμάζεσαι για τον δεκέμβρη! Ειρωνικό αλλά έτσι το βλέπω.

Ανώνυμος είπε...

το φθινόπωρο είναι η αγαπημένη μου εποχή. λατρεύω τα πάντα σε αυτό και, κυρίως, τον καιρό! και πάντα φέρνει αλλαγές μαζί του, συμφωνώ. :)

panos srpk είπε...

Αγανακτισμένη έφηβη
Εντάξει, δεν είναι και η καλύτερη εποχή του χρόνου αλλά τουλάχιστον συμφωνούμε στο ότι φέρνει αλλαγές!

Mak. είπε...

Λατρεύω τον τρόπο που βλέπω κάθε χρόνο να πέφτουν τα φύλλα. Πάντα μου θύμιζαν τους ανθρώπους.
συμφωνώ ότι είναι η εποχή αλλαγών, ως ένα σημείο.
δεν είναι η αγαπημένη μου εποχή, αλλά είναι καλό.

Raggedy Man είπε...

Εγώ πάλι ετοιμάζομαι για τρελά άκαρπο χειμώνα...

!sweety! είπε...

First of all...καλό μας μήνα!!!
Αγαπώ το φθινόπωρο και θεωρώ πως, αν όχι πάντα, τις περισσότερες φορές σηματοδοτεί μια νέα αρχή.
Σε οποιονδήποτε τομέα...

Το φετινό φθινόπωρο μπήκε κάπως...μπερδεμένα θα έλεγα.
Αν θα γίνουν οι αλλαγές από την νέα χρονιά...?
Θα δείξει...

Εμείς εδώ θα είμαστε και θα αντιμετωπίσουμε ό,τι κι αν έρθει!

Φιλιά!:)

Mr. Hubert είπε...

Πάντα θεωρούσα <> όταν ερχόταν ο Σεπτέμβρης. Παρά τη γενική μαυρίλα ας ελπίσουμε πως το Φθινόπωρο θα είναι όμορφο. Καλημέρα!

αυτή που ήταν κάποτε είπε...

Κι εγώ πιστεύω πως το φθινόπωρο είναι εποχή αλλαγής, γι αυτό και το αγαπώ. Πρώτα απ' όλα μια επιστροφή δε μπορεί ποτέ να σε βρει ίδιο με το πριν φύγεις. Κι αυτό που μάλλον αγαπώ περισσότερο είναι ότι οι καλοκαιρινοί έρωτες αρχίζουν να παίρνουν τον δρόμο του γυρισμού κι εσύ ψάχνεις μια αγκαλιά για τον χειμώνα.

kovo voltes... είπε...

Ζήσε, κύλησε μαζί τους και θα δεις πόσα θα έχουν αντοχές να πραγματοποιηθούν και πόσα όχι...Συνήθως βιαζόμαστε. Και εκεί χάνεται το ταξίδι...;)
Καλημέρα...

panos srpk είπε...

Raggedy Man
Ο χειμώνας θα έρθει έτσι κι αλλιώς και καλώς ή κακώς ετοιαζόμαστε και γι'αυτόν.

panos srpk είπε...

Sweety
Με αλλαγές ή χωρίς... Πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι λίγο μπερδεμένη η εποχή! Αλλά θα την αντιμετωπισουμε, που θα μας πάει τώρα.
Φιλιά

panos srpk είπε...

Mr. Hubert
Δεν βλέπω να έχει και τόση μαυρίλα η εποχή αλλά ακόμη κι έτσι, ξέρω τι λες!
Καλησπέρα

panos srpk είπε...

Αυτή που ήταν κάποτε
Δεν έχεις καθόλου μα καθόλου άδικο σε αυτό που λες. Αλλά αυτό που ψάχνουμε, είναι μια αλλαγή, όχι απαραίτητα μια αγκαλιά για τον χειμώνα. Αλλά στο κάτω κάτω ποιός δεν θέλει μια αγκαλιά για τον χειμώνα?

panos srpk είπε...

Κόβω βόλτες.
Μπα, δεν βιάζομαι. Το αντίθετο μάλιστα, θα ήθελα να κύλαγε πιο αργά ο χρόνος. Σκατά.

Alexandra είπε...

Εμένα αυτή η εποχή δεν μου αρέσει. Με το που μπαίνει ο Σεπτέμβριος,με πιάνει μια (μεταδιακοπική) μελαγχολία. Σίγουρα όμως αυτοί είναι μήνες που γίνονται οι μεγαλύτερες άλλαγες, σε όλους τους τομείς.
Καλό φθινόπωρο!

panos srpk είπε...

Alexandra
Δεν θα το έλεγα ακριβώς μελαγχολία αλλά μια βαρεμάρα. Όπως και να χει... Θα γίνει η αλλαγή, που θα πάει!

Ανώνυμος είπε...

τα ταξιδια του καλοκαιριου τελειωσαν για εμενα δυο μερες πριν μπει ο σεπτεμβιος. και οσο και αν ηθελα και αλλο ηταν τοσο περιεργο... ο αερας στην αθηνα ηταν σαν να μου ελεγε οτι μπηκε ο σεπτεμβριος...

panos srpk είπε...

Άγνωστε
Δεν σε αδικώ!